Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Ζυμαρικά φρέσκα & αποξηραμένα, παρασκευές & συνταγές

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Anko Academy
Εξ Αποστάσεως
E-Learning
καθημερινές ενάρξεις
15 ώρες

Εισηγητής

Κονταράτος Δημήτρης, Μπακάλης Ηρακλής

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται στους λάτρεις της μαγειρικής τέχνης και παράλληλα σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες του χώρου εστίασης.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σεμινάριο " ΖΥΜΑΡΙΚΑ: ΦΡΕΣΚΑ & ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ & ΣΥΝΤΑΓΕΣ", έχει ως στόχο να μας εκπαιδεύσει και να μας ταξιδέψει στον πανέμορφο κόσμο των ζυμαρικών. Το σεμινάριο ξεκινάει με την παρουσίαση των τρόπων που δημιουργούμε φρέσκα ζυμαρικά με λευκή και μαύρη ζύμη, συνεχίζει αντίστοιχα με το πως παρασκευάζουμε νιόκι πατάτας και νιόκι με σιμιγδάλι και συνεχίζεται με την παρουσίαση κλασικών και σύγχρονων συνταγών με βασικό υλικό τα ζυμαρικά. Πολύ σημαντικό είναι ότι γίνονται παρουσιάσεις συνταγών με φρέσκα και με αποξηραμένα ζυμαρικά, δίνοντας τη δυνατότητα να δούμε τις διαφορές στο μαγείρεμα και των δύο αυτών τύπων. Το σεμινάριο μας εκπαιδεύει στις σωστές συνταγές των ζυμαρικών, μας παρουσιάζει τις σωστές τεχνικές που ακολουθούμε για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα και μας προτείνει το κατάλληλο food styling που πρέπει να ακολουθούμε. Παρακάτω αναλύονται τα κεφάλαια του e-learning σεμινάριο:

ΖΥΜΑΡΙΚΑ Α': ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ

  • Εισαγωγή στα ζυμαρικά
  • Βάση - ζύμη φρέσκων ζυμαρικών
  • Μαύρη ζύμη με μελάνι σουπιάς
  • Νιόκι πατάτας "πιεμοντέζ"
  • Νιόκι με σιμιγδάλι "ρόμεν"
  • Ραβιόλι - ναυτάκι - τορτελίνι με τυρί
  • Βάση - ζύμη γεμιστό μακαρόνι
  • Σάλτσα Τομάτας (tomato sauce)
  • Σάλτσα Μπολονέζ (bolognese sauce)
  • Spaghetti Καρμπονάρα (Carbonara)
  • Πέννες Αραμπιάτα (Arrabiata)
  • Spaghetti Πουτανέσκα (Puttanesca)
  • Spaghetti Αλ πέστο (al pesto)
  • Spaghetti Αματριτσιάνα (amatriciana)
  • Λιγκουίνι Al Frendo
  • Γαριδομακαρονάδα με μαύρες ταλιατέλες
  • Νιόκι με πέστο
  • Νιόκι γεμιστό
  • Spaghetti Μαρινάρα

ΖΥΜΑΡΙΚΑ Β': ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ

  • Spaghetti Μπολονέζ (Bolognese)
  • Spaghetti Ναπολιτέν (Napolitana)
  • Κανελόνια Φλωρεντίν (Florentine)
  • Λαζάνια Μπολονέζ (Bolognese)
  • Παστίτσιο
  • Ριγκατόνι φούρνου με τυριά κι αλλαντικά
  • Παστιτσάδα Κερκυραϊκή
  • Πέννες με τόνο, κάπαρη και ελιές
  • Ριγκατόνι με καπνιστό σολομό
  • Γαριδομακαρονάδα με μαύρες ταλιατέλες
  • Νιόκι με πέστο
  • Νιόκι γεμιστό
  • Spaghetti Μαρινάρα

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια προγράμματος
Ο χρόνος που απαιτείται για να ολοκληρώσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι 6 ώρες. Παράλληλα σας παρέχουμε πρόσβαση σε όλο το εκπαιδευτικό υλικό, βίντεο, κείμενα και ασκήσεις για 1 μήνα. Στην ημερομηνία λήξης του εκπαιδευτικού προγράμματος και του προσωπικού σας λογαριασμού και εφόσον έχετε επιτύχει σε όλα τα τεστ αξιολόγησης θα σας σταλεί ηλεκτρονικά την βεβαίωση παρακολούθησης.

Μεθοδολογία

  • Ασύγχρονη μάθηση – δυνατότητα ευελιξίας στον χρόνο μελέτης
  • Γραπτά κείμενα μελέτης
  • Συνταγολόγιο
  • Μαγνητοσκοπημένες διδασκαλίες καθηγητή με 35 συνταγές
  • Επίδειξη τεχνικών σε κουζίνα (βίντεο)
  • Εκτέλεση συνταγών σε κουζίνα και styling σε πιάτο (βίντεο)
  • Κitchen kit (προαιρετικό)
  • Για να λάβετε την βεβαίωση παρακολούθησης θα πρέπει να ολοκληρώσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.
  • Σας προτείνουμε η παρακολούθηση να γίνει από σταθερό Ηλεκτρονικό υπολογιστή ή Laptop για την βέλτιστη χρήση της πλατφόρμας τηλεκατάρτισης. Επίσης να έχετε υψηλής ποιότητας ταχύτητα Internet.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή