Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης - ΕΤΗΣΙΟ)

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
EMPLOY
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Σκοπός

Το ΚεΔιΒιΜ του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το ΚεΔιΒιΜ της Employ υλοποιούν το ετήσιο εξ αποστάσεως επιμορφωτικό πρόγραμμα εξειδίκευσης «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» διάρκειας 500 ωρών. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να παρέχει στους εκπαιδευόμενους κατάρτιση και εξειδίκευση σε σημαντικά πεδία της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης προκειμένου οι συμμετέχοντες να αναπτύξουν τις απαιτούμενες γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να αντεπεξέλθουν επαρκώς στο ρόλο και στην αποστολή ρόλο του σύγχρονου εκπαιδευτή και λειτουργού της ειδικής αγωγής. Μέσω των εξειδικευμένων γνώσεων που θα αποκτήσουν κατά τη διάρκεια φοίτησης τους στο πρόγραμμα, θα είναι σε θέση να αξιολογούν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αλλά και να σχεδιάζουν κατάλληλα προγράμματα παρέμβασης παρέχοντας και τη σχετική ψυχοπαιδαγωγική υποστήριξη.

Περιγραφή σεμιναρίου

 "Με τη λήψη του προγράμματος, χορηγείται πιστοποιητικό επιμόρφωσης - εξειδίκευσης από το ΚεΔιΒιΜ του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα καλύπτει τα προαπαιτούμενα των σχετικών διατάξεων νόμων προκειμένου οι κάτοχοί του να έχουν τα σχετικά ευεργετήματα ένταξης στους πίνακες της ειδικής αγωγής και μοριοδότησης. Αναλυτικότερα:

1. Σύμφωνα με το Φ.Ε.Κ. 1239 Β /2017, (Απόφαση Αριθμ. 61048/Ε2 Ρύθμιση θεμάτων πρόσληψης αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στις δομές της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης), η πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις ΣΜΕΑΕ, στα Τμήματα Ένταξης, στα ΚΕΔΔΥ και στα προγράμματα Παράλληλης Στήριξης γίνεται από πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών ΕΑΕ, οι οποίοι συντάσσονται ανά κλάδο ή ειδικότητα. Στα κριτήρια ένταξης στους Επικουρικούς πίνακες περιλαμβάνεται Πιστοποιητικό παρακολούθησης σεμιναρίων ετήσιας επιμόρφωσης - εξειδίκευσης στην ΕΑΕ από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αποδεδειγμένης διάρκειας τουλάχιστον τετρακοσίων (400) ωρών. Ακόμη, στα κριτήρια κατάταξης και μοριοδότησης στους Κύριους πίνακες ειδικά για τους καταταγέντες με πενταετή προϋπηρεσία (50 μήνες) στην ΕΑΕ, χωρίς την κατοχή κάποιου εκ των αναφερομένων στις ανωτέρω περιπτώσεις α έως ε προσόντων, προσμετράται πιστοποιητικό παρακολούθησης σεμιναρίων ετήσιας επιμόρφωσης - εξειδίκευσης στην ΕΑΕ από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αποδεδειγμένης διάρκειας τουλάχιστον τετρακοσίων (400) ωρών, με πέντε δέκατα (0,5) της μονάδας. Επίσης, στα κριτήρια κατάταξης και μοριοδότησης στους Επικουρικούς πίνακες ως ακαδημαϊκό κριτήριο: Πιστοποιητικό παρακολούθησης σεμιναρίων ετήσιας επιμόρφωσης - εξειδίκευσης στην ΕΑΕ από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αποδεδειγμένης διάρκειας τουλάχιστον τετρακοσίων (400) ωρών, με πέντε δέκατα (0,5) της μονάδας.

