Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Κινηματογράφος & Animation – Τέχνες και τεχνικές στην τάξη

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
AKTO - Art & Design
Εξ Αποστάσεως
E-Learning
23/11/2022
12 ώρες

Εισηγητής

Ιωάννα Γιακουμάτου
Η Ιωάννα Γιακουμάτου σπούδασε Οπτικοακουστικές Τέχνες στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διδάσκει Visual Media in Educational Practice στο MA Art & Education του AKTO College και επιμελείται βιωματικά εργαστήρια stop motion animation, ψηφιακών τεχνών και μέσων στη γενική και ειδική αγωγή, σε ενήλικες, εκπαιδευτικούς και ειδικές ομάδες (ΑμεΑ, ομάδες ενηλίκων προς απεξάρτηση και ένταξη, ομάδες ενηλίκων σε φυλακές, πρόσφυγες, κάτοικοι άγονης γραμμής). Τα τελευταία χρόνια, ασχολείται επίσης με το συντονισμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ενώ παράλληλα εργάζεται στο χώρο του animation και από την πλευρά της παραγωγής. Μέσα από τη διδασκαλία, ερευνά τις δυνατότητες ένταξης των οπτικοακουστικών τεχνών και των νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία, ως εργαλείο συνεργασίας, μάθησης και ανάπτυξης.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α/ βάθμιας & Β/βάθμιας εκπαίδευσης και ενήλικες, χωρίς επιπλέον απαιτήσεις τεχνολογικών γνώσεων.

Περιγραφή σεμιναρίου

Είστε εκπαιδευτικός με ιδέες που δραπετεύουν από την κλασσική διδασκαλία; Πως θα σας φαινόταν αν ο κινηματογράφος και το animation σας βοηθούσαν σε αυτό; Σας φοβίζουν τα εργαλεία και τα λογισμικά οπτικοακουστικής επεξεργασίας; Στο εργαστήριο «Κινηματογράφος και animation» μπορείτε να μάθετε βήμα-βήμα όλα τα στάδια παραγωγής μιας ταινίας και στη συνέχεια να κάνετε μια ταινία με τους μαθητές σας στην τάξη ή και απομακρυσμένα. Με απλά λογισμικά, κατάλληλα για αρχάριους, το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε βασικές γνώσεις χρήσης Η/Υ.

Πρόγραμμα σεμιναρίου

Α’ Συνάντηση

  • Εισαγωγή στον κινηματογράφο – Στάδια παραγωγής μιας ταινίας.
  • Εισαγωγή στο animation – Στάδια παραγωγής μιας ταινίας.
  • Προτάσεις διδασκαλίας και εφαρμογές σε Α’ βάθμια – Β’ βάθμια εκπαίδευση.

Β’ Συνάντηση

  • Τεχνικές γυρισμάτων ταινίας animation.
  • Το μοντάζ στον κινηματογράφο.
  • Πρακτική εφαρμογή: Εργαλεία επεξεργασίας βίντεο (μέρος πρώτο).

Γ’ Συνάντηση

  • Το μοντάζ στο animation.
  • Πρακτική εφαρμογή: Εργαλεία επεξεργασίας βίντεο (μέρος δεύτερο).

Πληροφορίες συμμετοχής

Πληροφορίες: Κα Εύη Μαυρογιώργου (2105230130)

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.