Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Αυτισμός: Τα εναλλακτικά συστήματα επικοινωνίας και η εφαρμογή τους στην κοινωνική και εκπαιδευτική συμπερίληψη των ατόμων με διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

Επιστ. Υπεύθ. & εισηγήτρια: Συριοπούλου – Δελλή Χριστίνα Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Σε ποιους απευθύνεται

Κάθε άτομο το οποίο εμπλέκεται στην εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση (γονείς, αδέρφια, συγγενείς, δάσκαλοι, ψυχολόγοι, θεραπευτές, φοιτητές) καθώς και στην αξιολόγηση (γιατροί ή άλλοι ειδικοί) ατόμων με διαταραχή φάσματος αυτισμού μπορεί να ωφεληθεί από το πρόγραμμα αυτό. Αν και προηγούμενες γνώσεις καθώς και εμπειρία με άτομα με διαταραχή φάσματος αυτισμού, θα ήταν χρήσιμη, το πρόγραμμα είναι προσιτό και εύληπτο για άτομα που ασχολούνται, που θέλουν να ασχοληθούν ή που απλώς θέλουν να ενημερωθούν σε ανάλογα θέματα επικοινωνίας, εκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης ατόμων με διαταραχή φάσματος αυτισμού.

Περιγραφή σεμιναρίου

Πού στοχεύει
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις πιο πρόσφατες μεθόδους εναλλακτικής επικοινωνίας και εκπαίδευσης παιδιών με διαταραχή φάσματος αυτισμού διεθνώς. Παρέχει στους εκπαιδευόμενους τόσο θεωρητική όσο και πρακτική κατάρτιση σε μεθόδους που μπορούν να εφαρμόσουν για κοινωνικούς αλλά και για εκπαιδευτικούς σκοπούς σε άτομα με προβλήματα ή ελλείψεις στο λόγο, τη σημασιολογική ανάπτυξη και την επικοινωνία γενικότερα.

Τι αναμένεται να επιτευχθεί
Τα οφέλη από τα προγράμματα αφορούν τόσο τα άτομα με διαταραχή φάσματος αυτισμού, ανεξαρτήτου ηλικίας, στο σχολικό περιβάλλον, στην οικογένεια ή αλλού, τα οποία μπορούν να διευκολυνθούν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και να επικοινωνήσουν τις ανάγκες τους όσο και τα πρόσωπα που βρίσκονται στο περιβάλλον τους και προσπαθούν να ικανοποιήσουν ανάγκες και επιθυμίες τους να προάγουν τις γνωστικές, κοινωνικές, επικοινωνιακές τους δεξιότητες με σκοπό την κοινωνική τους ένταξη και την αυτόνομη διαβίωσή τους στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Επίσης συμβάλλουν στην καλλιέργεια δεξιοτήτων (προ)γραφής και (προ)ανάγνωσης.

Πληροφορίες συμμετοχής

Εξ αποστάσεως (Σύγχρονη τηλεκπαίδευση)

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.