E-Learning:
Πληροφορική

DPO Certification - Πρόγραμμα Πιστοποίησης Data Protection Officer

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
AQS - Advanced Quality Services Ltd.

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Πληροφορική

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Χρίστος Κόζιαρης
Σύμβουλος Επιχειρήσεων με πτυχίο Μηχανικού Πληροφορικής και μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) και στην Ασφάλεια και Διαχείριση Κινδύνων Ηλεκτρονικής Επικοινωνίας. Είναι μέλος του ΔΣ του ISACA και πιστοποιημένος στον Έλεγχο Κινδύνων και Πληροφοριακών Συστημάτων (CRISC). Πιστοποιημένος Data Protection Officer (DPO).

Αθανάσιος Βασιλείου
Νομικός Σύμβουλος, με εκτενή εμπειρία σε Έργα GDPR τόσο σε ιδιωτικούς όσο και σε δημόσιους οργανισμούς, όπως Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, ΙΤΥΕ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ), ΣΥ.ΦΑ. κλπ.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Η AQS πρωτοπόρος στην εκπαίδευση στελεχών για τον Κανονισμό 2016/679 για τα προσωπικά δεδομένα (GDPR), καθώς και στην υλοποίηση σχετικών Έργων Συμμόρφωσης διοργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα που οδηγεί σε Πιστοποίηση προσόντων του Data Protection Officer. Η πιστοποίηση δίδεται κατόπιν επιτυχούς συμμετοχής σε εξετάσεις, από τον φορέα TUV Austria βάσει του ISO 17024.

Οι εξετάσεις δίδονται την τρίτη ημέρα του σεμιναρίου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση (23/2 17:00 - 19:00 για την Αθήνα), αλλά και σε ανεξάρτητες ημερομηνίες που καθορίζονται κατά διαστήματα. Ο κάθε εκπαιδευόμενος μπορεί να επιλέξει σε ποιο τμήμα εξετάσεων επιθυμεί να συμμετάσχει.

Τα μέχρι τώρα ποσοστά επιτυχίας προηγούμενων συμμετεχόντων αγγίζουν το 90%

Η θεματολογία καλύπτει όλες τις πτυχές του GDPR, Τεχνική, Οργανωτική και Νομική.

Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο Ιωάννης Κυριαζόγλου, με 42 έτη εμπειρία και διεθνή δραστηριότητα σε έργα Πληροφορικής σε Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά και Μέση Ανατολή, ενώ διαθέτει πλούσιο συγγραφικό Έργο. Είναι υπεύθυνος σχεδιασμού του διδακτικού υλικού πιστοποίησης για τον DPO σε φορείς του εξωτερικού.

Έχει συγγράψει πληθώρα έργων σχετικά με το IT Security και το IT Auditing. Τον Δεκέμβριο 2016 εκδόθηκαν πέντε νέα βιβλία του σχετικά με τη Διαχείριση Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και τον νέο Κανονισμό με διεθνή απήχηση:

  • Data Protection and Privacy Management System
  • DP&P Strategies, Policies and Plans
  • Data Protection Impact Assessment
  • Data Protection Specialized Controls
  • Security and Data Privacy Audit Questionnaires

Και οι 5 παραπάνω τόμοι θα δοθούν στους συμμετέχοντες του εκπαιδευτικού προγράμματος δωρεάν καθώς και όλα τα εργαλεία που αναφέρονται παρακάτω. Επίσης, θα τους δοθεί πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της AQS 'Online Σύμβουλοι', μέσω της οποίας θα μπορούν για ένα έτος να θέτουν ερωτήματα στους εισηγητές και να υποστηρίζονται, σχετικά με τον GDPR και τα καθήκοντα του DPO.
Επίσης, σε κάθε τροποποίηση του υλικού που θα υλοποιείται στην πορεία του χρόνου, λόγω πιθανών νέων δεδομένων σχετικά με τον GDPR ή νέων εργαλείων που σχεδιάζονται, θα λαμβάνουν δωρεάν σχετικές ενημερώσεις για τη λήψη των νέων εκδόσεων..

ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

1. Ευρωπαϊκός Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων
Τι είναι Προστασία Δεδομένων
Βασικοί όροι Προστασίας Δεδομένων
Πώς λειτουργεί η Προστασία Δεδομένων
Αρχές Ποιότητας των Δεδομένων
Δικαιώματα Ατόμων (λήθη, συγκατάθεση κλπ.)
Γνωστοποίησης Παραβιάσεων Ασφάλειας
Διασυνοριακή Διαβίβαση Δεδομένων
Πρόστιμα από μη Συμμόρφωση

2. Νέος Νόμος 4624/2019
Ανάλυση νέου Νόμου μέσω Case Studies και Παραδειγμάτων
Πιστοποίηση
Ποινικές κυρώσεις
Διοικητικές κυρώσεις
Ειδικά θέματα εργαζομένων
Αλλαγές στα δικαιώματα υποκειμένων
Ο ρόλος και οι εξουσίες της ΑΠΔΠΧ

3. Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων
Νομικές Επιπτώσεις
Ο ρόλος του Data Protection Officer
Οι υποχρεώσεις του DPO και το Πλαίσιο σχέσης με τον Οργανισμό
Ποιοτικά Χαρακτηριστικά και Επαγγελματικές Δεξιότητες
Ο ευρύτερος ρόλος και η αξία του DPO

4. Σύστημα Προστασίας Δεδομένων
Διαδικασίες και Συστήματα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Συνοπτική Περιγραφή Συστήματος Προστασίας Δεδομένων
Ανάλυση Κινδύνων - Risk Management & ISO 31000
Η υλοποίηση του Impact Assessment
Εφαρμογή Μέτρων Προστασίας - Ασφάλειας Δεδομένων & ISO 27001
Εφαρμογές και Εξοπλισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Ψευδωνυμοποίηση και κρυπτογράφηση
Επιχειρησιακή Συνέχεια & ISO 22301
Εκτέλεση Ελέγχων Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Έκθεση Αξιολόγησης Κινδύνων και Αποτελεσμάτων Προστασίας

5. GDPR Auditing & Διορθωτικές Ενέργειες
Προετοιμασία Audit
Ετοιμασία checklist
Υλοποίηση Audit (σε Διαδικασίες, Συστήματα, Προσωπικό)
Αξιολόγηση Ευρημάτων
Σχεδιασμός Διορθωτικών Ενεργειών
Παρακολούθηση Υλοποίησης Διορθωτικών Ενεργειών
Διαχείριση Ειδικών Θεμάτων

6. Case studies
Μελέτες Περιπτώσεων με πραγματικά παραδείγματα
Μελέτες Περιπτώσεων Αξιολόγησης Ευρημάτων Audit και Σχεδιασμού Διορθωτικών Ενεργειών
Ανάλυση υποθέσεων εφαρμογής στις εταιρείες των συμμετοχόντων
Ομαδικές Ασκήσεις για την εμπέδωση του Κανονισμού
Εργαλεία Αξιολόγησης και Διαχείρισης Κινδύνων κατά ISO 31010
Εργαλεία σε Excel για το Impact Assessment
Εργαλείο Διαχείρισης Δράσεων Διαχείρισης Κινδύνων
Εργαλείο σχεδιασμού ροής εργασιών

7. Προετοιμασία για τις εξετάσεις
Διαγωνίσματα με ερωτήσεις για να προετοιμάσει τους συμμετέχοντες
Βαθμολόγηση των απαντήσεων
Συζήτηση των απαντήσεων
Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται το κόστος της εξέτασης για την πιστοποίηση.

Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται το κόστος της εξέτασης για την πιστοποίηση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στα πλαίσια του προγράμματος δίνεται στους συμμετέχοντες τα εξής:

  • Οι 5 παραπάνω τόμοι του εισηγητή, ώστε οι εκπαιδευόμενοι να μπορούν να ανατρέχουν για την αναζήτηση λεπτομερειών και ειδικών περιπτώσεων
  • Το Εγχειρίδιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος που αποτελεί σύνοψη των 5 τόμων
  • Όλη η παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος
  • Τα Case Studies που θα παρουσιαστούν με τις λύσεις τους
  • Διαδικασίες και Πολιτικές Ασφάλειας Προσωπικών Δεδομένων
  • Σύστημα Διαχείρισης Περιστατικών – Προβλημάτων Ασφάλειας IT
  • Εργαλεία σε Excel για το Impact Assessment
  • Εργαλεία Αξιολόγησης και Διαχείρισης Κινδύνων κατά ISO 31010
  • Εργαλείο Διαχείρισης Δράσεων Διαχείρισης Κινδύνων
  • Εργαλείο σχεδιασμού ροής εργασιών
  • Δωρεάν για ένα έτος συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω της ιστοσελίδας μας

Τρόπος παρακολούθησης
To Σεμινάριο υλοποιείται μέσω ειδικής web - πλατφόρμας, που έχει την δυνατότητα πλήρους Διαδραστικότητας (Interaction), αμφίδρομης υποβολής ερωτήσεων από και προς τον Εισηγητή και αλληλεπίδρασης μεταξύ των συμμετεχόντων, σαν να βρίσκονται στην εκπαιδευτική αίθουσα.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας