Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Pies & Pizzas around the world

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Anko Academy
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τουρισμός / Εστίαση

Εισηγητής

Μπακάλης Ηρακλής

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται στους λάτρεις της μαγειρικής τέχνης, σε επαγγελματίες Μάγειρες και Ζαχαροπλάστες, σε σπουδαστές σχολών μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, σε ιδιοκτήτες Εστιατορίων, Café και εξειδικευμένων χώρων εστίασης Brunch όπως και ξενοδοχείων. Από αυτό το σεμινάριο θα λάβετε πολλές ιδέες και τεχνικές, για να εμπλουτίσετε το μενού σας ή και να δημιουργήσετε θεματικά μενού Brunch ανάλογα με την εποχή και το είδος της επιχείρησής σας.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σεμινάριο «PIES & PIZZAS AROUND THE WORLD» παρουσιάζει ένα τεράστιο κεφάλαιο της γαστρονομίας. Οι πίτες, στις οποίες ανήκουν και οι πίτσες, συνδέονται με τον πολιτισμό και την καθημερινότητα όλων των λαών του κόσμου. Στο σεμινάριο «PIES & PIZZAS AROUND THE WORLD» θα αναδείξουμε τις πίτες που συναντάμε σε όλο τον κόσμο, θα ταξιδέψουμε από τη Μεσόγειο στις ΗΠΑ, θα συνεχίσουμε στη Λατινική Αμερική και από εκεί στην Κίνα, θα προχωρήσουμε στη Μέση Ανατολή και θα καταλήξουμε στην Ιταλία, που θα παρουσιάσουμε τον τεράστιο γαστρονομικό πολιτισμό της χώρας που έχει συνδεθεί άμεσα με το πιο γνωστό street food, που δεν είναι άλλο από την πίτσα. Το σεμινάριο καλύπτει όλη την τεχνική και θεωρητική γνώση που απαιτείται να ξέρει ένας ερασιτέχνης και επαγγελματίας μάγειρας, από την ανάλυση της ζύμης και των συμπληρωματικών προϊόντων, τις τεχνικές και τα υλικά που χρειάζονται για την ολοκλήρωση μίας συνταγής και προτάσεις για τη δημιουργία νέων τάσεων. Το σεμινάριο «PIES & PIZZAS AROUND THE WORLD» παρουσιάζει συνταγές και προτάσεις, που μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις και των πιο απαιτητικών chef. Παρακάτω αναλύονται τα κεφάλαια του e-learning σεμιναρίου:

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΖΥΜΕΣ

  • Εισαγωγή στις ζύμες
  • Οι πρώτες ύλες των ζυμαριών
  • Βασικά είδη και κατηγορίες ζύμης
  • Βασικοί κανόνες για την παρασκευή ζύμης
  • Βασικός εξοπλισμός
  • Εισαγωγή & κατηγορίες της Pizza

Η ΠΙΤΣΑ & ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΗΣ

  • Βασική συνταγή ζύμης πίτσας
  • Βασική συνταγή σάλτσα για πίτσα
  • Πίτσα μαργαρίτα
  • Πίτσα α λα κρεμ
  • Καλτσόνε
  • Πίτσα ρολ
  • Πίτσα primavera
  • Πίτσα allekoze
  • Πίτσα ελληνική
  • Roman style πίτσα al metro quattro stagioni

ΠΙΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 1

  • Μπρουσκέτες με φρέσκια ντομάτα (Ιταλία)
  • Ουέβος ραντσέρος (Μεξικό)
  • Μπουρίτος με κιμά μοσχάρι (ΗΠΑ)
  • Τάκος με κοτόπουλο (Μεξικό)
  • Λαχματζούν (Αρμενία & Αραβία)
  • Πεϊνιρλί με παστουρμά και αυγό (Τουρκία)
  • Πεϊνιρλί με τυρί (Τουρκία)
  • Mini stromboli (Ιταλία)
  • Γλυκό καλτσόνε με πραλίνα και μπανάνα (Ιταλία)
  • Φοκάτσια με ντοματίνια, σκόρδο και κατσικίσια φέτα (Ιταλία)

ΠΙΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 2

  • Φοκάτσια με κρεμμύδι, πατάτα και σάλτσα ντομάτας (Ιταλία)
  • Τραγανή φουσκωτή φοκάτσια (Ιταλία)
  • Pizza balloon (ΗΠΑ)
  • Pepperoni bread (Ιταλία)
  • Mini pizza bites (Ιταλία)
  • Pide με αρνίσιο κιμά (Ανατολίτικη συνταγή)
  • Manakish (Λίβανο)
  • Lahmacun (Μέση Ανατολή)
  • Tostadas (Λατινική Αμερική)
  • Cong you bing / scalion pancake (Κίνα)

ΠΙΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 3

  • Τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο
  • Πουγκιά με χόρτα
  • Τυρόπιτα με φύλλο κουρού
  • Σπανακοτυρόπιτα
  • Μπατζίνα
  • Πουγκιά
  • Κατιμέρια
  • Ζαμπονοτυρόπιτα με σφολιάτα
  • Σπανακόπιτα με φύλλο κρούστας
  • Κις λορέν
  • Κις λορέν με μπρόκολο

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια προγράμματος
Ο χρόνος που απαιτείται για να ολοκληρώσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι 15 ώρες. Παράλληλα σας παρέχουμε πρόσβαση σε όλο το εκπαιδευτικό υλικό, βίντεο και κείμενα για 1 μήνα. Στην ημερομηνία λήξης του εκπαιδευτικού προγράμματος και του προσωπικού σας λογαριασμού και εφόσον έχετε παρακολουθήσει όλο το εκπαιδευτικό υλικό θα σας σταλεί ηλεκτρονικά την βεβαίωση παρακολούθησης.

Μεθοδολογία

  • Ασύγχρονη μάθηση – δυνατότητα ευελιξίας στον χρόνο μελέτης
  • Γραπτά κείμενα μελέτης
  • Συνταγολόγιο
  • Μαγνητοσκοπημένες διδασκαλίες καθηγητή με 28 συνταγές
  • Επίδειξη τεχνικών σε κουζίνα (βίντεο)
  • Εκτέλεση συνταγών σε κουζίνα και styling σε πιάτο (βίντεο)
  • Κitchen kit (προαιρετικό)
  • Για να λάβετε την βεβαίωση παρακολούθησης θα πρέπει να ολοκληρώσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.
  • Σας προτείνουμε η παρακολούθηση να γίνει από σταθερό Ηλεκτρονικό υπολογιστή ή Laptop για την βέλτιστη χρήση της πλατφόρμας τηλεκατάρτισης. Επίσης να έχετε υψηλής ποιότητας ταχύτητα Internet.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή