Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Δημιουργώντας διαδραστικές παρουσιάσεις με το Sway

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

Σουδίας Ιωάννης
Ο Γιάννης Σουδίας είναι εκπαιδευτικός με 25ετή εμπειρία. Ασχολείται με τις ΤΠΕ και με την ένταξή τους στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία τα τελευταία 10 χρόνια περίπου. Καταρτισμένος δημιουργός ψηφιακών μαθησιακών αντικειμένων με εργαλεία συγγραφής ηλεκτρονικών μαθημάτων και έμπειρος επιμορφωτής και εισηγητής σε σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια στο γνωστικό πεδίο των «ΤΠΕ και Εκπαίδευση».

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι επιθυμούν να ανακαλύψουν τον κόσμο του Sway. Το Sway είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο που μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε παρουσιάσεις, ν’ αφηγηθούμε ιστορίες και άλλα πολλά. Χρησιμοποιώντας το Sway θα βοηθήσουν τους μαθητές τους να παρουσιάζουν τις εργασίες τους με έναν πιο ελκυστικό τρόπο καθώς και να διαμοιράζονται τα sway τους εύκολα και γρήγορα ενθαρρύνοντας την συνεργασία, βασική δεξιότητα του 21ου αιώνα.

Σκοπός

 Τι θα κερδίσω με τη συμμετοχή μου;
Το επιστημονικό σεμινάριο έχει ως στόχους, οι εκπαιδευτικοί :

  • να συνδυάζουν τη σύγχρονη και ασύγχρονη επικοινωνία στην εξ αποστάσεως σχολική εκπαίδευση,
  • να κατανοήσουν τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες παιδαγωγικής αξιοποίησης της εφαρμογής (Microsoft Sway) στην εκπαιδευτική διαδικασία,
  • να κατανοήσουν τις αρχές σχεδιασμού μιας εκπαιδευτικής δραστηριότητας ώστε να μπορείτε να την εντάξτε στην διδακτική πράξη.
  • vα συνδυάσουν με εύκολο τρόπο κείμενο, εικόνες, βίντεο και άλλο περιεχόμενο σε διαδραστική ηλεκτρονική μορφή,
  • να εφαρμόσουν διατάξεις δημιουργημένες από σχεδιαστές και συνδυασμούς χρωμάτων ή να αφήσουν το Sway να προτείνει στοιχεία σχεδίασης που ταιριάζουν με το περιεχόμενό τους,
  • να αναζητήσουν και να εισάγουν σχετικό περιεχόμενο από άλλες πηγές προέλευσης,
  • να πραγματοποιήσουν κοινή χρήση των ολοκληρωμένων Sway στο web.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η εξάπλωση του διαδικτύου, όπως επίσης και η εξέλιξη της ηλεκτρονικής μάθησης ενθαρρύνουν την εμπλοκή των εκπαιδευτικών στη δημιουργία ηλεκτρονικών μαθημάτων, χωρίς να χρειάζεται, στην πλειονότητα τους, να έχουν προηγμένες τεχνολογικές δυνατότητες.

Τα εργαλεία που υποστηρίζουν την ηλεκτρονική μάθηση (to learn anywhere anytime) καθιστούν δυνατή την παραγωγή πολυμεσικών και διαδραστικών εφαρμογών. Ο εκπαιδευτικός με την σχεδίαση και δημιουργία μαθημάτων ψηφιακού περιεχομένου, προεκτείνει τα στενά όρια μιας συμβατικής διδασκαλίας η οποία στηρίζεται σε αναλυτικά προγράμματα. Μετασχηματίζει την διδακτέα ύλη στην κατάλληλη ψηφιακή δομή και μορφή υποστηρίζοντας τους πολλαπλούς τρόπους αναπαραγωγής της γνώσης. Με αυτήν την προσέγγιση ο εκπαιδευόμενος βρίσκεται στο κέντρο της μαθησιακής διαδικασίας και έχει την δυνατότητα πρόσβασης στο ηλεκτρονικό περιεχόμενο πέρα από χρονικούς και χωρικούς περιορισμούς.

