Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Μαγειρική τέχνη – Chef

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τουρισμός / Εστίαση

Εισηγητής

Κονταράτος Δημήτρης, Μπακάλης Ηρακλής

Σε ποιους απευθύνεται

Το e-learning πρόγραμμα σπουδών της «Μαγειρικής Τέχνης», έχει ως στόχο να δώσει τις σωστές βάσεις της Μαγειρικής Τέχνης, για να γίνει ο κάθε σπουδαστής ένας επιτυχημένος Chef. Ολοκληρώνοντας τα ταχύρρυθμα μαθήματα Μαγειρικής, οι καταρτιζόμενοι μπορούν να εργαστούν με αυτοπεποίθηση σε επαγγελματικές κουζίνες χώρων εστίασης, να δημιουργήσουν βασικά και προχωρημένα πιάτα ενώ κατέχουν τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην σύγχρονη δημιουργική κουζίνα.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το e-learning πρόγραμμα σπουδών της «Μαγειρικής Τέχνης», είναι δομημένο σε κεφάλαια, τα οποία αναπτύσσονται σε ενότητες – μαθήματα. Σε όλο το διδακτικό υλικό, υπάρχει πλούσια κειμενογράφηση, περισσότερα από 350 εκπαιδευτικά videos που αναδεικνύουν τις τεχνικές και τις πρακτικές εφαρμογές μέσα στο τμήμα της Μαγειρικής Τέχνης και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Παράλληλα παρουσιάζονται περισσότερες από 400 συνταγές, στις οποίες αναδεικνύονται οι τεχνικές και τα βασικά υλικά τους. Παρακάτω αναλύονται τα κεφάλαια του e-learning προγράμματος σπουδών «Μαγειρική Τέχνη»:

  • Η πολιτιστική και ιστορική αναδρομή της μαγειρικής τέχνης
  • Οι χώροι των μαγειρείων και η ασφάλεια τους
  • Ο τεχνικός εξοπλισμός των μαγειρείων
  • Μεριδοποίηση – Κοστολόγηση και γαστρονομική ορολογία
  • Υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων (HACCP)
  • Ανάλυση των μεθόδων μαγειρέματος
  • Ανάδειξη των Α’ υλών της μαγειρικής τέχνης
  • Τρόποι κοπής λαχανικών
  • Παρασκευές ζωμών – φον – ρου – γλάσσα & βούτυρα
  • Σούπες λαχανικών & παρασκευές με όσπρια
  • Πατάτα: τρόποι κοπής & παρασκευές γαρνιτούρας
  • Σάλτσες: οι βάσεις & τα παράγωγά τους
  • Σαλάτες απλές & σύνθετες
  • Παρασκευές αυγών
  • Ορεκτικά κρύα & ζεστά
  • Παρασκευές – συνταγές με ζυμαρικά (φρέσκα & τυποποιημένα)
  • Ρύζι: κατηγορίες & παρασκευές
  • Ζύμες & πίτες: παρασκευές & συνταγές
  • Pizza & κρέπα: παρασκευές & συνταγές
  • Σούπες με κρέας
  • Κοτόπουλο: συνταγές & παρασκευές
  • Χοιρινό: συνταγές & παρασκευές
  • Μοσχάρι: συνταγές & παρασκευές
  • Αμνοερίφια: συνταγές & παρασκευές
  • Κιμάδες: συνταγές & παρασκευές
  • Ψάρια: συνταγές & παρασκευές
  • Θαλασσινά: συνταγές & παρασκευές
  • Μαλάκια: συνταγές & παρασκευές
  • Δωδεκανησιακή κουζίνα
  • Ethnic κουζίνα
  • Sushi: συνταγές & παρασκευές
  • Παραδοσιακή Ελληνική κουζίνα

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια προγράμματος
Ο χρόνος που απαιτείται για να ολοκληρώσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι 5 μήνες, ενώ οι ώρες μελέτης είναι 200 ώρες. Σας συστήνουμε να οργανώσετε το εκπαιδευτικό σας πρόγραμμα ώστε να αφιερώνετε εβδομαδιαίως 9 έως 12 ώρες μελέτης. Παράλληλα σας παρέχουμε πρόσβαση σε όλο το εκπαιδευτικό υλικό, βίντεο, κείμενα και ασκήσεις για 9 μήνες.
Στην ημερομηνία λήξης του εκπαιδευτικού προγράμματος και του προσωπικού σας λογαριασμού και εφόσον έχετε επιτύχει σε όλα τα τεστ αξιολόγησης θα σας σταλεί ηλεκτρονικά το πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Μεθοδολογία

  • Ασύγχρονη μάθηση – δυνατότητα ευελιξίας στον χρόνο μελέτης
  • Γραπτά κείμενα μελέτης
  • Συνταγολόγιο
  • Μαγνητοσκοπημένες διδασκαλίες καθηγητή 350 βίντεο με όλες τις συνταγές
  • Επίδειξη τεχνικών σε κουζίνα (βίντεο)
  • Εκτέλεση συνταγών σε κουζίνα και styling σε πιάτο (βίντεο)
  • Κitchen kit (προαιρετικό)
  • Για να λάβετε το Πιστοποιητικό παρακολούθησης θα πρέπει να ολοκληρώσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα και να επιτύχετε σε όλες τις ασκήσεις.
  • Σας προτείνουμε η παρακολούθηση να γίνει από σταθερό Ηλεκτρονικό υπολογιστή ή Laptop για την βέλτιστη χρήση της πλατφόρμας τηλεκατάρτισης. Επίσης να έχετε υψηλής ποιότητας ταχύτητα Internet.

Βίντεο παρουσίασης Σεμιναρίου

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή