Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Δικαστική Ψυχολογία & Δικαστική Γραφολογία

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Webseminars
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Θωμάς Μερσινιάς, Κλινικός Ψυχολόγος , Κάτοχος Certificate στη Δικαστική Ψυχολογία – Εγκληματολογία (DEREE American College of Greece), Certificate in Forensic Psychology / Witness Investigation (University of Leicester,UK), Statement of Achievement in Forensic Science & Criminal Justice (University of Leicester,UK), Diploma in Criminology & Profiling (IOA), Criminal Profiling Specialist (IST LLU , Arizona US).
Όλγα Γαβριηλίδου, Δικαστική και Αναλυτική Γραφολόγος - ανώτερο πτυχίο της Σχολής Γραφολογίας του Cambridge , μέλος της Ένωσης Διπλωματούχων Γραφολόγων και διδάσκουσα απο το 2014 στην σχολή Γραφολογίας του Cambridge.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε Ψυχολόγους, Νομικούς, Δικαστικούς, Σώματα Ασφαλείας. Σε Φοιτητές, Κοινωνιολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Σωφρονιστικούς. Σε κοινό που ενδιαφέρεται για τις Επιστήμες και τα συγκεκριμένα αντικείμενα.

Περιγραφή σεμιναρίου

Δικαστική Ψυχολογία, είναι ο κλάδος της Ψυχολογίας που ασχολείται με τα ψυχολογικά ευρήματα, εκείνα που βοηθούν στη διερεύνηση της παραβατικής συμπεριφοράς και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δικαστική αίθουσα για τη διευκόλυνση μιας υπόθεσης.
Ως κλάδος της Ψυχολογίας, είναι από τους πιο σύγχρονους και διαρκώς αναπτύσσεται, καθώς η ανθρώπινη παραβατική συμπεριφορά έχει συνεχώς και διαφορετικές εκφράσεις.

Γραφολογία, είναι η επιστήμη που μελετά και αναλύει τον γραφικό χαρακτήρα του ανθρώπου. Η γραφή είναι προιόν της εγκεφαλικής λειτουργίας του ατόμου κι έχει μοναδικά χαρακτηριστικά για τον καθένα μας. Η Γραφολογία ως επιστήμη αναγνωρίζει τουλάχιστον 300 χαρακτηριστικά της γραφής τα οποία σε συνδυασμό σκιαγραφούν την Ψυχοσύνθεση του γράφοντα. Η ανάλυση και επεξήγησή τους είναι μια περίτεχνη και περίπλοκη διαδικασία που οδηγεί στην πληρέστερη και βαθύτερη κατανόηση της προσωπικότητας του ατόμου.

Α' ΕΝΟΤΗΤΑ - 4hr
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ & ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ – ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ / ΚΛΙΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ :Αναλύεται η γέννηση και η ιστορική πορεία της Ψυχολογίας και της Δικαστικής ψυχολογίας. Η Ψυχοπαθολογία και η παθολογία στο έγκλημα.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΟΛΟΓΙΑΣ – ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ :Ποιά είναι η επιστήμη της Γραφολογίας, τί ειναι η Αναλυτική και τι η Δικαστική Γραφολογία, τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει ο Δικαστικός Γραφολόγος, τα είδη των αμφισβητούμενων εγγραφών, μέθοδοι αλλοίωσης γραφής, οι προυποθέσεις συγκριτικού υλικού προς εξέταση, ορισμός πλαστογραφίας και δείγματα, η διαδικασία εξέτασης, πλαστή ταυτότητα.

Β' ΕΝΟΤΗΤΑ - 4hr
SERIAL KILLERS - CASES - SEXUAL CRIMES: Άνδρες Serial Killers, Γυναίκες Serial Killers. Διαφορές κα ομοιότητες. Ανάλυση περιπτώσεων. Σεξουαλικά Εγκλήματα, Τύποι εγκλημάτων, θεραπεία Σεξουαλικών δραστών, Χαρακτηριστικά και μεθοδολογία.

ΓΡΑΦΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΑ (ΨΥΧΙΚΉ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΚΗ): Οι Διαταραχές προσωπικότητας στην γραφή (παράνοια, ναρκισσιστική, Δραματική , Ψυχαναγκαστική), η οργανική υγεία και η γραφή ( αρθρίτιδα, παρκινσον, διαβήτης, Alzheimer) , Δυσλεξία και Γραφή, Σημειώματα Αυτοκτονίας, Εξειδικευμένοι Δείκτες) .

Γ' ΕΝΟΤΗΤΑ - 4hr
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ / ΟΜΗΡΙΑ & ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ / ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ορισμός της τρομοκρατίας και οι προσεγγίσεις της, Προφίλ και Τυπολογία Τρομοκρατών, διαπραγματεύσεις με τρομοκράτες, Ιστορία του Διαδικτύου και Διαδικτυακό έγκλημα

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΡΑΦΗΣ, ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ, ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΗ ΓΡΑΦΗΣ : Υπέρυθρες απεικονίσεις, Χρωματογραφία, Υπογραφή και μεταμφιέσεις αυτής, Συνήθη λάθη στην πλαστογράφηση, Αξιώματα Γραφολογικής Έρευνας.

Δ' ΕΝΟΤΗΤΑ 4hr
ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ & ΑΝΑΚΡΙΣΗ ,ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ , ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΨΕΥΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΣΗ / CSI, ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΠΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ, ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ: Ψεύδος , Γλώσσα σώματος, το Ψεύδος στην ανάκριση, Ψευδείς ομολογίες και Δικαστικές πλάνες. Η μορφή, η οργάνωση και η διαδικασία της Ανάκρισης και της Συνέντευξης/ Τεχνικές, μέθοδοι, ανάλυση και αποτέλεσμα στην εξέταση τόπου εγκλήματος. Στοιχεία και Μεθοδολογία, λέξεις και φράσεις που δηλώνουν εξαπάτηση,

ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΕΝΟΡΚΩΝ(Η ΑΝΩΜΟΤΙ) ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΨΕΥΔΟΥΣ: Μέθοδος Δόμησης Ερωτήσεων, η Ακολουθία των ονομάτων και η σημασία τους, λέξεις και εκφράσεις που δηλώνουν εξαπάτηση, οι αναλογίες κατάθεσης, ενεργητική & παθητική φωνή , η περίπτωση του O,J Simpson.

Πληροφορίες συμμετοχής

Παρέχεται ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ η οποία σας αποστέλλεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε εκτυπώσιμη μορφή. 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ: Μέσω πλατφόρμας E-Learning. Υπάρχει δυνατότητα και για παρακολούθηση OnDemand σε μέρα και ώρα που βολεύει εσάς.

*Ως συμπλήρωσης αριθμού θέσεων

Κόστος Συμμετοχής

200€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.