16/05/2019

5o Συμπόσιο Έρευνας & Καινοτομίας Φοιτητών (Σ.Ε.Κ.Φ.) από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης

Σεμινάρια

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης διοργανώνει για μία ακόμη χρονιά το 5ο Συμπόσιο Έρευνας και Καινοτομίας Φοιτητών. Το Συμπόσιο θα λάβει χώρα το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 και ώρες 09:30 – 15:30, στο Αμφιθέατρο «Μέγας Αλέξανδρος» του campus Θεσσαλονίκης [Τσιμισκή 14].

Στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας, που τα τελευταία χρόνια έχουν φέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης δυναμικά στο προσκήνιο, το συμπόσιο προσφέρει ενημέρωση για τις τρέχουσες επιστημονικές εξελίξεις και αναδεικνύει το τρίπτυχο Εκπαίδευση - Έρευνα – Καινοτομία, ενώ παράλληλα προσφέρει στους φοιτητές του Κολλεγίου ευκαιρίες δικτύωσης.

Το Συμπόσιο που έχει γίνει πλέον θεσμός, αποτελεί ένα ετήσιο forum διάδοσης ιδεών, θεωριών και πειραματικής έρευνας, με σκοπό την ανάδειξη της ακαδημαϊκής δραστηριότητας των φοιτητών του Κολλεγίου σε μια πλειάδα επιστημονικών πεδίων και την παράλληλη προβολή ποικίλων projects που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πρακτικής και κλινικής τους άσκησης, σε τομείς που αγγίζουν την καθημερινότητα όλων μας - όπως η υγεία, ψυχολογία, πολιτισμός, αρχιτεκτονική. Στο φετινό συμπόσιο θα παρουσιαστούν ερευνητικές εργασίες και καινοτόμες ιδέες των φοιτητών και αποφοίτων του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις θεματικές συνεδρίες και παρουσιάσεις των φοιτητών στα ευρύτερα επιστημονικά πεδία των Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, των Επιστημών Υγείας, των Πολυτεχνικών Επιστημών, των Επιστημών Πληροφορικής, Πολιτισμού και Επικοινωνίας, καθώς και των Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών.

Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου θα απονεμηθεί το βραβείο Best Presentation Award powered by Seven Spots. Η διάκριση αυτή θα αναδείξει την καλύτερη επιστημονική εργασία μεταξύ όσων θα παρουσιαστούν στο Συμπόσιο και ο βραβευθείς φοιτητής θα λάβει ως δώρο προϊόντα τεχνολογίας από την αλυσίδα καταστημάτων οικιακής ψυχαγωγίας Seven Spots.  

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Συμποσίου εδώ

Το Συμπόσιο αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον νέων, φοιτητών και αποφοίτων Κολλεγίων, ΑΕΙ/ΤΕΙ και ΙΕΚ, επιχειρηματιών και επαγγελματιών από όλη τη Β. Ελλάδα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά απαιτείται δήλωση συμμετοχής:
Υποδοχή Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Τ: 2310241010, csotiriou@mitropolitiko.edu.gr.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης.  

Περισσότερες πληροφορίες στο site

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας