E-Learning:
Διακόσμηση / Μόδα, Αρχιτεκτονική | Interior Design | Visual Merchandising

Event Styling – Διακόσμηση Εκδηλώσεων (γάμος, βάπτιση, πάρτυ). Από την έμπνευση στην εφαρμογή. (3μηνο online)

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
IN-DESIGN

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Διακόσμηση / Μόδα, Αρχιτεκτονική | Interior Design | Visual Merchandising

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Δρ. ΣΤΕΦΑΝΗ ΤΖΑΝΟΥΔΑΚΗ (Design & Visual Studies – BAHons, MPhil, PhD)
Διδάκτωρ Παν/μιου Εδιμβούργου, Τμήματος Τεχνών. Έχει σπουδάσει Interior Design και Visual Studies στη Σχολή Καλών Τεχνών του Εδιμβούργου συνεχίζοντας σε μεταπτυχιακές σπουδές M-Phil και διδακτορικό στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Εξειδικεύεται σε θέματα πρόγνωσης στιλιστικών και χρωματικών τάσεων στους τομείς της διακόσμησης όπως και οπτικής προώθησης & επικοινωνίας. Είναι ιδρύτρια του in-design seminars με εξειδίκευση στην εκπαίδευση επαγγελματιών στα θέματα design, αισθητικής ταυτότητας και styling, έχοντας από το 2008 εκπαιδεύσει πάνω από 3000 επαγγελματίες και έχοντας από το 2008 πρωτοφέρει στην Ελλάδα την εκπαίδευση πάνω στους τομείς Visual Merchandising, Interior Styling και Event Styling. Είναι σε συνεχή συνεργασία με Πανεπιστήμια στη Μ. Βρετανία (τομείς Design & Αρχιτεκτονικής) ως εκπαιδευτικό μέλος του UKFC, ασχολείται με το Interior Styling και από το 2006 εξειδικεύεται στην εκπαίδευση επαγγελματιών και δημιουργικών ομάδων εταιρειών, έχοντας συνεργαστεί εκπαιδευτικά με μια μεγάλη ποικιλία εταιρειών όπως ΚΑΥΚΑΣ, Swarovski, Γρηγόρης μικρογεύματα, Vechro, Praktiker, Celestino, Hugo Boss, Mama Project κα. Έχει εργαστεί στους τομείς Visual Merchandising και Styling σε εταιρείες στη Μ. Βρετανία και στην Ελλάδα και στην εκπαίδευση έχει συνεργαστεί με το ΤΕΙ Αθηνών (τομέας Διακοσμητικών Εφαρμογών), με το Falkirk College of Art και το Edinburgh College of Art (τομέας Design & Visual studies). Ενημερώνεται συνεχώς σχετικά με την εξέλιξη των τάσεων στους τομείς design. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και έχει βραβευτεί για το ερευνητικό της έργο, συμμετέχει σε συνέδρια και είναι μέλος ερευνητικών ομάδων. Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε events όπως το designlab και εκπαιδευτικά events των kariera και skywalker. Έχοντας εκπαιδευτική επάρκεια ΕΟΠΠΕΠ, ανήκει στο μητρώο εκπαιδευτών ενηλίκων του Υπουργείο Παιδείας. Σκοπός της είναι να ενδυναμώσει ανθρώπους με δημιουργική σκέψη, μέσω της επίκαιρης και τεκμηριωμένης γνώσης με εστίαση στην ιδιαιτερότητα και στις ανάγκες του κάθε μαθητή ξεχωριστά, φέρνοντάς τον ένα βήμα επαγγελματικά.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε διοργανωτές εκδηλώσεων (γάμων – βαπτίσεων – πάρτυ), σε designers, διακοσμητές, γραφίστες, στυλίστες, υπεύθυνους catering και χώρων εκδηλώσεων, όπως και σε όσους θέλουν να ξεκινήσουν μια νέα καριέρα στο χώρο αυτό ή να δώσουν έναν προσωπικό χαρακτήρα σε κάποια εκδήλωση που πρόκειται να διοργανώσουν.
ΕΠΙΠΕΔΟ
(Αρχάριους - αρκετά εξειδικευμένους)

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του σεμιναρίου είναι, μέσα από μια σειρά μαθημάτων, η δημιουργία προτάσεων διακόσμησης που αφορούν διαφορετικού τύπου εκδηλώσεις, μέσω της σωστής καθοδήγησης σε ιδέες και τεχνικές σύνθεσης.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Το event styling αφορά εκδηλώσεις εορταστικού και εφήμερου χαρακτήρα, γάμους, βαπτίσεις, αλλά και θεματικές εκδηλώσεις, όπως και μικρής κλίμακας εορτασμούς. Η ιδιαίτερα θεατρική και αναπαραστατική φύση της δραστηριότητας αυτής, φέρνει τη διακόσμηση εκδηλώσεων κοντά στη διαμόρφωση ενός χώρου βασισμένου σε μια αλληλουχία εμπειριών και εφήμερων σκηνικών. Το σεμινάριο αυτό αναγνωρίζει την ιδιότητα του stylist εκδηλώσεων ως δημιουργό εμπειριών ο οποίος μπορεί να πάρει διαφορετικούς ρόλους όπως αυτόν του δημιουργού, του ερευνητή, του χειροτέχνη, του εφαρμοστή εφήμερων κατασκευών, αλλά κυρίως του συνθέτη του ‘διαφορετικού’. Αναλύει τον ρόλο του διακοσμητή εκδηλώσεων συνδέοντάς τον με πολλούς άλλους βοηθητικούς τομείς που αφορούν τη διοργάνωση εκδηλώσεων, όπως τον σωστό συντονισμό εργασιών, τη δημιουργία μιας αρμονικής συνθετικά πρότασης, αλλά κυρίως την ανάδειξη του ιδιαίτερου, καθρεπτίζοντας την ψυχολογία και τις προσδοκίες του κάθε πελάτη. Τα μαθήματα μελετούν κανόνες σύνθεσης, στυλιστικών και χρωματικών συνδυασμών (ενημερώνοντας πάνω στις τάσεις 2021/22), αλλά και τεχνικές κατασκευής βοηθώντας τον κάθε μαθητή να δημιουργήσει μια δική του πρόταση, ιδιαίτερου στυλιστικού χαρακτήρα.

Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην έμπνευση μέσα από την ψυχολογία του πελάτη και την εξέταση των προτιμήσεων του, ως προς τον τρόπο ζωής (lifestyle), την μόδα και το στυλ, αλλά και τον τόνο που θέλει να δώσει στην εκδήλωση (ήσυχο, έντονο, χιουμοριστικό, νοσταλγικό κα.). Επίσης αναλύουμε με ποιους τρόπους ο στυλίστας μπορεί να αναδείξει το κατάλληλο ύφος, μέσα από τον συνδυασμό υλικών, χρωμάτων, μοτίβων και διακοσμητικών στοιχείων. Επιπλέον μελετάμε τη σημασία της ταυτότητας της εκδήλωσης, μέσα από την χειροτεχνία και τα λεπτομερή/επιμέρους στοιχεία που συνθέτουν μια εκδήλωση, καθοδηγώντας τον κάθε μαθητή σε βοηθητικούς τομείς της χειροτεχνίας. Το σεμινάριο βασίζεται σε ασκήσεις συνδυασμών χρωμάτων και υλικών κατασκευής αντικειμένων. Στο τέλος ο κάθε μαθητής συνθέτει, κατασκευάζει και εφαρμόζει μια δική του πρόταση διακόσμησης, βασισμένη σε ένα σενάριο που του δίνεται μιας υποθετικής εκδήλωσης. Μαθαίνει να συνθέτει moodboard, ύστερα από έρευνα που κάνει σχετικά με ιδέες για υλικά, χρώματα και τεχνικές που θα χρησιμοποιήσει.

Το σεμινάριο αυτό πραγματοποιείται με εξ αποστάσεως online μαθήματα μέσα από την πλατφόρμα zoom.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ

-Τύποι Εκδηλώσεων και πελατών
-Τεχνικές σύνθεσης και συνδυασμών
-Μεθοδολογίες στυλιστικών & θεματικών συνθέσεων
-Υλικά, χρώματα, υφές και μοτίβα που συνθέτουν τα στυλ
-Ο ρόλος της χρωματολογίας και των τάσεων διακόσμησης
-Πλάνο χώρου εκδηλώσεων και η σημασία του red thread
-Χειροτεχνίες που βοηθούν στις εκδηλώσεις

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΥΛΗ
Η ύλη δίνεται ηλεκτρονικά. Οι μαθητές επίσης λαμβάνουν τα αρχεία των εργασιών τους και των φωτογραφίσεων των εργασιών τους.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Διαδικτυακά μέσα από πλατφόρμες τηλεπαρακολούθησης.

ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Εκτός από τα μαθήματα ύλης, γίνοντα επιπλέον 2 βοηθητικά μαθήματα (προαιρετικά) σε σχέση με μεθόδους δημιουργίας moodboard και συνθέσεων.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Ύστερα από μια προκαταβολή που δίνεται με την εγγραφή, υπάρχει δυνατότητα εξόφλησης των διδάκτρων τμηματικά με εξόφληση μέχρι και 3 μαθήματα πρίν την ολοκλήρωση του σεμιναρίου. Η πληρωμή γίνεται μέσω κατάθεσης. Επίσης δίνεται η δυνατότητα έκδοσης τιμολογίου για τους επαγγελματίες και για τις εταιρείες.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Δίνεται Βεβαίωση Παρακολούθησης ‘Δια Βίου Μάθησης 1’- ΕΟΠΠΕΠ , σε ηλεκτρονική μορφή, για τη διαδικτυακή παρακολούθηση.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
Έναρξη: Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 και κάθε Παρασκευή,
Διάρκεια: 12/3/21 – 28/5/21
Ώρες: 3.10-5.10μμ
Σύνολο μαθημάτων: 10
Σύνολο ωρών: 20

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

160 ευρώ (140 ευρώ για τους παλιούς μαθητές μας, για φοιτητές/ανέργους και για 2 ή παραπάνω εγγραφές

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας