Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΟΤΑΝ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ... Ο ΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΩΣ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΠΡΟΤΟΤΥΠΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ & ΠΡΩΤΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Το Πολύτεχνο
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

ΜΑΡΙΑ ΜΑΓΑΛΙΟΥ (Εκπαιδευτικός Μουσικής, Διδάκτωρ ΤΜΣ Ιονίου Παν/μίου Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Δ.Π.Ε. Γ΄ Αθήνας. Μέλος συγγραφικής ομάδας Διδακτικού Πακέτου Μουσικής Α΄ και Β΄ Δημοτικού)

Περιγραφή σεμιναρίου

 Στην εκπαίδευση των παιδιών προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας η ποίηση έχει μία ξεχωριστή θέση. Η μαγεία του ήχου και του ρυθμού των λέξεων, η μοναδική ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο ποιητικός λόγος, η διέγερση των συναισθημάτων, αλλά και η αισθητική απόλαυση που προκαλεί την καθιστούν ένα μοναδικό και πολύπλευρο παιδαγωγικό εργαλείο. Παράλληλα, η άρρηκτη σχέση ποίησης, μουσικής και χορού δημιουργεί πολλαπλές δυνατότητες για διαθεματικές δραστηριότητες. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, θα ανακαλύψουμε πρωτότυπα και ανατρεπτικά παιχνίδια λέξεων, ήχων, ρυθμού και κίνησης, μέσα από τα οποία μπορούμε να προσεγγίσουμε το έργο σπουδαίων μας ποιητών, αλλά και τους θησαυρούς της μελοποιημένης ποίησης με τα παιδιά της πρώτης παιδικής ηλικίας, ενισχύοντας τις γλωσσικές και μουσικές τους δεξιότητες, αλλά και καλλιεργώντας τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και το αισθητικό τους κριτήριο.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.