Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Food Coaching

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
ΚΔΒΜ Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής
Εξ Αποστάσεως
Live E-Learning
11/03/2026 έως 18/03/2026
4 ώρες
4 ώρεςΗμ/νία Λήξης: 18/03/2026

Εισηγητής

Εκπαιδεύτρια: Ειρήνη Ζαφειροπούλου

Σε ποιους απευθύνεται

  • Σε όσους/ες μαγειρεύουν και θέλουν αξιόπιστη, πρακτική καθοδήγηση
  • Σε φροντιστές όλων των νοικοκυριών, ανεξαρτήτως ρόλου: μαμάδες, μπαμπάδες, παππούδες, νταντάδες κ.λπ.
  • Σε γονείς που επιθυμούν μεγαλύτερη ασφάλεια στην κουζίνα
  • Σε νέους/ες επαγγελματίες ή φοιτητές/τριες που ζουν μόνοι
  • Σε οποιονδήποτε/οποιαδήποτε θέλει να αποκτήσει ξεκάθαρη, πρακτική και επιστημονικά τεκμηριωμένη γνώση

Σκοπός

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες/ουσες θα είναι σε θέση να:

  • Αναγνωρίζουν τους βασικούς κινδύνους ασφάλειας τροφίμων στην καθημερινή μαγειρική.
  • Διαχειρίζονται σωστά τα ευαλλοίωτα τρόφιμα.
  • Μειώνουν τον κίνδυνο επιμολύνσεων με απλές ρουτίνες καθαρισμού.
  • Χρησιμοποιούν με ασφάλεια ψυγείο, κατάψυξη, air fryer και μικροκύματα.
  • Επιλέγουν τα κατάλληλα δοχεία αποθήκευσης και τρόπους συντήρησης για προστασία των τροφίμων.
  • Κάνουν «έξυπνες» αγορές και οργανώνουν την κουζίνα με προσέγγιση zero-waste.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το «Food Coaching: Ασφάλεια & Έξυπνες Πρακτικές στην Κουζίνα» είναι ένα εντατικό μικρο-σεμινάριο δύο συναντήσεων που συνδυάζει επιστημονική γνώση με άμεσα εφαρμόσιμες πρακτικές για την καθημερινή κουζίνα.

Στόχος του είναι να βοηθήσει κάθε φροντιστή νοικοκυριού να μαγειρεύει, να αποθηκεύει και να οργανώνει το φαγητό με μεγαλύτερη ασφάλεια, λιγότερο χρόνο, μειωμένο άγχος και αυξημένη αυτοπεποίθηση. Με απλή γλώσσα και πραγματικά παραδείγματα, το σεμινάριο αποδομεί τους πιο συχνούς μύθους, εξηγεί ξεκάθαρα τι ισχύει επιστημονικά και προσφέρει εργαλεία που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα στο σπίτι.

Πληροφορίες συμμετοχής

Το κόστος περιλαμβάνει πιστοποιητικό παρακολούθησης, καθώς και πρόσβαση στις ηλεκτρονικές πηγές (στα αγγλικά) της βιβλιοθήκης “Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή” καθ’ όλη τη διάρκεια παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Ημέρες / Ώρες: Τετάρτη (11 & 18/3), 18:00-20:00
Διάρκεια:   4 ώρες,  2 συναντήσεις

Επιπρόσθετες παροχές:

  • Οδηγός ασφάλειας κουζίνας (ασφαλείς θερμοκρασίες, επιμολύνσεις κ.α.)
  • Εκτυπώσιμη αφίσα «Πότε απορρίπτουμε τι;» (shelf life & αλλοιώσεις)
  • Checklist καθαρισμού κουζίνας για καθημερινή/εβδομαδιαία χρήση
  • Ενημερωτικό έντυπο για κατάψυξη (τι μπαίνει, για πόσο μένει, τι αποφεύγουμε)
  • Μικρός οδηγός μικροκυμάτων & air fryer με δοκιμασμένες, ασφαλείς πρακτικές

Κόστος Συμμετοχής

40€ 

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.