Αντικείμενο του συγκεκριμένου επιμορφωτικού προγράμματος είναι η αξιοποίηση της εφαρμογής Microsoft Sway (Web 2.0) ως εκπαιδευτικού εργαλείου για την δημιουργία διαδραστικών και πολυμεσικών παρουσιάσεων. Το Sway είναι μια δωρεάν, εύκολη στη χρήση, νέα ψηφιακή εφαρμογή που διευκολύνει τη δημιουργία και την κοινή χρήση διαδραστικών παρουσιάσεων. Με το πέρας του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει εξιδεικευμένες γνώσεις χρήσης του ψηφιακού εργαλείου και θα γνωρίζουν πώς να το προσαρμόσουν στις εκπαιδευτικές ανάγκες τους.

*Απαραίτητη η δημιουργία λογαριασμού Microsoft Sway.

Θεματικές ενότητες
Τι είναι το Sway;

Το Sway είναι μια δωρεάν, εύκολη στη χρήση, νέα ψηφιακή εφαρμογή που διευκολύνει τη δημιουργία και την κοινή χρήση διαδραστικών παρουσιάσεων. Ξεκινήστε προσθέτοντας το κείμενο και τις εικόνες σας, αναζητήστε και εισαγάγετε σχετικό περιεχόμενο από άλλες προελεύσεις και, στη συνέχεια, δείτε το Sway να κάνει τα υπόλοιπα.

To Sway ως εκπαιδευτικό εργαλείο
Η αποτελεσματική χρήση των ηλεκτρονικών μαθημάτων επιτυγχάνεται με τη στήριξη και την εμπλοκή των παιδαγωγικών θεωριών μάθησης στον σχεδιασμό τους. Η δημιουργία πολυμεσικών και διαδραστικών εφαρμογών δημιουργεί την επιθυμία για μάθηση, ενισχύοντας τη συμμετοχή και την δημιουργικότητά των μαθητών.

Γνωριμία με το περιβάλλον του Sway
Το Sway είναι μια νέα εφαρμογή από το Microsoft Office που διευκολύνει τη δημιουργία και την κοινή χρήση αλληλεπιδραστικών αναφορών, προσωπικών ιστοριών, παρουσιάσεων και πολλών άλλων.

Δημιουργία διαδραστικού-πολυμεσικού μαθήματος βήμα βήμα
Ξεκινήστε προσθέτοντας το κείμενο και τις εικόνες σας, αναζητήστε και εισαγάγετε σχετικό περιεχόμενο από άλλες προελεύσεις και, στη συνέχεια, δείτε το Sway να κάνει τα υπόλοιπα. Με το Sway, δεν είστε πλέον αναγκασμένοι να επιλέξετε ένα προσχεδιασμένο πρότυπο που κάνει τις παρουσιάσεις σας να μοιάζουν με όλων των άλλων, ούτε χρειάζεται να έχετε δεξιότητες σχεδίασης για να μετασχηματίσετε και να προβάλετε τις πληροφορίες με σύγχρονο και αλληλεπιδραστικό τρόπο ώστε να τραβούν την προσοχή.

Η ενότητα περιλαμβάνει:

  • Δημιουργία ενός νέου Sway
  • Τίτλος, Φόντο, Επικεφαλίδες και Κείμενα
  • Προσθήκη εικόνων, βίντεο και ήχου
  • Μορφοποίηση και Κοινή Χρήση

Πληροφορίες συμμετοχής

Τι χρειάζεται;

  • Απλή σύνδεση στο διαδίκτυο
  • Δεν απαιτείται κάμερα/μικρόφωνο
  • Κοινό chat για επικοινωνία με εισηγητή και συμμετέχοντες
  • Απαραίτητη η δημιουργία λογαριασμού Microsoft Sway

Πιστοποίηση
Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης από το πιστοποιημένο ΚεΔιΒιΜ της EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας

Πρόσθετες παροχές
Εξειδικευμένο επιστημονικό υλικό σε ψηφιακή μορφή και Βιντεομάθημα

Κόστος Συμμετοχής

45 €
(Φοιτητές – άνεργοι: 35 €)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.