Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Tabula Rasa - Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τέχνες

Εισηγητής

Καθηγήτρια: Αλεξάνδρα Χειμώνα

Περιγραφή σεμιναρίου

Ένα ταξίδι στα μονοπάτια της παγκόσμιας μυθολογίας

Ταινίες εμπνευσμένες από την παγκόσμια μυθολογία κατακλύζουν τις κινηματογραφικές αίθουσες με sequel ολοένα και περισσότερο (Ο λαβύρινθος του Πάνα, Percy Jackson, Thor, The avengers κ.α). Στο μάθημα αυτό, οι σπουδαστές θ’ αντλήσουν στοιχεία της κουλτούρας, της λαϊκής παράδοσης, της μυθολογίας ανθρώπων απ’ τα πέρατα της γης, μέσα από παραμύθια, μύθους, θρύλους τους. Θ’ ανακαλύψουμε πόσα στοιχεία έχουν δανειστεί εμπορικοί συγγραφείς φαντασίας, όπως ο Τόλκιν (Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών), η Ρόουλινγκ (Χάρι Πότερ), ακόμα κι ο Βάγκνερ στην όπερα (Το δαχτυλίδι των Νιμπελούνγκεν). Παράλληλα, θα χρησιμοποιήσουμε μοτίβα και στοιχεία για τις δικές μας αφηγήσεις! Ποιος ξέρει; Ίσως η επόμενη χολιγουντιανή ταινία μυθολογίας να φέρει… ελληνική υπογραφή!!

Βασικές ενότητες του σεμιναρίου:
- Ιαπωνική μυθολογία και χρήση της σε ταινίες τρόμου.
- Κινέζικη μυθολογία.
- Ινδική μυθολογία. Η πρώτη ανάπτυξη της αστρολογίας, τα ζώδια.
- Μυθολογία Μαορί και Αβοριγίνων.
- Σκανδιναβική μυθολογία.
- Μυθολογία Κελτών.
- Μύθοι, θρύλοι, παραδόσεις της Ευρώπης (Ρωμαίοι, Ετρούσκοι, Φιλανδοί, Σλάβοι, Ρώσοι).
- Μυθολογία Μεσοποταμίας και Αιγύπτου.
- Μυθολογία Ινδιάνων (μύθοι, θρύλοι, παραδόσεις, φυλές, πολιτιστικά χαρακτηριστικά).
- Αφρικανικοί μύθοι (ενέπνευσαν πολλά κινούμενα σχέδια και βιντεοπαιχνίδια)
- Συγκριτική μυθολογία. Κοινά σημεία και διαφορές των μυθολογιών. Ποιοι ήρωες τους θα μπορούσαν να συνυπάρχουν σε δικούς μας μύθους;
- Εντοπίζουμε, αναλύουμε και διασκευάζουμε τους μύθους που αξιοποίησαν οι Τόλκιν, Ρόουλινγκ, η κινηματογραφική βιομηχανία. Αν προσθέταμε ή αντικαθιστούσαμε με άλλους μύθους, πώς θα διαμορφωνόταν το έργο τους;
- Παρουσίαση των ιδιαίτερων έργων των μαθητών, εμπνευσμένων από όσα μάθαμε κ.λπ) (Σκαλέτα σεναρίου ταινίας, περίληψη βιβλίου, σχεδιασμός animation).

Πληροφορίες συμμετοχής

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, δε σημαίνει πως δε μπορεί να ακολουθήσει το κλασσικό πρόγραμμα σπουδών του εργαστηρίου. Αυτό συνεπάγεται ότι για το φοιτητή του προγράμματος, υπάρχουν οι ίδιες ανάγκες μελέτης και οι ίδιες εργασίες, που έχει κι ένας κανονικός φοιτητής. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μπορείτε να προγραμματίσετε τις σπουδές σας, σύμφωνα με το πρόγραμμά σας.
Τα μαθήματα που γίνονται στην αίθουσα της σχολής μαγνητοσκοπούνται καθημερινά, έτσι ώστε όλοι οι εξ αποστάσεως φοιτητές μας, να μπορούν να τα παρακολουθήσουν στο δικό τους χρόνο και βέβαια τους παρέχεται πλήρη προσωπική επικοινωνία με τον καθηγητή που ειδικεύεται στην κατεύθυνση της εκπαίδευσης τους.
Ο τρόπος αξιολόγησης είναι online, με γραπτές έξετάσεις στο τέλος κάθε ενότητας μαθημάτων καθώς και στην περίοδο των εξετάσεων του εργαστηρίου, μαζί με τους υπόλοιπους φοιτητές. Στο τέλος κάθε ενότητας, θα υπάρχει ένα έγγραφο online test, το οποίο πρέπει να συμπληρωθεί και να υποβληθεί προσωπικά στον καθηγητή σας. Αυτή η μέθοδος της συνεχούς αξιολόγησης διασφαλίζει ότι οι καθηγητές σας θα μπορούν να παρακολουθούν συστηματικά την πρόοδο σας και θα σας παρέχουν την απαραίτητη βοήθεια για όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

- Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa".

Κόστος Συμμετοχής

45€/μήνα

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.