Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Οι βάσεις, οι σάλτσες & τα παράγωγα της μαγειρικής τέχνης

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Anko Academy
Εξ Αποστάσεως
E-Learning
καθημερινές ενάρξεις
15 ώρες

Εισηγητής

Κονταράτος Δημήτρης, Μπακάλης Ηρακλής

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται στους λάτρεις της μαγειρικής τέχνης και παράλληλα σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες του χώρου εστίασης.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σεμινάριο "Οι βάσεις, οι σάλτσες & τα παράγωγα της Μαγειρικής Τέχνης", στόχο έχει να εκπαιδεύσει τους εκπαιδευόμενους στις θεωρητικές βάσεις και πρακτικές εφαρμογές που οφείλει να έχει ο εκάστοτε μάγειρας και οι οποίες είναι το θεμέλιο όλων των συνταγών μαγειρικής. Στο σεμινάριο αναδεικνύονται και αναλύονται οι Ά ύλες της μαγειρικής τέχνης, ενώ παράλληλα παρουσιάζονται όλες οι βασικές παρασκευές ζωμών, φον, ρου, γλάσσων και βουτύρων. Το σεμινάριο συνεχίζεται με τις παρασκευές των βασικών σαλτσών της μαγειρικής και το εκπαιδευτικό σεμινάριο ολοκληρώνεται με τα απλά και σύνθετα παράγωγα των σαλτσών. Παρακάτω αναλύονται τα κεφάλαια του e-learning σεμινάριο:

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ Α' ΥΛΕΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

  • Εισαγωγή στα Φρούτα & Λαχανικά
  • Παρουσίαση των Λαχανικών
  • Παρουσίαση των φρούτων
  • Δημητριακά & Σόγια
  • Γάλα & Παράγωγα
  • Λίπη & Έλαια
  • Αρωματικά χόρτα & Μπαχαρικά
  • Γλυκαντικές Ύλες

ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΖΩΜΩΝ - ΦΟΝ - ΡΟΥ - ΓΛΑΣΣΑ & ΒΟΥΤΥΡΑ

  • Φον Άσπρο Κοτόπουλου
  • Φον Άσπρο Μόσχου
  • Φον Άσπρο Λαχανικών
  • Φον Σκούρο Μόσχου
  • Φον Σκούρο Λαχανικών
  • Φον Σκούρο Ψαριού
  • Φον Σκούρο Πουλερικών
  • Φον Σκούρο Κυνηγιού
  • Ρου (Άσπρο - Ξανθό - Σκούρο)
  • Βούτυρα Απλά
  • Βούτυρο Απλό Πομάντ
  • Βούτυρο Απλό Κλαριφιέ
  • Βούτυρα Σύνθετα
  • Βούτυρο Σύνθετο Maitre d'hotel
  • Βούτυρο Σύνθετο Μπάρμπεκιου
  • Βούτυρο Σύνθετο Μουστάρδας
  • Βούτυρο Σύνθετο Cafe De Paris

ΣΑΛΤΣΕΣ: ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ

  • Σάλτσα Μαγιονέζα (mayonnaise)
  • Σάλτσα Ντεμί γκλας (demi glace)
  • Σάλτσα Ολλανδέζ (hollandaise)
  • Σάλτσα Βινεγκρέτ (vinaigrette)
  • Σάλτσα Τομάτας (tomato sauce)
  • Σάλτσα Μπεσαμέλ (bechamel)

ΣΑΛΤΣΕΣ: ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ

  • Σάλτσα Μπεαρνέζ (bearnaise sauce)
  • Σάλτσα Σορόν (choron sauce)
  • Σάλτσα Ταρτάρ (tartare sauce)
  • Σάλτσα Τσάτνευ (chutney sauce)
  • Σάλτσα Γουακαμόλε (guacamole sauce)
  • Σάλτσα Σαμπαγιόν (zampayione sauce)
  • Σάλτσα Σουμπίζ (soubise sauce)
  • Σάλτσα Σαρκουτιέρ (charcutiere sauce)
  • Σάλτσα Μπολονέζ (bolognese sauce)
  • Σάλτσα Νάπολι (napoli sauce)
  • Σάλτσα Σαμπινιόν (champignon sauce)
  • Σάλτσα Σουπρέμ (supreme sauce)
  • Vin blanc sauce
  • Κουλί τομάτας

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια προγράμματος
Ο χρόνος που απαιτείται για να ολοκληρώσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι 3 ώρες. Παράλληλα σας παρέχουμε πρόσβαση σε όλο το εκπαιδευτικό υλικό, βίντεο, κείμενα και ασκήσεις για 1 μήνα. Στην ημερομηνία λήξης του εκπαιδευτικού προγράμματος και του προσωπικού σας λογαριασμού και εφόσον έχετε επιτύχει σε όλα τα τεστ αξιολόγησης θα σας σταλεί ηλεκτρονικά την βεβαίωση παρακολούθησης.

Μεθοδολογία

  • Ασύγχρονη μάθηση – δυνατότητα ευελιξίας στον χρόνο μελέτης
  • Γραπτά κείμενα μελέτης
  • Συνταγολόγιο
  • Μαγνητοσκοπημένες διδασκαλίες καθηγητή με 31 συνταγές
  • Επίδειξη τεχνικών σε κουζίνα (βίντεο)
  • Εκτέλεση συνταγών σε κουζίνα και styling σε πιάτο (βίντεο)
  • Κitchen kit (προαιρετικό)
  • Για να λάβετε το βεβαίωση παρακολούθησης θα πρέπει να ολοκληρώσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.
  • Σας προτείνουμε η παρακολούθηση να γίνει από σταθερό Ηλεκτρονικό υπολογιστή ή Laptop για την βέλτιστη χρήση της πλατφόρμας τηλεκατάρτισης. Επίσης να έχετε υψηλής ποιότητας ταχύτητα Internet.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή