Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση (σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης - ΕΤΗΣΙΟ)

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
EMPLOY
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Σκοπός

Το ΚεΔιΒιΜ του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το ΚεΔιΒιΜ της Employ υλοποιούν το ετήσιο εξ αποστάσεως επιμορφωτικό πρόγραμμα εξειδίκευσης «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση» διάρκειας 500 ωρών. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να παρέχει στους εκπαιδευόμενους κατάρτιση και εξειδίκευση σε σημαντικά πεδία και τομείς που αφορούν στη διαπολιτισμική εκπαίδευση και υποστήριξη μεταναστών και προσφύγων, προκειμένου οι συμμετέχοντες να αναπτύξουν τις απαιτούμενες γνώσεις και δεξιότητες ώστε να αντεπεξέλθουν επαρκώς στο ρόλο και στην αποστολή του σύγχρονου εκπαιδευτή και λειτουργού της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης αλλά και του στελέχους που παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες προς αυτούς τους πληθυσμούς. Μέσω των εξειδικευμένων γνώσεων που θα αποκτήσουν κατά τη διάρκεια φοίτησης τους στο πρόγραμμα, θα είναι σε θέση να σχεδιάζουν κατάλληλα προγράμματα παρέμβασης παρέχοντας και τη σχετική ψυχοπαιδαγωγική υποστήριξη ώστε να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην ενσωμάτωση και εξέλιξη των μαθητών και των οικογενειών τους.

Περιγραφή σεμιναρίου

 "Με τη λήψη του προγράμματος, χορηγείται πιστοποιητικό επιμόρφωσης - εξειδίκευσης από το ΚεΔιΒιΜ του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Οι επιμορφούμενοι που θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα θα είναι σε θέση να το αξιοποιήσουν μελλοντικά σε οποιαδήποτε περίπτωση τίθεται ως προαπαιτούμενο ή συμπληρωματικό/επικουρικό προσόν το Πιστοποιητικό παρακολούθησης σεμιναρίων ετήσιας επιμόρφωσης - εξειδίκευσης από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αποδεδειγμένης διάρκειας τουλάχιστον τετρακοσίων (400) ωρών (όπως π.χ. ισχύει για τους πίνακες στην Ειδική Αγωγή). Ενδεικτικά, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας (20.12.2018) για το νέο σύστημα μονίμων διορισμών στην εκπαίδευση, στους πυλώνες κριτηρίων για τους διορισμούς, ως ακαδημαϊκό προσόν –μεταξύ άλλων- Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης από Α.Ε.Ι (Πανεπιστήμια – Τ.Ε.ι.) διάρκειας τουλάχιστον τριακοσίων ωρών θα προσμετράται τέσσερις μονάδες.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη επιμόρφωση, ενδεικτικά, μοριοδοτείται και αποτελεί συνεκτιμώμενο προσόν σε Προκηρύξεις:

1. για Εκπαιδευτές Ενηλίκων στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.), στις Πειραματικές Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (Π.Σ.Ε.Κ.) και στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) του ΟΑΕΔ - σε ειδικότητες αντίστοιχης με τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση.

2. για Εκπαιδευτές Ενηλίκων στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) & στις Δημόσιες Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Σ.Ε.Κ.) του ν. 4186/2013 (Α’ 193) - σε ειδικότητες αντίστοιχης θεματικής με τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση.

3. για Κοινωνικούς Λειτουργούς, Φιλολόγους, Ψυχολόγους κ.λπ. του Ι.Νε.Δι.Βι.Μ σύμφωνα με την υπ' αριθ. 3915/192/15.04.2016 ""Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων προς σύναψη σύμβασης έργου ιδιωτικού δικαίου στο πλαίσιο του προγράμματος υποδοχής και φιλοξενίας αιτούντων άσυλο και ασυνόδευτων ανηλίκων.

4. Από Δήμους, Μ.Κ.Ο. και συναφείς δομές στην εκπαίδευση παλιννοστούντων και μεταναστών.

Ακόμη, όπως αναφέρεται στο Ν.4547/ΦΕΚ 102/12.6.2018 για την κατάταξη στους πίνακες επιλογής, αναφορικά με την επιλογή στελεχών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στην αποτίμηση των κριτηρίων επιλογής περιλαμβάνεται και η επιμόρφωση (βεβαίωση ή πιστοποιητικό ετήσιας επιμόρφωσης Α.Ε.Ι. διάρκειας τριακοσίων (300) τουλάχιστον ωρών ή και εννεάμηνης διάρκειας: 0,5 μονάδες).

Επίσης, στον ίδιο Νόμο, αναφορικά με την επιλογή των Συντονιστών Εκπαίδευσης Προσφύγων (Σ.Ε.Π.), υποψήφιοι για τις θέσεις Σ.Ε.Π μπορεί να είναι μόνιμοι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εφόσον έχουν διαζευκτικά α) διδακτορικό ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών ή πιστοποιημένη επιμόρφωση, στον τομέα της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης ή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή της διδασκαλίας της ελληνικής ως δεύτερης ή ως ξένης γλώσσας, ή τα λοιπά αναφερόμενα προσόντα. Επιπρόσθετα, η επιμόρφωση συμπεριλαμβάνεται και στα συνεκτιμώμενα προσόντα.

Όσον αφορά τη Στελέχωση των Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφυγοπαίδων (Δ.Υ.Ε.Π.) από μόνιμους εκπαιδευτικούς στο Ν.4547/ΦΕΚ 102/12.6.2018, αναφέρεται πως στις Δ.Υ.Ε.Π. αποσπώνται ή διατίθενται προς συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου εκπαιδευτικοί, εφόσον διαθέτουν προσόντα από τα οποία ένα εκ των οποίων είναι η επιμόρφωση από δημόσιο φορέα σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.

Τέλος, στο πλαίσιο εκπαιδευτικών προγραμμάτων για πρόσφυγες και μετανάστες άνω των 15 ετών που αναμένεται να στελεχωθούν από εκατοντάδες αποφοίτους σχετικών ειδικοτήτων, αποτελεί ένα ισχυρό γνωστικό υπόβαθρο για όσους εργάζονται ή σκοπεύουν να εργαστούν σε Κέντρα Παροχής Κοινωνικής Φροντίδας ή σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις το οποίο σε συνδυασμό με το κύρος και την αναγνωσιμότητα του εκπαιδευτικού ομίλου της Employ αποτελεί ένα προσθετικό προσόν στην υποψηφιότητα του κάθε ενδιαφερομένου. Ενδεικτικά, παρέχει τα γνωστικά εφόδια σε ανέργους εγγεγραμμένους στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, οι οποίοι επιθυμούν να απασχοληθούν π.χ. σε δήμους και υπηρεσίες Α' Υποδοχής-Ασύλου (βλ. Δημόσια Πρόσκληση του ΟΑΕΔ 6/2016, Αρ. Πρωτ.:50988/23.06.2016)."

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια Επιμόρφωσης
Η χρονική διάρκεια του Επιμορφωτικού E-learning Προγράμματος, αντιστοιχεί σε 400 διδακτικές ώρες εξ’ αποστάσεως ασύγχρονης εκπαίδευσης.

Eγγραφές έως 01/02/2019

Κόστος Συμμετοχής

590 € | ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΤΑΘΕΣΗ: 530€ (Άνεργοι/Φοιτητές)
650 €| ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΤΑΘΕΣΗ: 585€ (Επαγγελματίες)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.