Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Εκπαίδευση και υποστήριξη ατόμων με διαταραχές φάσματος αυτισμού

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

Μέλη ΔΕΠ/Ερευνητές:
Λήδα Στάμου, Μέλος ΔΕΠ, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ειδίκευση «Παιδαγωγική της Μουσικής»)
Μαρία Βαρβαρίγου, Μέλος ΔΕΠ, Canterbury University (ειδίκευση “Μουσική και τρίτη ηλικία”)
Βασίλειος Στάμου, Post-Doc researcher, University of Bradford, Faculty of Health Sciences, (ειδίκευση “Κοινωνικά ευπαθείς ομάδες –Ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις σε άτομα με άνοια»)

Εξωτερικοί συνεργάτες:
Μαρία Χρίστου – ψυχολόγος/ εικαστική θεραπεύτρια
Απόστολος Λάσχος– μουσικός / μουσικοθεραπευτής
Αναστάσιος Παπαδόπουλος – ψυχολόγος/μουσικός / μουσικοθεραπευτής
Χρήστος Γερμένογλου – μουσικός / μουσικοπαιδαγωγός, (ειδίκευση: κρουστά)
Ραφαέλα Τρούλου – μουσικός / μουσικοπαιδαγωγός
Φαίυ Ευαγγέλου – εκπαιδευτικός/μουσικοθεραπεύτρια

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές, ειδικούς εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, κοινωνιολόγους, γονείς ατόμων με παιδιά με διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού, γιατρούς και παιδιάτρους και ειδικούς διαφόρων επιστημονικών πεδίων που εργάζονται ή πρόκειται να εργαστούν σε γενικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε ειδικά σχολεία, σε ΕΕΕΚ και σε ΚΕΣΥ.

Περιγραφή σεμιναρίου

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι:
Οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν γνώσεις από τη σύγχρονη έρευνα και βιβλιογραφία και θα εντρυφήσουν σε θέματα εκπαίδευσης, αξιολόγησης, υποστήριξης, επικοινωνίας και συμβουλευτικής ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους
Οι συμμετέχοντες θα διαχειριστούν εξειδικευμένα θέματα εκπαίδευσης ατόμων με αυτισμό όπως π.χ. επικοινωνία, διαχείριση διδακτικών στόχων, καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων.

Οι συμμετέχοντες

  • Θα αποκτήσουν θεωρητικές γνώσεις
  • Θα εντρυφήσουν σε θέματα εκπαίδευσης, υποστήριξης ατόμων με αυτισμό και των μελών των οικογενειών τους
  • Θα αποκτήσουν πρακτικές γνώσεις για την εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τη διαχείριση ξεσπασμάτων συμπεριφοράς, την αξιολόγηση των ατόμων με αυτισμό, την εναλλακτική επικοινωνία, την κοινωνική τους συμπερίληψη

Πληροφορίες συμμετοχής

Μέθοδος Υλοποίησης
Εξ αποστάσεως ασύγχρονη τηλεκπαίδευση (e-Learning) – διαδικασία διδασκαλίας όπου δεν απαιτείται η ταυτόχρονη συμμετοχή του εκπαιδευτή και των εκπαιδευομένων. Η διάθεση του εκπαιδευτικού υλικού και η συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενου γίνονται μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, κάνοντας χρήση μόνο ενός απλού φυλλομετρητή (π.χ. Internet Explorer, Firefox, Chrome), από οποιοδήποτε σημείο με πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Εξ αποστάσεως σύγχρονη τηλεκπαίδευση (e-Learning) – διαδικασία διδασκαλίας με ταυτόχρονη συμμετοχή του εκπαιδευτή και των εκπαιδευομένων σε πραγματικό χρόνο, όπου όμως δεν απαιτείται ο εκπαιδευτής και οι εκπαιδευόμενοι να βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Η εξ αποστάσεως διδασκαλία γίνεται με τη μορφή τηλεδιασκέψεων και η παρακολούθηση των εισηγήσεων γίνεται σε πραγματικό χρόνο έσω διαδικτυακής πλατφόρμας, κάνοντας χρήση μόνο ενός απλού φυλλομετρητή (π.χ. Internet Explorer, Firefox, Chrome), από οποιοδήποτε σημείο με πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.