Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Ιστορία Γ’ Λυκείου: Η τελική Επανάληψη

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Εκπαιδευτικός Όμιλος Πουκαμισάς
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

Δημήτρης Μαλέσης
Πτυχιούχος Παντείου Πανεπιστημίου (τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας), συνέχισε τις σπουδές του στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ. Μετά από πενταετή κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών, αναγορεύθηκε παμψηφεί σε διδάκτορα του Παντείου με «Άριστα». Είναι συγγραφέας 10 μονογραφιών (βιβλίων), που αφορούν τη Νεοελληνική Ιστορία, ενώ έχει δημοσιεύσει 34 μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά με συντακτική επιτροπή και κριτές. Έχει διδάξει επί σειρά ετών Νεότερη Ελληνική Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, καθώς και στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (τομέας Θεωρητικών Σπουδών) από το 2008 και εντεύθεν. Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε 16 επιστημονικά συνέδρια, ελληνικά και διεθνή. Τα τελευταία χρόνια είναι Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος στο μάθημα της Ιστορίας στον Όμιλο Πουκαμισάς.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε Φιλολόγους, Καθηγητές Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Σκοπός

Στο σεμινάριο θα επιχειρηθεί να γίνει μια επαναληπτική θεώρηση της ύλης, με έμφαση σε εκείνη που προστέθηκε για πρώτη φορά εφέτος. Για παράδειγμα, οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου, περίοδος πυκνή σε μείζονα γεγονότα, στέκονται αφορμή για μια ακόμη ερμηνευτική επαναπροσέγγιση, πολύ δε περισσότερο αφού όπως αποδείχθηκε δυσκολεύει του υποψηφίους. Επίσης, θα μας απασχολήσουν θέματα συνδυαστικά, θέματα που άπτονται διαφορετικών ενοτήτων και απαιτούν καλή γνώση και αφομοίωση της ύλης και τα οποία-δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα-προβληματίζουν διδάσκοντες και διδασκόμενους. Η ανάλυση ιστορικών πηγών θα αποτελέσει επίσης, μια ακόμη παράμετρο του σεμιναρίου. Τέλος, κατά τη διάρκεια της 5ωρης επαφής μας, δεν αποκλείεται η εξέταση/συζήτηση οποιουδήποτε θέματος προκύψει και αφορά στην Νεοελληνική Ιστορία.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σεμινάριο είναι συνολικής διάρκειας 5 ωρών και θα διεξαχθεί σε δύο ημέρες.
Ως προς τη δομή που φιλοδοξούμε να προσλάβει το σεμινάριο, αυτό θα έχει δύο ενότητες:
Ι. Μέρος: εξέταση των βασικών ζητημάτων της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής του 19ου και 20ου αιώνα, με βάση όσα αναφέρονται στο σχολικό βιβλίο και απαιτούνται για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Επιβάλλεται η συστηματική εξέταση ειδικά όσων θεμάτων χρήζουν επεξηγήσεων και δημιουργούν πρόσθετες δυσκολίες.
ΙΙ. Μέρος: συνδυαστικά ή μη προτεινόμενα θέματα, ανάλυση πηγών και σύνταξη διαγωνισμάτων.

Πληροφορίες συμμετοχής

Hμέρες και ώρες διεξαγωγής

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020
Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Οι ώρες διεξαγωγής είναι:
10:00 – 12:30

Τρόπος παρακολούθησης
Με την εγγραφή σας θα λάβετε το link και οδηγίες σύνδεσης στο σεμινάριο. Μπορείτε να συνδεθείτε πολύ εύκολα στην έναρξη του σεμιναρίου, από τον προσωπικό σας Η/Υ ή το tablet σας.

Κόστος Συμμετοχής

50€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.