2. Σύμφωνα με το Ν.4415/2016, Φ.Ε.Κ. 159 Α/06.09.2016, (Άρθρο 21, Διορισμοί εκπαιδευτικών ΕΑΕ - Υπηρεσιακές μεταβολές) δύνανται να αποσπώνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις μόνιμοι εκπαιδευτικοί με σχετικά κριτήρια ιεράρχησης στα οποία περιλαμβάνονται τα: αα) Είναι κάτοχοι πιστοποιητικού παρακολούθησης σεμιναρίων ετήσιας επιμόρφωσης - εξειδίκευσης στην ΕΑΕ από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας αποδεδειγμένης διάρκειας τουλάχιστον τετρακοσίων (400) ωρών και δδ) Είναι κάτοχοι πιστοποιητικού παρακολούθησης σεμιναρίων επιμόρφωσης - εξειδίκευσης στην ΕΑΕ από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας.

3. Σύμφωνα με το Ν. 4473, ΦΕΚ 78/2017 (Άρθρο 3), αν υφίστανται λειτουργικές ανάγκες σε δομές ΕΑΕ, μπορεί να τοποθετούνται σε αυτές εκπαιδευτικοί της ίδιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, ύστερα από αίτησή τους, οι οποίοι πληρούν σχετικές προϋποθέσεις στις οποίες περιλαμβάνεται: αα) Είναι κάτοχοι πιστοποιητικού παρακολούθησης σεμιναρίων ετήσιας επιμόρφωσης - εξειδίκευσης στην ΕΑΕ από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αποδεδειγμένης διάρκειας τουλάχιστον τετρακοσίων (400) ωρών καθώς και δδ) Είναι κάτοχοι πιστοποιητικού παρακολούθησης σεμιναρίων επιμόρφωσης - εξειδίκευσης στην ΕΑΕ από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας.

4. Αναφορικά με την επιλογή Στελεχών ενδεικτικά στην Αρ. Πρωτ. Φ.361.22/23/91322/Ε3/31-05-2017/ΥΠΠΕΘ «Διευκρινίσεις σχετικά με την επιλογή υποψηφίων διευθυντών όλων των τύπων Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Εργαστηριακά Κέντρα (Ε.Κ.)» στα κριτήρια επιλογής (άρ. 18-19 του ν. 4327/2015 και άρθρο 1 του ν. 4473/2017 (Α΄78)), αναφέρεται Βεβαίωση ή πιστοποιητικό ετήσιας επιμόρφωσης σε Σ.Ε.Λ.Μ.Ε., Σ.Ε.Λ.Δ.Ε., Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. / Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. και Α.Ε.Ι., εφόσον δεν ήταν αναγκαίο προσόν για το διορισμό: 0,5 μονάδα. Αν ο υποψήφιος έχει περισσότερα πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις ετήσιας επιμόρφωσης μοριοδοτούνται αθροιστικά έως δύο (2) πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις με ανώτατο όριο τη μία (1) μονάδα.

Τέλος, το πρόγραμμα αναγνωρίζεται και μοριοδοτείται ανάλογα όπου υπάρχει σχετική αναφορά ή (προ)απαίτηση σεμιναρίων ετήσιας επιμόρφωσης - εξειδίκευσης στην ΕΑΕ από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς. Ενδεικτικά, στην προκήρυξη του Ο.Α.Ε.Δ. (αρ.πρωτ. 48213/30-06-2017) για ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΙ∆ΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑµεΑ ΑΘΗΝΩΝ, ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018, στην παράγραφο 6 της προκήρυξης όπου αναφέρονται κριτήρια μοριοδότησης οι υποψήφιοι κάτοχοι πιστοποιητικών παρακολούθησης σεµιναρίων κατάρτισης στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση από φορείς ∆ηµοσίου τοµέα, µοριοδοτούνται µε ένα µόριο για κάθε ώρα κατάρτισης και µέχρι 500 µόρια τα οποία προστίθενται στο σύνολο των µορίων τους."

Πληροφορίες συμμετοχής

 Η χρονική διάρκεια του Επιμορφωτικού E-learning Προγράμματος, αντιστοιχεί σε 500 ώρες

Εγγραφές έως 01/02/2019

Κόστος Συμμετοχής

590 € | ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΤΑΘΕΣΗ: 530€ (Άνεργοι/Φοιτητές)
650 €| ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΤΑΘΕΣΗ: 585€ (Επαγγελματίες)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.