Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Ειδική Διδακτική στην Εξελικτική Δυσαριθμησία

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

Δρ. Φουστάνα Αγγελική
Διδάκτωρ Ειδικής Αγωγής ΕΚΠΑ, Institute of Education, University of London GB, Διδάσκουσα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων ΕΚΔΔΑ, ΕΟΠΠΕΠ, ΥΠΑΙΘ Η κα Φουστάνα σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου έλαβε υποτροφία επίδοσης από το Ι.Κ.Υ. και βαθμό Άριστα. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές είναι στην Ειδική Παιδαγωγική, Παιδαγωγική Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση τις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες. Έλαβε υποτροφία από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την εκπόνηση της Διδακτορικής της Διατριβής με θέμα την γνωστική ανάπτυξη των ευφυών-χαρισματικών μαθητών. Έχει ειδίκευση από το Institute of Education, University of London στον σχεδιασμό αναλυτικών προγραμμάτων για ευφυείς – χαρισματικούς μαθητές. Έχει διδάξει στο Μαράσλειο Διδασκαλείο του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2003 έως το 2011 τα μαθήματα: “Ψυχοφυσιολογία”, “Ψυχικές διαταραχές παιδιών κι εφήβων”, “Παιδαγωγική ψυχολογία των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες” και “Νευροφυσιολογία-Νευροψυχολογία”. Έχει εργαστεί ως Εκπαιδευτικός, Ειδική Παιδαγωγός και προϊσταμένη Ιατρο-Παιδαγωγικών τμημάτων για ΑμεΑ.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Γενικής και Ειδικής Αγωγής όλων των βαθμίδων, που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν μία βαθύτερη κατανόηση της Εξελικτικής Δυσαριθμησίας και των επιπτώσεών της στη μαθησιακή διαδικασία. Επίσης, απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές κ.α. που συνεργάζονται με παιδιά με Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες και αναζητούν πρακτικούς τρόπους για την αποτελεσματικότερη υποστήριξή τους. Τέλος, απευθύνεται σε φοιτητές παιδαγωγικών σχολών, που ενδιαφέρονται να λάβουν γνώσεις για το αντικείμενο και σε γονείς, που θέλουν να κατανοήσουν τις συνέπειες της Εξελικτικής Δυσαριθμησίας στη μαθησιακή πορεία των παιδιών και στην προσέγγιση της γνώσης.

Σκοπός

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η λεπτομερής μελέτη της Δυσαριθμησίας ως Ειδικής Μαθησιακής Διαταραχής. Ο εννοιολογικός καθορισμός της Δυσαριθμησίας πραγματοποιείται μέσω της παρουσίασης των θεωρητικών μοντέλων. Στόχος της εισήγησης είναι η μελέτη της Δυσαριθμησίας μέσω της παρουσίασης της αιτιολογίας και της συμπτωματολογίας της. Η αξιολόγηση των συμπτωμάτων της Δυσαριθμησίας γίνεται μέσω των αντίστοιχων κριτηρίων και της παρουσίασης αξιολογητικού πλάνου. Τέλος, η διδακτική αντιμετώπιση αφορά στην παρουσίαση γενικών αρχών και τεχνικών παρέμβασης.

Τι θα κερδίσω με τη συμμετοχή μου;
Μετά την ολοκλήρωση της επιμόρφωσης, αναμένεται οι συμμετέχοντες:

α. να παρουσιάζουν την έννοια της Εξελικτικής Δυσαριθμησίας
β. να περιγράφουν την Εξελικτική Δυσαριθμησία ως Ειδική Μαθησιακή Διαταραχή
γ. να αναγνωρίζουν τις μορφές Εξελικτικής Δυσαριθμησίας
δ. να αναγνωρίζουν τους αιτιογενείς παράγοντες της Εξελικτικής Δυσαριθμησίας
ε. να εφαρμόζουν αξιολογητικό πλάνο αναγνώρισης της Εξελικτικής Δυσαριθμησίας
στ. να εφαρμόζουν και να σχεδιάζουν δραστηριότητες παρέμβασης.

Περιγραφή σεμιναρίου

Θεματικές ενότητες
Η Δυσαριθμησία ως Ειδική Μαθησιακή Διαταραχή – Θεωρητικά Μοντέλα

Σε αυτή τη θεματική ενότητα παρουσιάζονται οι Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες με συνοπτικό τρόπο, η Εξελικτική Δυσαριθμησία ως ειδική περίπτωση δυσκολιών και παρουσιάζεται εν συντομία η ανασκόπηση της μελέτης της Δυσαριθμησίας.

Αιτιολογία της Δυσαριθμησίας
Η θεματική αυτή εξετάζει τις αιτίες πρόκλησης της Εξελικτικής Δυσαριθμησίας ως Ειδικής Μαθησιακής Διαταραχής και εντοπίζει τους ψυχο-φυσιολογικούς παράγοντες που εμπλέκονται στην επεξεργασία πληροφοριών στο γνωστικό αντικείμενο των Μαθηματικών.

Συμπτωματολογία της Δυσαριθμησίας
Στη θεματική αυτή περιγράφονται οι πρώιμες ενδείξεις της Εξελικτικής Δυσαριθμησίας και τα γνωστικά χαρακτηριστικά των μαθητών/τριών που έχουν εγγενείς δυσκολίες στα Μαθηματικά.

Κριτήρια Αξιολόγησης της Δυσαριθμησίας
Στη θεματική αυτή γίνεται παρουσίαση της αξιολόγησης της Δυσαριθμησίας και ενός διαγνωστικού τεστ. Επίσης, παρουσιάζονται αρχές αντιμετώπισης των δυσκολιών σύμφωνα με τη γνωστική ψυχολογία και τεχνικές παρέμβασης.

Πληροφορίες συμμετοχής

Πιστοποίηση
Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης από το πιστοποιημένο ΚεΔιΒιΜ της EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας

Πρόσθετες παροχές
Εξειδικευμένο επιστημονικό υλικό σε ψηφιακή μορφή

Κόστος Συμμετοχής

45 €
(Φοιτητές – άνεργοι: 35 €)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.