7/2/2011

3η ENERGY TECH 2011- Διεθνής Εκθεση Ανανεώσιμων και Συμβατικών Πηγών, Εξοικονόμησης Ενέργειας και Τεχνολογίας

Εκπαιδευτικά Νέα

Η Ελλάδα ευρισκόμενη στο σταυροδρόμι διεθνών ενεργειακών δρόμων, διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο και η 3η ENERGY TECH 2011, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, που αποτελεί μία διεθνή έκθεση ανανεώσιμων και συμβατικών πηγών, εξοικονόμησης ενέργειας, τεχνολογίας και περιβάλλοντος, εξασφαλίζει το πλέον κατάλληλο έδαφος για την παρουσίαση νέων προϊόντων και υπηρεσιών από τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Από τις 17-20 Φεβρουαρίου 2011 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι εταιρίες του κλάδου της ενέργειας, που αποτελούν και τους εκθέτες της ENERGYTECH, θα έχουν τον «πρωταγωνιστικό» ρόλο, βοηθώντας αφενός στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και δημιουργώντας αφετέρου νέες θέσεις εργασίας, υλοποιώντας επενδύσεις πράσινης ανάπτυξης.

Η προβολή των συστημάτων διαχείρισης, διανομής και παραγωγής της ενέργειας, οι εναλλακτικές μορφές της (ηλιακή, αιολική, υδροηλεκτρική, γεωθερμική, πετρελαιοειδή, φυσικό αέριο, βιοαέριο, βιομάζα, ενεργητικά και παθητικά ηλιακά συστήματα, φωτοβολταϊκά κ.α.), αλλά και η διείσδυση της πράσινης ανάπτυξης σε όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας, περιλαμβάνονται στους κύριους στόχους της έκθεσης. Επιπλέον θα παρουσιαστούν τεχνολογίες και συστήματα θέρμανσης, κλιματισμού και εξαερισμού.

Τα πλεονεκτήματα της 3ης ENERGY TECH 2011 συνοψίζονται στα εξής:

· Η μοναδική ανάλογη έκθεση στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία ως γεωγραφική περιοχή είναι ιδιαίτερα ελκυστική για επενδύσεις στον ενεργειακό κλάδο, καθώς δεν έχει κορεστεί.
· Επαφή των εκθετών-επιχειρήσεων με τους ενδιαφερόμενους εμπορικούς επισκέπτες από τη Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια, καθώς η ENERGYTECH είναι από τα λίγα, εξειδικευμένα στην ενέργεια, εκθεσιακά γεγονότα στην ευρύτερη περιοχή
· Εξασφαλισμένη επισκεψιμότητα, αφού η ENERGYTECH διοργανώνεται παράλληλα με την INFACOMA, που είναι από τις σημαντικότερες Διεθνείς Εκθέσεις Δομικών Υλικών και Δόμησης. 40.000 επισκέπτες με ειδικό και άμεσο ενδιαφέρον εκτιμάται ότι θα επισκεφτούν τα δύο εκθεσιακά γεγονότα, προκειμένου να ενημερωθούν, τόσο για εμπορικού χαρακτήρα επενδύσεις, όσο και για οικιακές εγκαταστάσεις.
· Προσκλήσεις ξένων εμπορικών επισκεπτών (Hosted Buyers Program) από το εξωτερικό μέσω των κλαδικών φορέων, των εμπορικών τμημάτων των Ελληνικών Πρεσβειών στις χώρες ενδιαφέροντος και σε απευθείας επαφή με εταιρίες.
· Παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας και τη σχετική ενημέρωση των επισκεπτών. Διοργάνωση συνεδριακών εκδηλώσεων, που θα επικεντρωθούν στην πράσινη ανάπτυξη, την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων και το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο

Για περισσότερες πληροφορίες: ENERGY TECH 2011

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας