Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Το Πολύτεχνο
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ξένες Γλώσσες

Εισηγητής

ΑΛΙΚΗ ΤΣΟΥΛΟΥ(Καθηγήτρια Π05 Γαλλικών, Καθηγήτρια Μουσικής, Εμψυχώτρια, Συγγραφέας)

Περιγραφή σεμιναρίου

 Les activités musicales en classe du français langue étrangère.

Η μουσικοκινητική είναι ένα σύγχρονο εργαλείο για ΟΛΟΥΣ τους εκπαιδευτικούς κυρίως αυτούς της προσχολικής και πρωτοσχολικής αγωγής καθώς συνδυάζει τη μουσική και την κίνηση. Προσφέρει στα παιδιά τις δυνατότητες να αναπτυχθούν σωστά σωματικά και συναισθηματικά μέσα από το ρυθμό και τα παιχνίδια με μουσική. Αυτό τα εξελίσσει και γνωστικά μιας και το βίωμα κατά τη διάρκεια της μαθησιακής διαδικασίας μετουσιώνεται σε γνώση.Η ένταξη της μουσικοκινητικής μέσα στην τάξη των ξένων γλωσσών βοηθά το παιδί να αναπτύξει τη δημιουργικότητά του, να ζήσει κοινωνικά, με αίσθημα συνεργασίας με τους συμμαθητές του για να επιτευχθεί κάτι ομαδικό, εν προκειμένω ο ήχος. Επιπλέον, τα φέρνει σε επαφή με τις τέχνες και την αισθητική παιδεία. Βασικό σημείο είναι Ο ΡΥΘΜΟΣ που συνδέει τη μουσική, την κίνηση και το λόγο.Μέσα απ’ το παιχνίδι και τη δημιουργία, θα γνωρίσουμε τις έννοιες του ρυθμού, της μουσικής και της κίνησης αλλά και το πώς αυτά συνδέονται σε μια αδιάσπαστη ολότητα μέσα στην τάξη των γαλλικών.

Στο σεμινάριο αυτό θα δούμε πώς οι μουσικοκινητικές μέθοδοι μπορούν να αποτελέσουν άριστο εργαλείο στην παιδαγωγική και εκπαιδευτική διαδικασία. Θα ακούσουμε, θα παίξουμε, θα συνθέσουμε και θα κινηθούμε με τη μουσική στα γαλλικά, θα δημιουργήσουμε ορχήστρες και θα δούμε πώς οι μουσικοί όροι συνδέονται άμεσα με τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών. Στο σεμινάριο θα δοθούν πρακτικά παραδείγματα και εφαρμογές της μουσικοκινητικής από έναν εκπαιδευτικό με μεγάλη εμπειρία στο αντικείμενο.

Πληροφορίες συμμετοχής

(Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ)

Σημείωση: Η ημερίδα προσφέρεται και για παρακολούθηση εξ αποστάσεως. Εφόσον κριθεί απαραίτητο ή το επιθυμεί ο συμμετέχοντας χωρίς να παρακωλύεται ο βιωματικός της χαρακτήρας

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.