4/1/2019

5 συμβουλές καριέρας που πρέπει να αποφύγετε

Καριέρα

της Catherine Conlan στο Monster
 
Οι άνθρωποι είναι γεμάτοι συμβουλές για όλα τα θέματα και πιθανότατα να έχετε ήδη λάβει πολλές που σχετίζονται με την καριέρα σας. Αλλά υπάρχουν μερικά σημεία, τα οποία πρέπει να αποφύγετε. 
 
Πρόκειται για τα ακόλουθα 5 tips:
 
Το να ζητάτε προαγωγή.
 
Είναι πολύ κοινότοπο και σίγουρα το έχετε ακούσει ότι δεν θα πάρετε αύξηση ή προαγωγή εάν δεν το ζητήσετε οι ίδιοι. Ωστόσο, ο Managing Partner του PeopleNRG.com, Lawrence Polsky, λέει ότι δεν πρέπει να το ζητάτε "ούτε κατά την ετήσια αξιολόγηση". Αντίθετα, δείξτε με τις πράξεις σας ότι αξίζετε. 
 
"Μάθετε τα μέσα και τα έξω της δουλειάς, δημιουργήστε ομαδικά αποτελέσματα που ο εργοδότης σας δεν θα μπροεί να αγνοήσει και δημιουργήστε το πιο θετικό, υποστηρικτικό και επιχειρηματικό πνεύμα στη δουλειά," συμβουλεύει. '"Έτσι, όταν θα υπάρξει ανάγκη για ένα νέο ηγέτη, θα σας ζητηθεί. " 
 
Το να έχετε μικρό βιογραφικό.
 
Λογικά θα σας έχουν πει πως το βιογραφικό σας πρέπει να είναι μία σελίδα, αλλά ο Υπεύθυνος Ανθρώπινου Δυναμικού του Ινστιτούτου Expert, Michael Morgenstern, διαφωνεί. "Το βιογραφικό σας σημείωμα αντανακλά το λόγο για τον οποίο είστε οι πιο κατάλληλοι για τη θέση. Αν είχατε εκτενή εργασιακή εμπειρία, μην θυσιάζετε τις ικανότητές σας, τα ταλέντα και την τεχνογνωσία σας για να χωρέσετε τα πάντα σε μία σελίδα χαρτιού. Το βιογραφικό σας σημείωμα θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένο για την εργασία για την οποία υποβάλλετε αίτηση και κάθε περιγραφή προηγούμενης εργασίας θα πρέπει να δίνει έμφαση στα ταλέντα που έχετε αναπτύξει και θα φέρετε στο νέο ρόλο".
 
Το τέλειο βιογραφικό θα σας δώσει τη θέση.
 
Ο Marketing Strategist Kyle Sexton λέει πως είναι ζωτικής σημασίας να επικεντρώνεστε στο βιογραφικό σας για να σας καλέσουν για συνέντευξη. "Το βιογραφικό σας δεν χρειάζεται να έχει συνταχθεί με χρονολογική σειρά ή να συμπεριλαμβάνει κάθε δουλειά που κάνατε." Ο ίδιος εξηγεί πως "το βιογραφικό αποτελεί ένα εργαλείο marketing. Χρησιμοποιήστε το μαζί με το κινητό σας ώστε να σας καλέσουν σε μία συνέντευξη. Η τέλεια συμπεριφορά και η συνέντευξη θα σας δώσουν τη δουλειά, όχι το βιογραφικό σας. Η αναγνώριση των διαφορετικών σταδίων της διαδικασίας προσλήψεων είναι μείζονος σημασίας για να δημιουργήσετε ένα εργαλείο που θα εκπληρώσει το σκοπό του."
 
Το να στέλνετε ευχαριστήριο μήνυμα.
 
Η career coach Bettina Seidman, λέει πως ναι, ένα σημείωμα μετά τη συνέντευξη είναι καλή ιδέα, αλλά όχι ένα ευχαριστήριο. "Στείλτε ένα follow-up στρατηγικής σημασίαςν που να επισημαίνει τους λόγους που είστε ένας εξαιρετικός υποψήφιος. Θα πρέπει αυτό να απαντά στο ερώτημα "Γιατί πρέπει να σε προσλάβουμε;"
 
Το να ακολουθήσετε το πάθος σας.
 
Αυτή η συμβουλή είναι "η πιο εσφαλμένη," λέει η Heidi Nazarudin, πρώην CEO που έγινε πλέον style-and-success blogger. Πολλοί άνθρωποι έχουν πολλαπλά πάθη ή μπορεί να μη βρουν το αληθινό τους πάθος νωρίς "και μερικές φορές αυτά τα πάθη δεν αποφέρουν εισοδήματα. Η σωστή ερώτηση είναι 'Τι ζωή θέλω να δημιουργήσω για τον εαυτό μου;' "
 
Για παράδειγμα, η Nazarudin λέει πως πάντα ήταν δημιουργική, αλλά ήξερε πως θα ήταν δύσκολο να γίνει επιτυχημένη φωτογράφος. Αντίθετα, "έγινα επενδύτρια και φωτογράφιζα τα Σαββατοκύριακα". Η καριέρα μου ως επιτυχημένης επενδύτριας μου επιτρέπει να εξασκώ  το πάθος μου και να παράλληλα να ζω τη ζωή που θέλω".

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας