Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Criminal Profiling

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Webseminars
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Θωμάς Μερσινιάς, Κλινικός Ψυχολόγος , Κάτοχος Certificate στη Δικαστική Ψυχολογία – Εγκληματολογία (DEREE American College of Greece), Certificate in Forensic Psychology / Witness Investigation (University of Leicester,UK), Statement of Achievement in Forensic Science & Criminal Justice (University of Leicester,UK), Diploma in Criminology & Profiling (IOA), Criminal Profiling Specialist (IST LLU , Arizona US).

Σε ποιους απευθύνεται

Σε Ψυχολόγους , Δικηγόρους, Εγκληματολόγους, Σώματα Ασφαλείας. Σε Φοιτητές,Κοινωνικούς Λειτουργούς, Σωφρονιστικούς, Security. Σε κοινό που ενδιαφέρεται για το αντικείμενο.

Περιγραφή σεμιναρίου

Criminal Profiling, είναι ο κλάδος της Εγκληματολογικής Ψυχολογίας που ασχολείται με τα ψυχολογικά ευρήματα εκείνα, που βοηθούν στον σχηματισμό προφίλ βασικού υπόπτου για ένα έγκλημα ή μια σειρά εγκλημάτων , βάσει συγκεκριμένων σχεδίων (patterns) συμπεριφορών του. Είναι δηλαδή ο κλάδος της Επιστήμης που αναπτύσσει τον προσδιορισμό της ταυτότητας άγνωστου δράστη, βάσει συγκεκριμένης μεθοδολογίας.

Α' ΕΝΟΤΗΤΑ
Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ & ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΤΟ CRIMINAL PROFILING/ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ CRIMINAL PROFILING/ ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΙ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥΣ : Αναλύεται η γέννηση και η ιστορική πορεία του Criminal Profiling και των επιστημών της Ψυχολογίας και της Εγκληματολογίας, η συνδεσιμότητα του με τις επιστήμες της Ψυχολογίας και Εγκληματολογίας, οι βασικές σχολές συμπεριφοράς και η ανάλυση των επι μέρους στοιχείων τους που οδηγούν στο ψυχογράφημα του δράστη.

Β' ΕΝΟΤΗΤΑ
ΑΝΑΛΥΣΗ MODUS OPERANDI ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΔΡΑΣΤΗ / ΟΙ 4 ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΣΤΟ CRIMINAL PROFILING/ ΤΑ 5 ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΚΙΑΓΡΑΦΙΣΗΣ ΠΡΟΦΙΛ / ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ CRIMINAL PROFILING/ ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ : Αναλύεται η Μεθοδολογία δράσης και τα χαρακτηριστικά Υπογραφής του δράστη, η τεχνική των 4 βασικών προσεγγίσεων , η διαδικασία και τα βήματα σκιαγράφισης, τα προβλήματα του criminal profiling και οδηγός καριέρας profiler .

Πληροφορίες συμμετοχής

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ: Μέσω πλατφόρμας E-Learning σε παρακολούθηση OnDemand (σε μέρα και ώρα που βολεύει εσάς).

Παρέχεται ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ η οποία σας αποστέλλεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε εκτυπώσιμη μορφή.

*Εγγραφές δεκτές μέχρι συμπλήρωσης αριθμού θέσεων.

Κόστος Συμμετοχής

100€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.