Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

CHANGE MANAGEMENT

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
TUV AUSTRIA ACADEMY
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Οργάνωση & Διοίκηση

Εισηγητής

Μπαλτάς Βασίλειος
Ο Βασίλειος Μπαλτάς Μηχ. Μηχ/κος Αεροδιαστημικής P. Sabatier University Τουλούζη / Γαλλία και Master in Marketing & Communication Οικ. Πανεπ. Αθηνών. Για πολλά έτη Διευθυντικό στέλεχος στην ΕΑΒ,  στην Tata Aerospace / Ινδία και στην Palirria Bulgaria. Γνωρίζει Γαλλικά και Αγλικά. Συνεργάστηκε με τις σημαντικότερες Αεροδιαστημικές παγκοσμίως εταιρείες (Lockheed Martin, Boeing, GE, P&W, Sikorsky, Airbus, Dassault, THALES , SAAB, Raytheon). Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην εφαρμογή σύγχρονων μεθοδολογιών διαχείρισης πόρων και  τη συνεχή βελτίωση (Risk Management, Kaizen, 5S, VSM, PDCA, People Development, κ.λπ.) και είναι κάτοχος 6sigma Black Belt.

Σε ποιους απευθύνεται

Η μεθοδολογία αυτή, ως εργαλείο διοίκησης έχει αποδειχθεί ότι είναι εφαρμόσιμη σε οργανώσεις, επιχειρήσεις όλων των κλάδων δραστηριότητας, βιομηχανίες, κυβερνητικούς φορείς, ιδρύματα, και άλλες, όλων των μεγεθών και σε όλους τους τομείς.Απευθύνεται κυρίως σε στελέχη ανωτέρου και ανωτάτου επιπέδου (Προϊστάμενους Τομέων, Διευθυντές, Γενικούς Διευθυντές, μέλη διοίκησης).

Σκοπός

Με την ολοκλήρωση του οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να μπορούν να:

  • Κατανοήσουν τις προκλήσεις της διαχείρισης των αλλαγών
  • Διαχειρίζονται αποτελεσματικά τις αλλαγές και να διαχωρίζουν αυτές που δημιουργουν αξία
  • Κατανοήσουν τις θεμελιώδης ενέργειες διαχείρισης της αλλαγής
  • Αναπτύξουν πρακτική γνώση στην εφαρμοσιμότητα διαφόρων προσεγγίσεων στη διοίκηση αλλαγών
  • Εντοπίζουν και να καταγράφουν λάθη που συνήθως γίνονται και να προτείνει τρόπους αποφυγής τους
  • Προσαρμόζονται στις αλλαγές
  • Προκαλούν αλλαγές
  • Αναγνωρίζουν τους 3 τύπους και τις 4 αρχές των αλλαγών
  • Κατανοήσουν τα 8 κύρια βήματα που οδηγούν στην αλλαγή (Kotter)
  • Έχουν την ικανότητα να προσδιορίζουν δείκτες (ΚΡΙ) αποτελεσματικότητας στη διαχείριση αλλαγών.

Περιγραφή σεμιναρίου

H TUV AUSTRIA Academy παρουσιάζει το χρήσιμο εκπαιδευτικό σεμινάριο, ‘’ CHANGE MANAGEMENT   (Διαχείριση / Διοίκηση Αλλαγών)’’, ως μέρος της Στρατηγικής Διοίκησης, η εφαρμογή του οποίου έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει την διοίκηση ενός οργανισμού και τα στελέχη του να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά κάθε πρόκληση ή/και αναγκαιότητα για αλλαγές στην λειτουργία, την οργάνωση, τον επιχειρηματικό προσανατολοισμό, την στόχευση, τον ανταγωνισμό.

Συμβάλλει ακόμη, να ξεπεράσει ο οργανισμός κρίσιμες καταστάσεις που δημιουργούνται κατά καιρούς και να αναπτύξει μηχανισμούς που συμβάλουν στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων σαν μέρος της επιχειρησιακής του συνέχειας (Business Continuity).

Εισαγωγή

Επιχειρήσεις και οργανισμοί λειτουργούν στην εποχή μας σε ένα εξαιρετικά δυναμικό και εξελισσόμενο περιβάλλον. Πλήθος αλλαγών, μεταβολών, μετατροπών σε όλα τα επίπεδα (εργασιακό, τεχνολογικό, κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό, ατομικό, κ.α.) τους αναγκάζει να διερευνήσουν τις προκλήσεις, να επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας τους, να ενστερνιστούν κάποια μεθοδολογία αλλαγής και να την υλοποιήσουν. Το πεδίο των αλλαγών μπορεί να είναι, είτε εσωτερικά (νέα διοίκηση, δομή λειτουργίας και κουλτούρα, βελτίωση αποτελεσματικότητας, ορθολογισμό δαπανών, μετατροπή διεξαγωγής διαδικασιών, αλλαγή στρατηγικών στόχων και σκοπών ενός οργανισμού, κ.α.) είτε εξωτερικά του οργανισμού (ανταγωνισμός, τεχνολογία, πολιτικές, κοινωνία, παγκοσμιοποίηση, απειλές και κρίσεις, κ.α.).

Πληροφορίες συμμετοχής

Η διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι 16 ώρες.

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης της TÜV AUSTRIA.

Το κόστος όλων των εκπαιδευτικών προγραμμάτων μπορεί να επιδοτηθεί πλήρως από το πρόγραμμα ΛΑΕΚ 0,06% του ΟΑΕΔ με ευθύνη των συμμετεχόντων. 

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΛΑΕΚ 0,06% (αφορά μόνο συμμετοχές από εταιρείες)

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.