18/4/2016

Part - time επαγγέλματα με καλές αποδοχές για φοιτητές

Καριέρα

Δεν χρειάζεται να περιμένετε μέχρι να αποφοιτήσετε για να αρχίσετε να εργάζεστε και να κερδίζετε τα προς το ζην. Το κλειδί για να βρει ένας πολυάσχολος φοιτητής μια εργασία μερικής απασχόλησης είναι να την αναζητήσει σε υψηλής ποιότητας θέσεις με ευέλικτο πρόγραμμα από μια αξιόπιστη πηγή, λέει η Brie Reynolds, διευθυντής ύλης στη FleXJobs.

"Υπάρχουν πολλές απάτες σε δουλειές τύπου "εργασία από το σπίτι", οπότε οι φοιτητές πρέπει να είναι ενήμεροι και προσεκτικοί όταν αναζητούν δουλειά", εξηγεί.

Για να έχετε μια ιδέα, δείτε παρακάτω μια λίστα με δουλειές μερικής απασχόλησης που ενδείκνυνται για φοιτητές και συνοδεύονται από καλές αποδοχές.

Συγγραφέας - Συντάκτης
Περιγραφή: Οι συντάκτες εργάζονται είτε ως υπάλληλοι είτε ως freelancer και πρέπει να έχουν πολύ καλές συγγραφικές δεξιότητες, όπως επίσης την ικανότητα να εργάζονται με deadline. Ανάλογα με τη θέση, ένας συντάκτης θα είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία συγκεκριμένου και στοχευμένου περιεχομένου πάνω σε ένα ή και περισσότερα θεματικά πεδία.

Content editor - Επιμέλεια περιεχομένου
Περιγραφή: Δουλεύοντας με έναν οδηγό στυλ, οι επιμελητές διασφαλίζουν τη σωστή γραμματική και ορθογραφία του περιεχομένου. 

Online Ερευνητής
Περιγραφή: Οι Online Ερευνητές υποστηρίζουν επαγγελματίες ερευνώντας ερωτήσεις για να παραδώσουν στους πελάτες υψηλής ποιότητας απαντήσεις και εξατομικευμένες εξηγήσεις. Το must της συγκεκριμένης δουλειάς είναι η ικανότητα εύρεσης ποιοτικού περιεχομένου και ερευνητικές δεξιότητες. Καλό είναι να υπάρχει εξειδίκευση σε συγκεκριμένα πεδία και γενικές επιχειρηματικές γνώσεις.

Web designer
Περιγραφή: Οι Web designer είναι υπεύθυνοι για το γραφιστικό -σχεδιαστικό κομμάτι των ιστοσελίδων. Σε αυτό ρόλο, οι σχεδιαστές δημιουργούν, αναβαθμίζουν και διαχειρίζονται στοιχεία web design, οπότε χρειάζεται να έχουν εμπειρία στο σχεδιασμό.

Νυχτερινοί ελεγκτές
Περιγραφή: Οι νυχτερινοί ελεγκτές εργάζονται συνήθως σε ξενοδοχεία σε νυχτερινές βάρδιες και ασχολούνται με γραφειοκρατικές εργασίες, βοηθούν με τις σχέσεις με τους πελάτες και επίσης ασχολούνται με τις κρατήσεις.

Social media assistant
Περιγραφή: Οι social media assistant εργάζονται part - time συνήθως και διαχειρίζονται τα Social Media κανάλια και βοηθούν τις εταιρείες στο content marketing.

Συντονιστής υπηρεσιών επισκεπτών
Περιγραφή: Η δουλειά αυτή αφορά την εξυπηρέτηση πελατών και ο ρόλος αυτός συνιστάται και έχει ζήτηση σχεδόν σε όλες τις βιομηχανίες. Ο συντονιστής υπηρεσιών επισκεπτών εργάζεται με πελάτες, προσφέρει γραμματειακή υποστήριξη και βοηθά στην επίλυση ζητημάτων.

Υπάλληλος κυκλοφορίας
Περιγραφή: Οι υπάλληλοι κυκλοφορίας εργάζονται σε βιβλιοθήκες και δημιουργούν ευχάριστες εντυπώσεις και εμπειρίες στους επισκέπτες. Αυτό που χρειάζεται είναι οι βασικές γνώσεις γραφείου και εξυπηρέτησης πελατών.

Freelance φωτογράφος προϊόντων
Περιγραφή: Αναμφίβολα η δουλειά αυτή αφορά ανθρώπους με πολύ καλές δεξιότητες και γνώσεις στη φωτογραφία και στο σχετικό με την επεξεργασία φωτογραφιών λογισμικό. Συνήθως, αυτός ο ρόλος απαιτεί εμπειρεία στη φωτογραφία, το graphic design και το Photoshop.

Πηγή: Business Insider

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας