18/7/2018

Ημερίδα Paralegal στη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ για τα Στελέχη Νομικών Επαγγελμάτων-Paralegals

Σεμινάρια

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα: «Οριοθετώντας το Επάγγελμα Paralegal στη σύγχρονη Νομική Πραγματικότητα», την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018, που διοργάνωσαν από κοινού για 3η συνεχόμενη χρονιά η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, ο Σύνδεσμος Δικηγορικών Εταιριών Ελλάδος και η Πανελλήνια Ένωση Στελεχών Νομικών Επαγγελμάτων στις εγκαταστάσεις της Νομικής Βιβλιοθήκης, Μαυρομιχάλη 23, Αθήνα.

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι κ.κ. Αντώνης Καρατζάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, Μάριος Μπαχάς, Γενικός Γραμματέας ΣΔΕΕ, Βασικός Εταίρος της Δικηγορικής Εταιρίας ΜΠΑΧΑΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΔΗΣ & ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ και Ιωάννης Δρυλλεράκης, Managing Director της Δικηγορικής Εταιρίας ΔΡΥΛΛΕΡΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι εκλεκτοί παρεμβαίνοντες κ.κ. Αλέξανδρος Α. Κορτέσης, Δικηγόρος / Εταίρος της Δικηγορικής Εταιρίας ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ – ΒΕΚΡΗΣ, Ευάγγελος Κουράκης, Δικηγόρος / Εταίρος της Δικηγορικής Εταιρίας KOUTALIDIS | LAW FIRM, Ευανθία Β. Τσίρη, Δικηγόρος / Εταίρος της Δικηγορικής Εταιρίας ΣΤΑΥΡOΠΟΥΛΟΣ & ΣΥΝΕΡΓAΤΕΣ, Θεοδόσης Τόμπρας, Διευθυντής Νομικού Τμήματος WIND Ελλάς, Γιάννης Γιαννακάκης, Δικηγόρος / Διεθνώς Πιστοποιημένος DPO, Κώστας Ιωαννίδης, Kostas Ioannidis Business Coaching  και Δήμητρα Δωρή, Paralegal, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Στελεχών Νομικών Επαγγελμάτων ανέπτυξαν µια γόνιµη και εποικοδομητική συζήτηση, δίνοντας απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που αφορούν τον ανερχόμενο επαγγελματικό κλάδο των Paralegals, όπως τις αρμοδιότητες που περιλαμβάνει, την εκπαίδευση που προϋποθέτει καθώς και τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν δικηγόροι, εκπρόσωποι νομικών τμημάτων και Τμημάτων HR, καθώς επίσης γραμματειακά και διοικητικά στελέχη των μεγαλύτερων δικηγορικών εταιριών, γραφείων και ομίλων της χώρας.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον αναπόσπαστο ρόλο των paralegals στο πεδίο παροχής νομικών υπηρεσιών, δεδομένων των ολοένα αυξανόμενων απαιτήσεων του χώρου.

Η κ. Μαίρη Ορφανού, Δικηγόρος / Διαμεσολαβήτρια, ΜΔ Ιδιωτικού Δικαίου, Επιστημονική Υπεύθυνη του Προγράμματος Certified Paralegal, παρουσίασε το Νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Certified Paralegal της ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ για το εκπαιδευτικό έτος 2018-2019 που θα ξεκινήσει την Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018.

Ακολούθησε η απονομή των διπλωμάτων ειδίκευσης Certified Paralegal στους επιτυχόντες του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018 από τον κύριο Ιωάννη Δρυλλεράκη, Managing Director της Δικηγορικής Εταιρίας ΔΡΥΛΛΕΡΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ  και την κα. Γεωργία Σιακανδάρη, Account Manager, ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ.

H ημερίδα αποτέλεσε και μια αφορμή για γιορτή του Gold Βραβείου που κατέκτησε το Certified Paralegal Program της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ στην κατηγορία: Διασύνδεση με την Αγορά Εργασίας στα Education Business Awards 2018. Μια διάκριση που αποδεικνύεται άξια καθημερινά, στην πράξη.

Η βραδιά συνεχίστηκε με κοκτέιλ στο φουαγιέ της αίθουσας «Ευρώπη», σε χαλαρό και φιλικό περιβάλλον μεταξύ αντιπροσώπων, διοργανωτών και παρευρισκομένων.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,

Τ. 210 3678924 – nbekpaideftiki@nb.org

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας