Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Το Παιδικό Ιχνογράφημα

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Brain Matters Institute
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Η Δρ. Αλεξάνδρα Πενταράκη, είναι Διδάκτωρ Ψυχολογικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, King’s College London, UK. Η ίδια έχει ολοκληρώσει τις Μεταπτυχιακές της σπουδές στην Γνωστική Ψυχολογία στο University of Essex, UK.  Είναι Αναγνωρισμένη Ψυχολόγος της Βρετανικής Ένωσης Ψυχολόγων (επαγγελματικό μέλος), Επισκέπτρια Ερευνήτρια του Ινστιτούτου Ψυχιατρικής, Ψυχολογίας & Νευροεπιστήμης, King’s College London, του Ηνωμένου Βασιλείου, και διετέλεσε Λέκτορας Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας & Ψυχικής Υγείας του University of  Liverpool, του University of Roehampton και του University of Essex του Ηνωμένου  Βασιλείου, και  δίδαξε στο King’s College London, UK τόσο στο Τμήμα Ψυχολογίας όσο και στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας. Η Δρ. Πενταράκη έχει εποπτεύσει δεκάδες Μεταπτυχιακές εργασίες στην ψυχολογία και έχει εξαιρετική εμπειρία στις ερευνητικές μεθόδους και την εποπτεία ερευνών.   Από τον Νοέμβριο του 2019 εποπτεύει μεταπτυχιακές και διδακτορικές έρευνες καθώς και εποπτεύει νέους ψυχοθεραπευτές στο New School of Psychotherapy and Counselling-Middlessex University, UK και διδάσκει μαθήματα ψυχολογίας.Επίσης διδάσκει Γνωστική Ψυχολογία στο Τμήμα Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Cambridge, UK.. Από τον Νοέμβριο του 2021 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2022 εργάστηκε ως εκλεγμένη Λέκτορας στο Τμήμα Ψυχολογίας του British University in Cairo στο Κάιρο της Αιγύπτου.
Η ίδια είναι εκπαιδευμένη στη κλινική ψυχολογία, στην κλινική νευροψυχολογία και την ψυχοθεραπεία για ενήλικες και παιδιά και στην δικαστική ψυχολογία.

Έχει αποκτήσει σημαντική κλινική εμπειρία τόσο σε επίπεδο διαγνωστικής εκτίμησης όσο και σε επίπεδο διαχείρισης και αντιμετώπισης των ψυχικών διαταραχών και νευρολογικών διαταραχών στο Ηνωμένο Βασίλειο (Maudsley Hospital, Bethlem Royal Hospital, Fulbourn Hospital, Cambridge, Ηνωμένο Βασίλειο) και στην Ελλάδα (Επιστημονική Συνεργάτης του Ψυχιατρικού Τμήματος του Ιπποκράτειου Γ.Ν. Θεσσαλονίκης, Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Αιγινήτειο, Κλινική Άγιος Λουκάς, Θεσσαλονίκη).
Από το 2009 εργάζεται ιδιωτικά στην Ελλάδα και παρέχει τις υπηρεσίες της ως Κλινική Ψυχολόγος & Νευροψυχολόγος παιδιών και ενηλίκων-ψυχοθεραπεύτρια.  Η θεωρητική και κλινική της πρακτική βασίζεται πάνω στη γνωσιακή-συμπεριφορική και βραχεία ψυχοδυναμική προσέγγιση, εκλεκτικές προσεγγίσεις, τη προσέγγιση σώμα/νους και το Mindfulness. Έχει εκπαιδευτεί σε ψυχοθεραπευτικές μεθόδους καθώς και σε ειδικά προγράμματα διαχείρισης άγχους, κατάθλιψης και ψύχωσης.
Η ίδια είναι Εγγεγραμμένη Δικαστική Πραγματογνώμων σε Ευρωπαϊκά και Ελληνικά δικαστήρια.

Σκοπός

Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου μια εισαγωγή στις θεωρητικές προσεγγίσεις που αφορούν τα σχέδια και τις ζωγραφιές των παιδιών και τα εξελικτικά τους στάδια. Το δεύτερο μέρος αφορά την πρακτική εξάσκηση και την ερμηνεία αληθινών παιδικών σχεδίων.

Περιγραφή σεμιναρίου

Ένα μοναδικό σεμινάριο με θέμα το παιδικό ιχνογράφημα. 

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Θεματικές Ενότητες:

  • Ερμηνεύοντας την αποτύπωση της ανθρώπινης μορφής στο παιδικό  ιχνογράφημα: Βασικές κατευθυντήριες γραμμές
  • Η θεωρία και η πρακτική εφαρμογή της Ανθρώπινης Μορφής στα παιδιά
  • Το Σχέδιο (τεστ)  GOODENOUGH
  • Μελέτες περίπτωσης  (Case studies) – Πρακτική Εξάσκηση

Πληροφορίες συμμετοχής

Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Κόστος Συμμετοχής

100€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.