Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Ημερίδα: Ακούω και τραγουδώ, παίζω και δημιουργώ: αναπτύσσοντας τις μουσικές δεξιότητες των παιδιών στην προσχολική & πρωτοσχολική εκπαίδευση

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Το Πολύτεχνο
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

ΜΑΡΙΑ ΜΑΓΑΛΙΟΥ (Εκπαιδευτικός μουσικής αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δρ. ΤΜΣ Ιονίου Πανεπιστημίου)

Περιγραφή σεμιναρίου

Η μουσικοκινητική αγωγή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης του παιδιού της προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και στοχεύει πρωτίστως στην αισθητική καλλιέργεια και στην ανάπτυξη των μουσικών δεξιοτήτων των παιδιών, αλλά και στην ενίσχυση της μάθησης σε άλλα γνωστικά αντικείμενα. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, θα παρουσιαστούν οι βασικές αρχές της μουσικής διδασκαλίας -μάθησης στην πρώτη παιδική ηλικία και θα προταθούν δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες, κάθε εκπαιδευτικός, είτε διαθέτει εξειδικευμένες μουσικές γνώσεις είτε όχι, μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να κατακτήσουν τη μουσική γνώση με ευχάριστο, βιωματικό και δημιουργικό τρόπο. Ερωτήματα όπως τα παρακάτω θα διερευνηθούν κυρίως μέσα από ποικίλες βιωματικές δραστηριότητες, αλλά και μέσα από αναφορές στα δεδομένα της σύγχρονης βιβλιογραφίας. Πώς αναπτύσσεται και ενισχύεται η ρυθμική και μελωδική αντίληψη και μνήμη των παιδιών; Με ποιους τρόπους μπορεί να καλλιεργηθεί η μουσική δημιουργικότητά τους και να τροφοδοτηθεί η έμφυτη τάση τους να εκφράζονται και να μαθαίνουν μέσα από το τραγούδι, την κίνηση, την ενεργητική μουσική ακρόαση και τον μουσικό αυτοσχεδιασμό; Θα προταθεί επίσης κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό που μπορεί να αξιοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς και τους μικρούς μαθητές.

Σημείωση: Το σεμινάριο είναι βιωματικό. Για την καλύτερη διεξαγωγή του, σας παρακαλούμε να φοράτε άνετα ρούχα και κάλτσες.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.