6/10/2011

Απεβίωσε ο Steve Jobs - Ένας από τους μεγαλύτερους οραματιστές της εποχής μας

Εκπαιδευτικά Νέα

Ο 56χρονος Steve Jobs, η καρδιά και η ψυχή του κολοσσού της Apple, άφησε την τελευταία του πνοή αργά το βράδυ της Τετάρτης, αφού δεν κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο στο πάγκρεας, από τον οποίο έπασχε τα τελευταία χρόνια.

Ο ίδιος, αφού πήρε ιατρική άδεια λόγω της ασθένειάς του από την Apple τον Ιανουάριο, τον Αύγουστο παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, παραδίδοντας την θέση του στον Tim Cοοk.

Υπήρξε ένας οραματιστής στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών, ένας αυθεντικός εφευρέτης, που άφησε το στίγμα του ως ο μεγάλος ανταγωνιστής του Bill Gates και της Μicrosoft, εισάγοντας τα λειτουργικά συστήματα της Apple, σε υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, πλατφόρμες κ.λ.π.,όπως είναι τα προιόντα iMac, iPhone, iPad, MacBook.

Η Apple εξέδωσε την παρακάτω λιτή ανακοίνωση για τον ιδρυτή και ηγέτη της:
“Η Apple έχασε έναν οραματιστή, μια δημιουργική μεγαλοφυΐα και ο κόσμος έχασε ένα εκπληκτικό άνθρωπο. Όσοι από εμάς είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε με τον Steve έχουμε χάσει έναν αγαπητό φίλο και εμπνευσμένο μέντορα. Ο Steve αφήνει πίσω του μια εταιρία που μόνο αυτός θα μπορούσε να χτίσει, και το πνεύμα του θα βρίσκεται για πάντα στην Apple”

Η είδηση για το θάνατο του Steve Jobs έχει κάνει το γύρω του κόσμου μέσα σε λίγες ώρες, με πρωτοφανείς αντιδράσεις και δηλώσεις από τον Barack Obama και τον Bill Gates, μέχρι τους καθημερινούς πολίτες που αφήνουν λουλούδια έξω από τα Apple Stores ανά τον κόσμο!

Δείτε το παρακάτω αφιέρωμα στον Steve Jobs

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας