05/06/2018

Αγχώνεστε πολύ με τη δουλειά; Τρεις τρόποι να αποβάλλετε το στρες!

Καριέρα

Είναι αρκετά συνηθισμένο το άγχος να μπαίνει στη ζωή σας σε κάποιο σημείο, είτε προέρχεται από την εργασία είτε από το σπίτι. Προσέξτε τις δουλειές που είναι τόσο αγχωτικές που απλώνονται και στο υπόλοιπο κομμάτι της ζωής σας. Αν φτάνετε σε αυτό το σημείο, είναι καλή ιδέα να σταματήσετε λίγο και να καταλάβετε ότι πρέπει να βρείτε τρόπο να χαλαρώσετε. Ενώ η δουλειά σας μπορεί να σας έχει "παγώσει", είναι πάντα υγιές να πάρετε λίγο τον χρόνο σας και να σκεφτείτε έναν τρόπο για να αποκαταστήσετε τη δική σας αρμονία.

Εδώ είναι κάποιοι τρόποι που θα σας αναζωογονήσουν ξεφεύγοντας από τη ρουτίνα μιας απογοητευτικής ίσως δουλειάς.

1. Άσκηση
Ναι, η άσκηση μπορεί να είναι δυσάρεστη και δεν είναι ακριβώς το πρώτο πράγμα που οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται όταν θέλουν να χαλαρώσουν. Είναι, ωστόσο, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε σημαντικά το άγχος σας. Όταν βάζετε το σώμα σας να γυμναστεί, επιτρέπετε στον εαυτό σας να εστιάσετε σε κάτι άλλο από αυτό που σας ενοχλεί στο γραφείο. Απελευθερώνετε επίσης διάφορες χημικές ουσίες στο σώμα σας που συμβάλλουν στη μείωση των γενικών επιπέδων άγχους σας.
Βρείτε μια ρουτίνα προπόνησης που λειτουργεί για εσάς και δεσμεύστε σε αυτήν. Δεν χρειάζεται να τρέχετε χιλιόμετρα κάθε μέρα, για παράδειγμα, αλλά ίσως να θέλετε να παραλήψετε το γυμναστήριο και να παίξετε ένα παιχνίδι μπάσκετ ή βόλεϊ μερικές φορές την εβδομάδα. Δεν έχει σημασία ποια είναι η άσκηση, μόνο ότι είστε σε θέση να βγείτε έξω και να μετακινήσετε το σώμα σας.

2. Διακοπές
Μια από τις πιο τοξικές πτυχές των εργασιών σήμερα είναι ο στιγματισμός με το να παίρνεις χρόνο εκτός γραφείου μέσω αδειών κλπ. Εάν είστε πάντα στη δουλειά, όμως, συμβάλλετε στο άγχος σας. Έχετε κερδίσει το δικαίωμα στην άδεια και αξίζετε την ευκαιρία να απολαύσετε πραγματικά αυτή την ώρα. Αντί να παίρνετε μια αναρρωτική της μιας ημέρας και να προσπαθείτε να καλύψετε τον ύπνο σας, αξίζετε να βγείτε έξω και να κυνηγήσετε την περιπέτεια.
Λαμβάνοντας μια πραγματική άδεια για διακοπές θα επιτρέψετε στον εαυτό σας να αποβάλλει το άγχος και να δει νέα τοπία.
Δοκιμάστε να κάνετε διακοπές στο εξωτερικό, για παράδειγμα, και επιτρέψτε στον εαυτό σας να ζήσετε σαν ντόπιος. Πηγαίνετε κάπου χωρίς να χρησιμοποιείτε το κινητό σας και «αποσυνδέστε» το μυαλό σας για λίγο. Πάνω από όλα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είστε σωματικά και διανοητικά όσο το δυνατόν πιο μακριά από την εργασία. Όσο περισσότερο «αποσυνδέεστε» τώρα, τόσο καλύτερα θα νιώσετε όταν επιστρέψετε.

3. Χόμπι
Τι κάνετε όταν δεν εργάζεστε; Εάν η απάντησή σας περιστρέφεται γύρω από την παρακολούθηση τηλεόρασης ή τους σύντομους ύπνους, ίσως να συμβάλλετε και εσείς στο πρόβλημα. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να απαλλαγείτε από το άγχος της εργασίας είναι να αρχίσετε να βρίσκετε τρόπους να εμπλουτίσετε τη ζωή σας εκτός εργασίας. Ένα καλό χόμπι μπορεί να σας επιτρέψει να βάλετε το σώμα και το μυαλό σας να λειτουργούν με τρόπο που δεν σχετίζεται με τη δουλειά σας. Η δυνατότητα να κάνετε κάτι που σας φέρνει χαρά θα αποτελέσει μια σύντομη απόλαυση μακριά από την ταραχώδη φύση της δουλειάς σας.
Το σημαντικό πράγμα για ένα χόμπι είναι ότι σας κάνει ευτυχισμένους. Δεν έχει σημασία αν οδηγάτε αγωνιστικές μοτοσυκλέτες ή κάνετε πλέξιμο - είναι η πράξη του να αγκαλιάζετε κάτι που πραγματικά αγαπάτε. Αυτό όχι μόνο σας βοηθά να χαλαρώσετε, αλλά μπορεί να σας υπενθυμίσει τους λόγους για τους οποίους εργάζεστε στη δουλειά σας.

Θυμηθείτε, η δουλειά σας είναι μόνο μία από τις πολλές πτυχές της ζωής σας. Εάν κουράζεστε υπερβολικά και νιώθετε ανίκανοι να λειτουργήσετε σε άλλους τομείς, ήρθε η ώρα να πάτε πίσω και να καταλάβετε τι μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε ευτυχισμένοι. Το λίγο άγχος μπορεί να είναι φυσιολογικό, αλλά δεν πρέπει να αποκλείει τη ζωή σας.

Πηγή: Thrive Global

Ανατρέξτε σε σεμινάρια προσωπικής ή επαγγελματικής ανάπτυξης και επιλέξτε αυτά που σας ενδιαφέρουν!

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας