11/7/2017

10 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να πείτε στον νέο σας συνάδελφο!

Καριέρα

Η πίεση της δουλειάς μπορεί πολλές φορές να κάνει κάποια λόγια να παρεξηγηθούν ανεξάρτητα των καλών προθέσεων σας. Αν είστε, λοιπόν, νέος στο γραφείο για να μην κινδυνέψετε να δημιουργηθούν εντάσεις και να κάνετε κακή εντύπωση, αποφύγετε τι παρακάτω εκφράσεις.

1. "Ποιος είναι ο μισθός σου;"
Η ερώτηση αυτή χαρακτηρίζεται ως επιθετική και, επίσης, μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες και σε εσάς. Δεν είναι πάντα καλό να ξέρετε ότι το άτομο με το οποίο μοιράζεστε το γραφείο παίρνει τον διπλάσιο μισθό από εσάς; Επιπλέον, είναι δικαίωμα του καθενός να μη θέλει να κάνει αυτή τη συζήτηση και να μη θέλει να σας μιλήσει για τα οικονομικά του.

2. “Αυτό δεν ήταν στην περιγραφή της δουλειάς μου"
Στις επιχειρήσεις συνεχώς προκύπτουν νέες ανάγκες και επειδή δεν μπορεί πάντα ο εργοδότης να προσλαμβάνει νέα άτομα για καθετί που προκύπτει ενδέχεται οι αρμοδιότητες σας να αλλάξουν με τον καιρό ή να εμπλουτιστούν. Μην γκρινιάξετε για αυτό γιατί είναι κάτι που συμβαίνει. Έχετε στο νου σας ότι οι περιγραφές που διαβάζετε στις αγγελίες είναι απλά περιγραφές και όχι συμβόλαια. Αναφερόμαστε σε φυσιολογικές καταστάσεις. Αν τα πράγματα ξεφύγουν από τα όρια τότε θα πρέπει να μιλήσετε με τον υπεύθυνο σας.

3. “Έχω hungover”
Ναι, θα τύχει και αυτό. Όμως, το να το αναφέρεται στη δουλειά είναι κάτι που δεν αφορά κανένα, δείχνει ότι προσπαθείτε κατά κάποιον τρόπο να φανείται και σας ρίχνει στα μάτια των συναδέλφων σας. Είστε στη δουλειά για να δουλέψετε και όχι να κάνετε κουβέντες που κάνουν οι άνθρωποι στις καφετέριες.

4. “Πόσο χρονών είσαι;"
Είναι μια ερώτηση που αποφεύγεται συνεχώς. Φανταστείτε, λοιπόν, αν την κάνετε στο εργασιακό σας περιβάλλον. Η ερώτηση αυτή μπορεί να δημιουργήσει άτυπα μια σύγκριση μεταξύ εσάς και του συναδέλφου σας και να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα ηλικιακά στερεότυπα σχετικά με την απόδοση τους.

5. “Ηρέμησε...”
Με όσο καλή πρόθεση και αν το πείτε καμιά φορά ακούγεται σαν να έχετε την εξουσία να το πείτε, σαν να επιβάλλεστε. Επίσης, υπονοεί ότι εσείς είστε ήδη ήρεμος και ότι ο συνάδελφος σας έχει χάσει την ισορροπία.

6. “Η πολιτική σου άποψη δεν είναι σωστή γιατί...”
Προσπαθήστε να μην δείξετε το πόσο φανατισμένος είστε με την πολιτική, αν είστε. Η πολιτική είναι προσωπική υπόθεση και υπάρχει χρόνος για γόνιμη συζήτηση εκτός γραφείου. Μη λέτε σε κάποιον ότι οι απόψεις του είναι λάθος, θα δημιουργήσει μια πολύ κακή εικόνα για εσάς.

7. “Είσαι έγκυος ή σχεδιάζεις να κάνεις παιδιά;”
Ποτέ δεν είναι κατάλληλη αυτή η ερώτηση και αν συμβεί και κατά τη διάρκεια συνέντευξης είναι και παράνομο. Αν κάποιος θέλει να γνωρίζετε κάτι τέτοιο, να είστε σίγουροι ότι θα το μάθετε.

8. “Φαίνεσαι όμορφος-η σήμερα...”
Τέτοιοι χαρακτηρισμοί είναι ένα μεγάλο όχι για το γραφείο. Είναι καλό να αποφεύγετε να χαρακτηρίζεται τη φυσική κατάσταση του συναδέλφου σας γενικότερα. Αυτό περιλαμβάνει και συμβουλές διατροφής ή σχόλια που υπονοούν κάτι αρνητικό όπως για παράδειγμα: "σου πάει πολύ αυτό το στενό τζιν". Επίσης, καθώς οι άνδρες μεταξύ τους δεν θα έλεγαν τέτοια πράγματα, αλλά είναι πολύ πιθανό να τα πουν για μια γυναίκα στο γραφείο, μπορεί να αποτελέσει και σεξιστική συμπεριφορά. Επιπλέον, μπορεί αυτό το κοπλιμέντο να θεωρηθεί ερωτικό. Αντιθέτως, είναι πιο εύκολο να μιλήσετε θετικά για πράγματα, όπως μια νέα μπλούζα που φοράει ή τα νέα του γυαλιά κλπ.

9. “Μάλωσα με τη σχέση μου εχθές...”
Εσείς μαλώσατε και δεν μπορείτε να το κρύψετε, όμως, και οι συνάδελφοι σας έχουν τα δικά τους προβλήματα που τους στεναχωρούν και τους αγχώνουν.

10. “Είναι τόσο..."
Το να κουτσομπολέψετε στο γραφεία δεν είναι ποτέ σοφό. Χάνετε την εμπιστοσύνη των συναδέλφων σας, μπορεί να δημιουργήσετε εντάσεις από το πουθενά, δείχνει, ακόμη, ότι δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε κάποιον στα ίσια.

πηγή: theundercoverrecruiter.com

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας