Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Ιατρική Ακριβείας με Χρήση Υπολογιστικών Βιοδεικτών

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΚΕΔΙΒΙΜ
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Υγεία / Πρώτες Βοήθειες / Αθλητισμός

Εισηγητής

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος:
Παναγιώτης Βλάμος,
Καθηγητής Πληροφορικής, Ιόνιο Πανεπιιστήμιο

Επιστημονικός Υπεύθυνος:
Αθανάσιος Τσακρής,
Καθηγητής Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Σε ποιους απευθύνεται

Το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες υγείας: Γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, Νοσηλευτές, Τεχνολόγους, Βιολόγους, Ψυχολόγους, Πληροφορικούς, Μαθηματικούς, Μηχανικούς ΗΥ, Χημικούς Μηχανικούς, Αποφοίτους και τελειόφοιτους σχολών αντίστοιχων επαγγελμάτων.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας «Κώστας Στεφανής» (E.Π.Ι.Ψ.Υ.) και την «Υγιεία», τεχνοβλαστό του Ε.Π.ΙΨ.Υ., ανακοινώνουν την έναρξη των αιτήσεων συμμετοχής στο Τετράμηνο Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ’ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) Ε.Κ.Π.Α «Ιατρική Ακριβείας με Χρήση Υπολογιστικών Βιοδεικτών» για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Σκοπός του Εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας, Πληροφορικής, Μαθηματικών, Χημικών Μηχανικών, καθώς και αποφοίτων αντίστοιχων επαγγελμάτων, στη μεθοδολογία εύρεσης βιοδεικτών με τη χρήση υπολογιστικών εργαλείων με απώτερο στόχο την προσωποποιημένη προσέγγιση στη θεραπεία διάφορων νοσημάτων.

Επιδιώκει τη θεωρητική εκπαίδευση, μέσω της εξοικείωσης των εκπαιδευομένων με τη χρήση υπολογιστικών βιοδεικτών και τις αρχές της Ιατρικής Ακριβείας, και της παρουσίασης ενός εύρους εργαλείων που συμβάλουν στην προσαρμογή της πρόληψης και θεραπείας των ασθενειών με βάση την ειδική βιολογική σύνθεση του κάθε ατόμου.

Παράλληλα, το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποσκοπεί και στη βελτίωση της πρόγνωσης, της διάγνωσης και της διαστρωμάτωσης του κινδύνου σε διάφορα νοσήματα, όπως ο καρκίνος και τα νευροεκφυλιστικά νοσήματα, η ανάπτυξη εφαρμογών για τη συστηματική συλλογή δεδομένων, η εύρεση των κατάλληλων βιοδεικτών και ο προσδιορισμός νέων θεραπευτικών προσεγγίσεων μέσω της διδασκαλίας κλινικών περιστατικών (βινιέτες).

Διδακτικές Ενότητες:
1. Ιατρική Ακριβείας
2. Υπολογιστικοί βιοδείκτες
3. Φαρμακογενομική, γενομική, πρωτεομική
4. Αναλυτική μεγάλων δεδομένων στην ιατρική και στην υγίεια
5. Βιοπληροφορική Ι
6. Βιοπληροφορική ΙΙ
7. Μαθηματική μοντελοποίηση στη βιολογία
8. Απεικονιστικές μέθοδοι
9. Βιοΐατρική τεχνολογία
10. Κλινικές μελέτες

Πληροφορίες συμμετοχής

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές έως τις 9/10/2020.

Απαραίτητος φορητός υπολογιστής με δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυο Wi-Fi.

Οι εκπαιδευτικές συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μονάδες ECVET: 9

Με την ολοκλήρωση του Εκπαιδευτικoύ προγράμματος θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες Πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης και Βεβαίωση Επιτυχούς Παρακολούθησης στο γνωστικό αντικείμενο «Ιατρική Ακριβείας με Χρήση Υπολογιστικών Βιοδεικτών» από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για την λήψη Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης είναι απαραίτητη η παρακολούθηση τουλάχιστον των 4/5 των εκπαιδευτικών ωρών του προγράμματος.

Κατηγορίες Εκπαιδευομένων που δικαιούνται έκπτωση:
Οι άνεργοι και οι πολύτεκνοι δύνανται να αιτηθούν την χορήγηση έκπτωσης ύψους 15% επί του συνολικού ποσού διδάκτρων.
Οι εκπαιδευόμενοι που επιθυμούν να προκαταβάλουν το ποσό με την έναρξη των σεμιναρίων θα λαμβάνουν έκπτωση 15%
Σε περίπτωση συμμετοχής στον ίδιο κύκλο σπουδών δύο ή περισσοτέρων ατόμων που συνδέονται με πρώτου βαθμού συγγένεια, δύναται να χορηγηθεί έκπτωση διδάκτρων ύψους 20%

Κόστος Συμμετοχής

1.000€ σε πέντε (5) δόσεις
(Ισχύει εκπτ.πολιτική)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.