Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Lean Six Sigma Yellow Belt IASSC® online

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Greece Lean Six Sigma
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Οργάνωση & Διοίκηση

Εισηγητής

Βικτώρια Τσολίδου – Lean Six Sigma Master Black Belt, IASSC Accredited Training Associate™

Σκοπός

Σκοπός αυτού του προγράμματος επιμόρφωσης είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στα εργαλεία και τις τεχνικές της μεθοδολογίας του Έξι Σίγμα στα πλαίσια της Λιτής προσέγγισης Διοίκησης ( Lean Six Sigma) μέσα από ένα μείγμα παρουσιάσεων ασκήσεων και case studies.

Ο στόχος του εξ αποστάσεως σεμιναρίου είναι να παρουσιαστεί στους συμμετέχοντες τη μεθοδολογία προσέγγισης DMAIC και τα επιμέρους εργαλεία μέσα από ένα μείγμα παρουσιάσεων πρακτικών ασκήσεων και cases studies.

Περιγραφή σεμιναρίου

To σεμινάριο πιστοποίησης Lean Six Sigma Yellow belt απευθύνεται κυρίως σε όσους ασχολούνται ήδη με τη Διοίκηση ή τη Διασφάλιση Ποιότητας, Επιστημονικό και Τεχνικό Προσωπικό Εργαστηρίων, Μηχανικούς, Μελετητές, Σχεδιαστές Προϊόντων, Συμβούλους Επιχειρήσεων, Επιθεωρητές και Εργαστηριακούς Επαγγελματίες, σε λειτουργικούς managers, καθώς και σε στελέχη εταιρειών στις οποίες εφαρμόζεται ήδη ή υπάρχει η σκέψη για εφαρμογή κάποιων έργων βελτίωσης Lean 6σ, προκειμένου να βελτιστοποιηθούν συγκεκριμένες δραστηριότητες που επιδρούν στην ποιότητα και το κόστος του τελικού προϊόντος/υπηρεσίας.

To Lean Six Sigma Yellow belt IASSC® online διάρκειας ενός μήνα με 40 ώρες ζωντανής εισήγησης, διαρθρώνεται στις παρακάτω θεματικές ενότητες:
Εισαγωγή στο Lean / 6σ
Ανάλυση του συνόλου των εργαλείων και μεθοδολογιών της Λιτής Παραγωγής
Define phase - Καθορισμός προβλήματος - Χαρτογράφηση υψηλού επιπέδου διαδικασίας
Measure phase – Μέτρηση - Στοιχεία περιγραφικής στατιστικής
Measure phase – Μέτρηση - Μέθοδος εκτίμησης των αποτυχιών και ανάλυσης αποτελεσμάτων
Control phase – Έλεγχος - Διαγράμματα ελέγχου
Προετοιμασία πιστοποίησης φορέα

Οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου Lean Six sigma Yellow belt έχουν την δυνατότητα μετά την λήξη του σεμιναρίου να δώσουν εξετάσεις (στα αγγλικά) μέσω του διεθνή φορέα πιστοποίησης IASSC για την απόκτηση του Six sigma Yellow belt certification (level 1) με επιπλέον κόστος 200 Ευρώ.

Πληροφορίες συμμετοχής

Ημ/νία λήξης εγγραφών για το πρόγραμμα Σεπτεμβρίου: 28/08/2019
Ημ/νία λήξης εγγραφών για το πρόγραμμα Οκτωβρίου: 25/09/2019
Ημ/νία λήξης εγγραφών για το πρόγραμμα Νοεμβρίου: 30/10/2019
Ημ/νία λήξης εγγραφών για το πρόγραμμα Δεκεμβρίου: 30/11/2019

Μέθοδος και χώρος διεξαγωγής
Συνδυασμός των παρακάτω 2 μεθόδων:
-Εξ αποστάσεως ασύγχρονη τηλεκπαίδευση – διαδικασία διδασκαλίας όπου δεν απαιτείται η ταυτόχρονη συμμετοχή του εκπαιδευτή και των εκπαιδευομένων. Η διάθεση του εκπαιδευτικού υλικού και η συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενου γίνονται μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας (moodle), κάνοντας χρήση μόνο ενός απλού φυλλομετρητή, από οποιοδήποτε σημείο με πρόσβαση στο διαδίκτυο.
-Εξ αποστάσεως σύγχρονη τηλεκπαίδευση – διαδικασία διδασκαλίας με ταυτόχρονη συμμετοχή του εκπαιδευτή και των εκπαιδευομένων σε πραγματικό χρόνο, όπου όμως δεν απαιτείται ο εκπαιδευτής και οι εκπαιδευόμενοι να βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Η εξ αποστάσεως διδασκαλία γίνεται με τη μορφή τηλεδιασκέψεων και η παρακολούθηση των εισηγήσεων γίνεται σε πραγματικό χρόνο έσω διαδικτυακής πλατφόρμας (webex), κάνοντας χρήση μόνο ενός απλού φυλλομετρητή, από οποιοδήποτε σημείο με πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Μπορεί να γίνει επιδότηση του προγράμματος επιμόρφωσης μέσω του πόρου ΛΑΕΚ ΟΑΕΔ 0,24% εφόσον έχει κατατεθεί 20 ημερολογιακές ημέρες πριν.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.