Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Ο ήχος και η εικόνα ως εργαλεία στην εκπαιδευτική διαδικασία

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
AKTO - Art & Design
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

Ιωάννα Γιακουμάτου
Η Ιωάννα Γιακουμάτου σπούδασε Οπτικοακουστικές Τέχνες στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διδάσκει Visual Media in Educational Practice στο MA Art & Education του AKTO College και επιμελείται βιωματικά εργαστήρια stop motion animation, ψηφιακών τεχνών και μέσων στη γενική και ειδική αγωγή, σε ενήλικες, εκπαιδευτικούς και ειδικές ομάδες (ΑμεΑ, ομάδες ενηλίκων προς απεξάρτηση και ένταξη, ομάδες ενηλίκων σε φυλακές, πρόσφυγες, κάτοικοι άγονης γραμμής). Τα τελευταία χρόνια, ασχολείται επίσης με το συντονισμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ενώ παράλληλα εργάζεται στο χώρο του animation και από την πλευρά της παραγωγής. Μέσα από τη διδασκαλία, ερευνά τις δυνατότητες ένταξης των οπτικοακουστικών τεχνών και των νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία, ως εργαλείο συνεργασίας, μάθησης και ανάπτυξης.

Σε ποιους απευθύνεται

Το εργαστήριο είναι βασικού επιπέδου αρχαρίων και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α/βάθμιας & Β/βάθμιας εκπαίδευσης και ενήλικες, με βασικές γνώσεις χρήσης Η/Υ, χωρίς επιπλέον απαιτήσεις τεχνολογικών γνώσεων.

Περιγραφή σεμιναρίου

Μπορούν ο ήχος και η εικόνα να ενταχθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία ως εργαλεία μάθησης; Και αν ναι, πως; Στο εργαστήριο «Ο ήχος και η εικόνα ως εργαλεία στην εκπαιδευτική διαδικασία» συζητάμε για τις ψηφιακές τέχνες και τους τρόπους που μπορούμε να τις εισάγουμε στην τάξη με απλά και δωρεάν λογισμικά επεξεργασίας ήχου και εικόνας.

Πρόγραμμα σεμιναρίου

Α’ Συνάντηση

  • Εισαγωγή στην Οπτικοακουστική παιδεία.
  • Ψηφιακές τέχνες – Διδακτική των μέσων.
  • Ο ήχος στην εκπαιδευτική διαδικασία – Θεωρία και εργαλεία.
  • Πρακτική εφαρμογή: Εργαλεία επεξεργασίας ήχου.Προτάσεις διδασκαλίας και εφαρμογές σε Α’ βάθμια – Β’ βάθμια εκπαίδευση.

Β’ Συνάντηση

  • Εισαγωγή στη φωτογραφία
  • Μέσα φωτογράφισης – Από τη φωτογραφική μηχανή στο κινητό τηλέφωνο.
  • Πρακτική εφαρμογή: Εργαλεία επεξεργασία εικόνας.
  • Προτάσεις διδασκαλίας και εφαρμογές σε Α’ βάθμια – Β’ βάθμια εκπαίδευση.

Πληροφορίες συμμετοχής

Πληροφορίες: Κα Εύη Μαυρογιώργου (2105230130)

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.