10/02/2017

Πώς να γίνεις expert στην αναζήτηση εργασίας: Βήμα-Βήμα όλα τα στάδια με χρήσιμα tips

Καριέρα

Η σημερινή αγορά εργασίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, είναι μια πολύπλοκη διαδικασία. Πέρα από την κατάλληλη εξειδίκευση και πτυχία, ο βασικός κανόνας έχει να κάνει με μια πετυχημένη στρατηγική καριέρας.

Μια στρατηγική καριέρας στην οποία πεπειραμένοι και εξειδικευμένοι σύμβουλοι μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά αλλά και ο κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να καλλιεργήσει δεξιότητες και να αντλήσει έξυπνη πληροφόρηση προκειμένου να καλλιεργήσει εκείνες τις δεξιότητες που θα τον βοηθήσουν να διαφοροποιηθεί από τους υπόλοιπους. Η επιστημονική ομάδα της Employ συγκέντρωσε και παραθέτει την πλέον εξειδικευμένη σειρά on line courses για μια πετυχημένη στρατηγική καριέρας από την πλέον κατάλληλη πηγή: το Linkedin!!

Εάν λοιπόν θέλεις να δώσεις μια διαφορετική προοπτική στην αναζήτηση εργασίας δεν έχει παρά να αλλάξεις τον τρόπο και τη μεθοδολογία που ακολουθεί –δυστυχώς- η πλειονότητα των υποψηφίων σήμερα.

Για το λόγο αυτό συντάξαμε ένα μεθοδικό πλάνο προσωπικής ανάπτυξης για κάθε ενδιαφερόμενο –άνεργο, φοιτητή ή και εργαζόμενο- ο οποίος με μια σειρά δωρεάν μαθημάτων και σεμιναρίων θα κάνει τα απαραίτητα βήματα και θα μεγιστοποιήσει τις προοπτικές για την εύρεση εργασίας είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

Βήμα 1ο : Μάθε για την κρυφή αγορά εργασίας που δεν έχουν πρόσβαση οι περισσότεροι.
Στην ενότητα αυτή θα μάθεις πως μπορείς να εντοπίσεις πράγματι το σύνολο των θέσεων εργασίας

Βήμα 2ο : τα βασικά εργαλεία στην αναζήτηση εργασίας
• Σε αυτήν την ενότητα θα μάθεις για τη ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΉ ΕΠΙΣΤΟΛΉ που θα κάνει τη διαφορά
• Αυτή η ενότητα έχει ότι μπορείς να χρειαστείς για να ετοιμάσεις το ΙΔΑΝΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΌ αλλά και σημαντικά tips
• Σε αυτήν την ενότητα θα μάθεις για τα interview skills αλλά και αναλυτικές οδηγίες για τη συνέντευξη επιλογής προσωπικού και τη γλώσσα του σώματος στη συνέντευξη

Βήμα 3o : Χτίζοντας ένα πετυχημένο πλάνο αναζήτησης
Σε αυτό το μάθημα θα μάθεις το πώς και γιατί πρέπει να οργανώσεις την αναζήτηση εργασίας για να έχεις άμεσα αποτελέσματα

Μην ξεχνάς πως πέρα ένα βασικό πρόβλημα πολλών αξιόλογων υποψηφίων είναι πως δεν πετυχαίνουν την πρόσληψη γιατι πολύ απλά δεν κινούνται σωστά. Στο χέρι σου είναι να κάνεις τη διαφορά!

*επιμέλεια σύνταξης : τομέας Συμβουλευτικής Καριέρας, εκπαιδευτικού ομίλου Employ

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας