Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Event Styling – Διακόσμηση Εκδηλώσεων (γάμος, βάπτιση, πάρτυ). Από την έμπνευση στην εφαρμογή (3μηνο)

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
IN-DESIGN
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Διακόσμηση

Εισηγητής

Δρ. ΣΤΕΦΑΝΗ ΤΖΑΝΟΥΔΑΚΗ Design & Visual Studies – BAHons, MPhil, PhD

Διδάκτωρ Παν/μιου Εδιμβούργου, Τμήματος Τεχνών. Έχει σπουδάσει Interior Design και Visual Studies στη Σχολή Καλών Τεχνών του Εδιμβούργου συνεχίζοντας σε μεταπτυχιακές σπουδές M-Phil και διδακτορικό στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Εξειδικεύεται σε θέματα πρόγνωσης στιλιστικών και χρωματικών τάσεων στους τομείς της διακόσμησης όπως και οπτικής προώθησης & επικοινωνίας.
Έχει εργαστεί στους τομείς Visual Merchandising και Styling σε εταιρείες στη Μ. Βρετανία και στην Ελλάδα και συνεργάζεται με αρχιτεκτονικά γραφεία σε ιδέες διακόσμησης και styling εσωτερικών χώρων, όπως και φωτογραφικών συνθέσεων. Πρόσφατα συνεργάστηκε με την εταιρεία χρωμάτων VECHRO για την έκδοση του χρωματολογίου ‘Πλανήτης Chroma’. Επίσης είχε πρόσφατη συνεργασία με το greekfoundation και το περιοδικό glow, για την προβολή αρχιτεκτονικού έργου. Στον εκπαιδευτικό τομέα έχει συνεργαστεί με το ΤΕΙ Αθηνών (τομέας Διακοσμητικών Εφαρμογών), με το Falkirk College of Art και το Edinburgh College of Art (τομέας Design & Visual studies) και από το 2012 - 2020 με το UKFC ως υπεύθυνη για την εκπαίδευση μαθητών σε τομείς Design & Αρχιτεκτονικής στη Μ. Βρετανία.
Είναι ιδρύτρια του IN Design Seminars από το 2008, με σκοπό να ενισχύσει σε μορφή επαγγελματικών σεμιναρίων τη γνώση στα θέματα design, αισθητικής ταυτότητας και styling, φέρνοντας στην Ελλάδα για πρώτη φορά την επαγγελματική εκπαίδευση στους τομείς Interior Styling, Visual Merchandising και Event Styling. Έχει αναλάβει την εκπαίδευση πάνω από 5000 επαγγελματιών και τη δημιουργία customised προγραμμάτων εκπαίδευσης για πολλές εταιρείες, όπως ΚΑΥΚΑΣ, Swarovski, Hugo Boss, Oxford Company, Celestino, Coco-mat, Γρηγόρης Μικρογεύματα, Philip Martins κα.
Ενημερώνεται συνεχώς σχετικά με την εξέλιξη των τάσεων στους τομείς design. Έχει λάβει μέρος σε εκπαιδευτικές εκδηλώσεις της skywalker, του kariera και της demand στα πλαίσια του designlab. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και έχει βραβευτεί για το ερευνητικό της έργο (Alexander S. Onassis Award, Andrew Grant Award, Olympic Studies Centre Award), συμμετέχει σε συνέδρια και είναι μέλος ερευνητικών ομάδων. Έχοντας εκπαιδευτική επάρκεια ΕΟΠΠΕΠ, ανήκει στο μητρώο εκπαιδευτών ενηλίκων του Υπουργείο Παιδείας. Σκοπός της είναι να ενδυναμώσει ανθρώπους με δημιουργική σκέψη, μέσω της επίκαιρης και τεκμηριωμένης γνώσης με εστίαση στην ιδιαιτερότητα και στις ανάγκες του κάθε μαθητή ξεχωριστά, φέρνοντάς τον ένα βήμα μπροστά επαγγελματικά.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε διοργανωτές εκδηλώσεων (γάμων – βαπτίσεων – πάρτυ), σε designers, διακοσμητές, γραφίστες, στυλίστες, υπεύθυνους catering και χώρων εκδηλώσεων, όπως και σε όσους θέλουν να ξεκινήσουν μια νέα καριέρα στον χώρο αυτό ή να δώσουν έναν προσωπικό χαρακτήρα σε κάποια εκδήλωση που πρόκειται να διοργανώσουν.

ΕΠΙΠΕΔΟ (Αρχάριους - αρκετά εξειδικευμένους)

Σκοπός

Σκοπός του σεμιναρίου είναι, μέσα από μια σειρά μαθημάτων, η δημιουργία προτάσεων διακόσμησης που αφορούν διαφορετικού τύπου εκδηλώσεις, μέσω της σωστής καθοδήγησης σε τρόπους έρευνας και σχεδιασμού, όπως και ιδέες και τεχνικές σύνθεσης. 

Περιγραφή σεμιναρίου

Το event styling αφορά εκδηλώσεις εορταστικού και εφήμερου χαρακτήρα, γάμους, βαπτίσεις, αλλά και θεματικές εκδηλώσεις, όπως και μικρής κλίμακας εορτασμούς και party. Η ιδιαίτερα θεατρική και αναπαραστατική φύση της δραστηριότητας αυτής, φέρνει τη διακόσμηση εκδηλώσεων κοντά στη διαμόρφωση ενός χώρου βασισμένου σε μια αλληλουχία εμπειριών και εφήμερων σκηνικών. Το σεμινάριο αυτό αναγνωρίζει την ιδιότητα του stylist εκδηλώσεων ως δημιουργό εμπειριών ο οποίος μπορεί να πάρει διαφορετικούς ρόλους όπως αυτόν του δημιουργού, του ερευνητή, του χειροτέχνη, του εφαρμοστή εφήμερων κατασκευών, αλλά κυρίως του συνθέτη του ‘διαφορετικού’. Αναλύει τον ρόλο του διακοσμητή εκδηλώσεων συνδέοντάς τον με πολλούς άλλους βοηθητικούς τομείς που αφορούν τη διοργάνωση εκδηλώσεων, όπως τον σωστό συντονισμό εργασιών, τη δημιουργία μιας αρμονικής συνθετικά πρότασης, αλλά κυρίως την ανάδειξη του ιδιαίτερου, καθρεπτίζοντας την ψυχολογία και τις προσδοκίες του κάθε πελάτη. Τα μαθήματα μελετούν κανόνες σύνθεσης, στυλιστικών και χρωματικών συνδυασμών (ενημερώνοντας πάνω στις τάσεις 2024 και 2025), αλλά και τεχνικές κατασκευής βοηθώντας τον κάθε μαθητή να δημιουργήσει μια δική του πρόταση, ιδιαίτερου στυλιστικού χαρακτήρα.

Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην έμπνευση μέσα από την ψυχολογία του πελάτη και την εξέταση των προτιμήσεων του, ως προς τον τρόπο ζωής (lifestyle), τη σχέση του τόπου με την εκδήλωση, την μόδα και το στυλ στη διακόσμηση, αλλά και τον τόνο που θέλει να δώσει στην εκδήλωση (ήσυχο, έντονο, χιουμοριστικό, νοσταλγικό κα.). Επίσης αναλύουμε με ποιους τρόπους ο στυλίστας μπορεί να αναδείξει το κατάλληλο ύφος, μέσα από τον συνδυασμό υλικών, χρωμάτων, μοτίβων και διακοσμητικών στοιχείων. Επιπλέον μελετάμε τη σημασία της ταυτότητας της εκδήλωσης, μέσα από την χειροτεχνία και τα λεπτομερή/επιμέρους στοιχεία που συνθέτουν μια εκδήλωση, καθοδηγώντας τον κάθε μαθητή σε βοηθητικούς τομείς της χειροτεχνίας. Το σεμινάριο βασίζεται σε ασκήσεις συνδυασμών χρωμάτων και υλικών κατασκευής αντικειμένων. Ο μαθητής μπαίνει σε μια δημιουργική διαδικασία έρευνας, σχεδιασμού, συνδυασμού και πρότασης και στο τέλος συνθέτει, κατασκευάζει και εφαρμόζει μια δική του πρόταση διακόσμησης, βασισμένη σε ένα σενάριο που του δίνεται μιας υποθετικής εκδήλωσης. Μαθαίνει να συνθέτει moodboards να σχεδιάζει tablescapes και candybars, ύστερα από έρευνα που κάνει σχετικά με ιδέες για υλικά, χρώματα και τεχνικές που θα χρησιμοποιήσει.

Το σεμινάριο αυτό πραγματοποιείται με εξ αποστάσεως (online και ζωντανά σε χρόνο) μαθήματα μέσα από την πλατφόρμα zoom. Για την τελική άσκηση, ο κάθε μαθητής βρίσκει ένα δικό του χώρο υλοποίησης της άσκησης, ύστερα και από δική μας καθοδήγηση.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ

  • Τύποι Εκδηλώσεων και πελατών
  • Τεχνικές σύνθεσης και συνδυασμών
  • Μεθοδολογίες στυλιστικών & θεματικών συνθέσεων
  • Στυλ Διακόσμησης μέσα από υλικά, χρώματα, υφές και μοτίβα
  • Ο ρόλος της χρωματολογίας και των τάσεων διακόσμησης
  • Νέες χρωματικές παλέτες εμπνευσμένες από τις τάσεις 2024 και 2025
  • Πλάνο χώρου εκδηλώσεων  και η σημασία του red thread
  • Χειροτεχνίες που βοηθούν στις εκδηλώσεις
  • Tablescaping - Τρόποι στησίματος τραπεζιού με έμπνευση από ένα θέμα
  • Candybars – Τρόποι σχεδιασμού και υλοποίησης ενός candybar
  • Budget υλικών και υπηρεσιών
  • Τεχνικές φωτογράφισης μιας εκδήλωσης

LIVE ONLINE ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ
Το σεμινάριο αυτό πραγματοποιείται μέσα από εξ αποστάσεως (online και σε ζωντανό χρόνο) παρακολούθηση, μέσω της πλατφόρμας zoom. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου πραγματοποιούνται ασκήσεις, οι οποίες συζητιούνται και διορθώνονται μέσα στο μάθημα. Ο μαθητής πρέπει να διαθέτει τρόπο σύνδεσης (κατά προτίμηση υπολογιστή) με κάμερα και μικρόφωνο. Τα μαθήματα γίνονται σε ζωντανό χρόνο και η παρουσία του κάθε μαθητή είναι υποχρεωτική, στη μεγαλύτερη διάρκεια με την κάμερα ανοιχτή. Οι απουσίες δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν το 20% του ολικού χρόνου παρακολούθησης. Η παρακολούθηση αποτελεί και προϋπόθεση για την έκδοση της Βεβαίωσης Παρακολούθησης από το εργαστήριο.

Πληροφορίες συμμετοχής

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Έναξη Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2024 και κάθε Παρασκευή Ώρα: 6.20 – 9.00μμ, Διάρκεια 24/11/23 - 9/2/24, Σύνολο μαθημάτων: 10, Σύνολο ωρών: 28

ΥΛΗ
Η ύλη δίνεται ηλεκτρονικά. Οι μαθητές επίσης λαμβάνουν τα αρχεία των εργασιών τους.

ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Εκτός από τα μαθήματα ύλης, γίνονται επιπλέον βοηθητικά μαθήματα (προαιρετικά και συνήθως Σάββατα πρωί) σε σχέση με την διαδικτυακή έρευνα εικόνων, τις μεθόδους δημιουργίας moodboard και τη δημιουργία συνθέσεων, όπως και σε σχέση με βοηθητικές χειροτεχνίες, χωρίς κάποιο επιπλέον κόστος.

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Δίνεται Βεβαίωση παρακολούθησης του εργαστηρίου από συντονιστή και εισηγητή των προγραμμάτων που ανήκει στο Μητρώο εκπαιδευτών επαγγελματικής εκπαίδευσης – ΕΟΠΠΕΠ, με εξειδίκευση στον τομέα της Διακόσμησης. Τα σεμινάρια είναι επαγγελματικά. Στην περίπτωση παρακολούθησης από επαγγελματίες (ατομικές επιχειρήσεις ή εταιρείες), θεωρούνται ενδο-επιχειρησιακού χαρακτήρα, ενώ στην περίπτωση παρακολούθησης από ιδιώτες, θεωρούνται συμβουλευτικού/ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Η αντίστοιχη βεβαίωση στέλνεται ηλεκτρονικά μετά την ολοκλήρωση και κλείσιμο του σεμιναρίου.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Τα δίδακτρα αφορούν 2 διαφορετικούς τρόπους τιμολόγησης. ΙΔΙΩΤΕΣ στους οποίους εκδίδεται απόδειξη και ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ (από σχετικό με το σεμινάριο τομέα) στους οποίους εκδίδεται τιμολόγιο. Ύστερα από μια προκαταβολή μετά την εγγραφή και λίγο πριν το ξεκίνημα των μαθημάτων, υπάρχει δυνατότητα εξόφλησης των διδάκτρων τμηματικά (ανά μήνα ή ανά ενότητα), με εξόφληση σε δόσεις, οι οποίες ορίζονται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες πριν την ολοκλήρωση της κάθε ενότητας. Η πληρωμή γίνεται μέσω κατάθεσης.

ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΙΩΤΩΝ: 220 Eυρώ. ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ ΙΔΙΩΤΩΝ: 180 Eυρώ. (παλιοί μαθητές μας, φοιτητές/άνεργοι και για 1+ εγγραφές στο ίδιο σεμινάριο).

ΚΟΣΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ: 190 Eυρώ. ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ: 150 Eυρώ. (παλιοί μαθητές μας και για 1+ εγγραφές στο ίδιο σεμινάριο).

Κόστος Συμμετοχής

Βλ. πληροφορίες συμμετοχής

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.