Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Γυναίκες που αγαπούν πολύ: Όταν η αγάπη γίνεται εξάρτηση

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
ΑΕΝΙΜΑ
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Ασημίνα Ερκετζίκη, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt

Η Ασημίνα Ερκετζίκη είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με 4ετή εκπαίδευση στην Ψυχοθεραπεία Gestalt (Μορφολογική-Υπαρξιστική Θεραπεία) από το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης "Gestalt Foundation". Επιπλέον, εκπαιδεύτηκε στην Ψυχοδυναμική Διαπροσωπική Θεραπεία (PIT) από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και εξειδικεύτηκε σε επίπεδο Master στην ραϊχική ψυχοθεραπεία με τον Alberto Torre από το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής «Βίλχελμ Ράιχ». Είναι κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου (Αριθ. Πρωτ.: 5066)  και μέλος του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου (Π.Ψ.Σ., Αριθμός Μέλους: 608). Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία ως ψυχολόγος, ως εκπαιδεύτρια στην εκπαίδευση ενηλίκων και ως Σύμβουλος Σταδιοδρομίας. Έχει εμπειρία σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες - συγκεκριμένα σε κρατούμενους και ΡΟΜΑ - και παρέχει υπηρεσίες σε εθελοντικό πλαίσιο συνεργαζόμενη με πολλούς φορείς, σχολεία και οργανώσεις. Προωθεί την εξοικείωση του κοινού σε θέματα ψυχολογίας μέσω των ΜΜΕ. Επιπρόσθετα, διαθέτει πλούσια εκπαιδευτική εμπειρία σε θέματα κοινωνιολογίας, συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας.

Τερψιχόρη Σαββαΐδου, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt

Η Τερψιχόρη Σαββαΐδου είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Έχει εκπαιδευτεί στην Ψυχοθεραπεία Gestalt, στην Τραυματοθεραπεία με τη μέθοδο του EMDR και στη θεραπεία του Σύνθετου Τραύματος/Τραύματος Δεσμού (Complex Trauma/ Attachment Trauma) με τη μέθοδο Gonzalez & Mosquera. Επίσης, κατέχει πιστοποίηση στη διαχείριση πένθους και απωλειών από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Εργάστηκε στην ψυχιατρική κλινική του Γ.Ν. Γιαννιτσών για 2 έτη και από το 2010 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ως ψυχοθεραπεύτρια. Έχει συντονίσει ομάδες αυτοβοήθειας σε φορείς, όπως οι Σύλλογοι Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης, Έδεσσας και Γιαννιτσών.
Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ) και έχει συνεργαστεί με Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, Σχολές Γονέων και ιδιωτικά ΚΕΚ ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων.
Τέλος, είναι συνεργάτης του Κέντρου Ψυχολογίας και Εκπαίδευσης Meta_ στη Θεσσαλονίκη ως εισηγήτρια επιμορφωτικών σεμιναρίων, του δικτύου της HELLAS EAP και της Attachment Parenting Hellas.
Εργάζεται ιδιωτικά παρέχοντας συνεδρίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε Γιαννιτσά και Θεσσαλονίκη.

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας και σε όλες τις γυναίκες που επιδιώκουν αυτογνωσία και αυτοβελτίωση

Σκοπός

Στο σεμινάριο αυτό θα διερευνήσουμε και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απαντήσεις σε ερωτήματα όπως:

  • Για ποιους λόγους καταλήγουμε με τους πιο ακατάλληλους και αδιάφορους συντρόφους;
  • Γιατί, παρόλο που καταλαβαίνουμε ότι η σχέση μας δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προσδοκίες μας, δεν έχουμε τη δύναμη να τη διακόψουμε;
  • Ποιά είναι τα μοτίβα εκείνα που καθιστούν τις σχέσεις μας δυσλειτουργικές;
  • Πώς μπορούμε να «σπάσουμε» αυτά τα δυσλειτουργικά μοτίβα και να καλλιεργήσουμε σχέσεις που επιτρέπουν την αυτονομία και την ασφάλεια.

Περιγραφή σεμιναρίου

Παρά τον πόνο και τη δυσαρέσκεια που προκαλεί, η «υπερβολική αγάπη» είναι ένα φαινόμενο πολύ συνηθισμένο κυρίως στις γυναίκες. Ορισμένες, μάλιστα, φτάνουν στο σημείο να πιστεύουν ότι έτσι πρέπει να είναι μια «σωστή» σχέση. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν αγαπήσει υπερβολικά τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους. Πολλές έχουνε ζήσει ξανά και ξανά την ίδια ιστορία, ενώ μερικές φορές απορροφούνται τόσο από τον σύντροφό και τη σχέση μαζί του, ώστε η σχέση να γίνεται ένας φαύλος κύκλος δυσλειτουργικότητας.

- Αν δυσκολεύεσαι να πεις «όχι» και αποφεύγεις τις συγκρούσεις πάση θυσία..
- Αν είσαι εκείνη που, συνήθως, ζητά συγγνώμη ή απολογείται ακόμη κι αν δεν έχεις κάνει κάτι κακό...
- Αν πιστεύεις ότι η χαρά και η ευτυχία των άλλων εξαρτάται από εσένα...
- Αν οι ενοχές και η ντροπή σου είναι πολύ οικεία συναισθήματα...
- Αν είσαι ικανή να κάνεις ο,τιδήποτε προκειμένου να κερδίσεις την αναγνώριση και την αποδοχή των άλλων...
- Αν έλκεις ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια και νιώθεις ότι είσαι υπεύθυνη να τους «σώσεις»...
- Αν ο θυμός και η δυσαρέσκεια συσσωρεύονται μέσα σου, με αποτέλεσμα να κάνεις εκρήξεις κατά διαστήματα...
- Αν βάζεις τις επιθυμίες και τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές σου...
- Αν συχνά νιώθεις ότι «χάνεις τον εαυτό σου» μέσα στις σχέσεις σου με τους άλλους...
- Αν αναγνωρίζεις κάποιο ή όλα τα παραπάνω ως μοτίβο στις διαπροσωπικες σου σχέσεις, τότε αυτό το σεμινάριο είναι για εσένα!

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε 2 τρίωρα βιωματικά σεμινάρια.

  • Πες μου πως αγαπήθηκες να σου πω πως αγαπάς, Κυριακή 13 Νοεμβρίου, 5 – 8 μ.μ.
    Στο α’ μέρος του σεμιναρίου θα εστιάσουμε στους λόγους που συχνά μας οδηγούν στην επιλογή ακατάλληλων και συναισθηματικά μη διαθέσιμων συντρόφων. Θα εξηγήσουμε τι είναι το σύνθετο τραύμα (complex trauma) και πώς επηρεάζει τις ενήλικες σχέσεις μας και θα παρουσιάσουμε τα μοτίβα εκείνα στο «σχετίζεσθαι», που καθιστούν τις σχέσεις μας δυσλειτουργικές.
  • Ο δρόμος της Αυτοεξάρτησης, Κυριακή 27 Νοεμβρίου, 5 – 8 μ.μ.

Στο β΄ μέρος θα δούμε πως μπορούμε να αλλάξουμε αυτά τα δυσλειτουργικά μοτίβα και πως θα καλλιεργήσουμε σχέσεις που επιτρέπουν την αυτονομία και την ασφάλεια.

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια: 2 τρίωρα βιωματικά σεμινάρια.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής και σημειώσεις για το θεωρητικό κομμάτι που θα παρουσιαστεί.

Κόστος Συμμετοχής

80 ευρώ (για την κατοχύρωση της συμμετοχής απαιτείται προκαταβολή 30€)
 

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.