Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Κανόνες Υγιεινής και Χρήσης Προστατευτικών Μέσων σε Εργασιακούς Χώρους Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΚΕΔΙΒΙΜ
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Υγεία / Πρώτες Βοήθειες / Αθλητισμός

Εισηγητής

Ακαδημαϊκός και Επιστημονικός Υπεύθυνος:
Αθανάσιος Τσακρής,

Καθηγητής Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Εισηγητές: Κωνσταντίνος Στρουμπούλης, Αναισθησιολόγος, τ. Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Κυριακή Μυστακίδου Καθηγήτρια Ανακουφιστικής Αγωγής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ. Υπεύθυνη Μονάδας Ανακουφιστικής Αγωγής, ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Φρέντυ Καλομπράτσος, Μιχάλης Πάντος, Νικόλας Βιλλιώτης

Σκοπός

Το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κανόνες Υγιεινής και Χρήσης Προστατευτικών Μέσων σε Εργασιακούς Χώρους Υγειονομικού Ενδιαφέροντος», απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες εργαζομένων σε κάθε χώρο που χρήζει υψηλής υγειονομικής προστασίας και έχει τρεις βασικούς στόχους:

  • Να παράσχει με δομημένο και ολοκληρωμένο τρόπο όλες τις απαραίτητες γνώσεις για τις βέλτιστες πρακτικές εφαρμογής κανόνων υγιεινής και χρήσης μέσων ατομικής προστασίας
  • Να παράσχει υποδείγματα, καθοδήγηση και νέες προοπτικές από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου σε σχέση με την καθημερινή πρακτική.
  • Να ενημερώσει για τις έγκυρες εθνικές και διεθνείς πηγές πληροφόρησης και έκδοσης κατευθυντηρίων οδηγιών για την πανδημία COVID-19.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας «Κώστας Στεφανής» (E.Π.Ι.Ψ.Υ.) και την «Υγιεία», τεχνοβλαστό του Ε.Π.ΙΨ.Υ., ανακοινώνουν την έναρξη των αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ’ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) Ε.Κ.Π.Α «Κανόνες Υγιεινής και Χρήσης Προστατευτικών Μέσων σε Εργασιακούς Χώρους Υγειονομικού Ενδιαφέροντος» για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Η τήρηση των νέων κανόνων υγιεινής καθώς και η χρήση των προστατευτικών μέσω υπό το πρίσμα της πανδημίας COVID-19 αποτελεί μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία για κάθε επαγγελματία σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος, που επιθυμεί συνειδητά να συμβάλλει στην προστασία της δημόσιας υγείας, την προστασία των εργαζομένων του και του εαυτού του. Η νέα πραγματικότητα επιβάλλει την τήρηση αυστηρών πρωτοκόλλων υγειονομικής ασφάλειας σε ένα περιβάλλον το οποίο διαρκώς εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα γνώση και δημιουργεί ιδιαίτερες προκλήσεις στη σωστή άσκηση επαγγελμάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στα πλαίσια αυτά οι εκπαιδευόμενοι θα διδαχθούν:

  • Αναγνώριση νέων συνθηκών υγιεινής υπό το πρίσμα της πανδημίας COVID -19
  • Βέλτιστη υγιεινή των χεριών
  • Βέλτιστη χρήση προστατευτικών μέσων (γαντιών, μάσκας)
  • Πρακτικές οδηγίες για τα επιμέρους επαγγέλματα από κορυφαίους καθηγητές του Πανεπιιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και διακεκριμένους Επαγγελματίες του χώρου
  • Τις Ελληνικές (ΕΟΔΥ-Υπουργείο Υγείας) & διεθνείς (Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας-ΠΟΥ) κατευθυντήριες οδηγίες υγιεινής και χρήσης μέσων προστασίας κατά την πανδημία COVID -19
  • Κατευθυντήριες οδηγίες βέλτιστων πρακτικών γενικής υγιεινής στους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος (πολιτειακές οδηγίες από ΗΠΑ, Αυστραλία)

Πληροφορίες συμμετοχής

Αιτήσεις δεκτές έως τις 9/10/2020

Απαραίτητος φορητός υπολογιστής με δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυο Wi-Fi.

Οι εκπαιδευτικές συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διάρκεια προγράμματος: 2 μήνες

Ώρες προγράμματος : 130

Μονάδες ECVET: 5,2

Με την ολοκλήρωση του Μετεκπαιδευτικoύ Σεμιναρίου, θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης και Βεβαίωση Επιτυχούς Παρακολούθησης στο γνωστικό αντικείμενο «Κανόνες Υγιεινής και Χρήσης Προστατευτικών Μέσων σε Εργασιακούς Χώρους Υγειονομικού Ενδιαφέροντος» από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για την λήψη Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης είναι απαραίτητη η παρακολούθηση τουλάχιστον των 4/5 των εκπαιδευτικών ωρών του προγράμματος. 

Κατηγορίες Εκπαιδευομένων που δικαιούνται έκπτωση:

• Early Entry 15% έκπτωση και αποπληρωμή του ποσού σε δόσεις ( 204 €)
• Οι εκπαιδευόμενοι που επιθυμούν να προκαταβάλουν το ποσό με την έναρξη των σεμιναρίων, θα λαμβάνουν έκπτωση 15 % ( 204 €)
• Οι άνεργοι, πολύτεκνοι καθώς και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, δύνανται να αιτηθούν την χορήγηση έκπτωσης ύψους 25% επί του συνολικού ποσού διδάκτρων. (180€)
• Σε περίπτωση συμμετοχής στον ίδιο κύκλο σπουδών δύο ή περισσοτέρων ατόμων που συνδέονται με πρώτου βαθμού συγγένεια, δύναται να χορηγηθεί έκπτωση διδάκτρων ύψους 15%. (204€)
• Εκπαιδευόμενοι που έχουν παρακολουθήσει επιμορφωτικό πρόγραμμα του ΚΕΔΙΒΙΜ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα λάβουν έκπτωση 10% (216€)

Εκπτωτική Πολιτική για Οργανισμούς
Σε περίπτωση συμμετοχής, σε προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του ίδιου εκπαιδευτικού κύκλου, τριών ατόμων και πάνω οι οποίοι απασχολούνται στην ίδια επιχείρηση, χορηγείται έκπτωση διδάκτρων της τάξεως του 10% (216€) σε κάθε εκπαιδευόμενο.

• Σημείωση : Προβλέπεται δυνατότητα ένταξης σε ΜΙΑ μόνο κατηγορία εκπτωτικής πολιτικής

Κόστος Συμμετοχής

240€ σε τρεις (3) δόσεις
(Ισχύει εκπτ. πολιτική)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.