25/02/2019

Σχεδιασμός εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε Μουσεία | Ημερίδα για Εκπαιδευτικούς στην Αθήνα

Σεμινάρια

Το Πολύτεχνο διοργανώνει Ημερίδα με θέμα τη Μουσειακή Εκπαίδευση και το σχεδιασμό προγραμμάτων στην Αθήνα, 2 Μαρτίου 2019 με τίτλο ΗΜΕΡΙΔΑ: Η ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ… ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ! ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ.

Η ημερίδα απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς & Παιδαγωγούς, που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώση και ιδέες για το σχεδιασμό επισκέψεων και προγραμμάτων σχετικών με τη μουσειακή εκπαίδευση. 

Θα δοθεί έμφαση στα στάδια σχεδιασμού και υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη από τον εκπαιδευτικό. Θα δούμε πώς γράφονται οι ταμπέλες των εκθεμάτων με το σύστημα Εkarv, σύμφωνα με το οποίο τα κείμενα των εκθεμάτων πρέπει να είναι απλά και κατανοητά για τους επισκέπτες κάθε ηλικίας. 
 
«H πρώτη μου εμπειρία ως παιδί σε ένα μουσείο… καθώς έφευγα κοίταξα πίσω προς το τυλιγμένο στην ομίχλη περιβάλλον… Ένιωθα όχι μόνο προνομιούχος, αλλά και πλήρης με την ευκαιρία που μου δόθηκε να μπω, έστω και για λίγο, σ’ έναν χαμένο κόσμο». 
George Hein

Περισσότερες πληροφορίρες και εγγραφές: 

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας