Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΘΗΜΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ; Θέατρο, Παιχνίδι & Αναλυτικό Πρόγραμμα Παίζοντας

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Το Πολύτεχνο
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

ΘΑΛΕΙΑ ΚΑΛΙΑΝΤΑ (Δασκάλα, MA: Drama In Education)

Περιγραφή σεμιναρίου

Με αφορμή μαθήματα του αναλυτικού προγράμματος ανακαλύπτουμε θεατρικά παιχνίδια και τεχνικές και τα συνδέουμε μεταξύ τους. Πώς μπορεί η γεωγραφία ή η μελέτη περιβάλλοντος να γίνουν πιο ευχάριστες; Πώς μπορούμε δάσκαλοι και παιδιά να διασκεδάζουμε μαθαίνοντας; Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε θεατρικές τεχνικές μέσα από τις εφαρμογές ενός υπολογιστή;
Όταν είμαστε κοντά, ανακαλύπτουμε τρόπους μέσα από την ομαδική κίνηση κι επαφή. Η μετά- Covid εποχή, όμως, φέρνει μια αβεβαιότητα για το αν θα είμαστε κοντά ή μακριά από τους μαθητές μας. Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να περνάνε όμορφα και να μαθαίνουν ταυτόχρονα. Όταν είναι μακριά η επιθυμία μας να περνάνε όμορφα γίνεται κι επιτακτική ανάγκη: Πώς θα κεντρίσουμε το ενδιαφέρον και την επιθυμία των παιδιών να είναι μέσα στην ψηφιακή τάξη; Μαζί θα συνειδητοποιήσουμε πως η διασκέδασή τους μπορεί να συνδυαστεί με τη μάθηση όλων μας και πώς μπορούν οι δύο αυτοί άξονες να αξιοποιηθούν στην εκπαιδευτική πράξη, είτε κοντά είτε μακριά.
Στην ημερίδα θα δοθούν σημειώσεις και ψηφιακό υλικό.

Σημείωση: Το σεμινάριο είναι βιωματικό. Για την καλύτερη διεξαγωγή του, σας παρακαλούμε να φοράτε άνετα ρούχα και κάλτσες.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.