17/04/2018

5 πράγματα που κάνουν οι πραγματικά εξαιρετικοί άνθρωποι και πώς να τα πετύχετε

Καριέρα

Η Vartika Kashyap, marketing manager στην εταιρεία Proofhub, που παρέχει λογισμικά διαχείρισης έργων, πιστεύει πως η ζωή είναι μια περιπέτεια και έχουμε τη δύναμη να την κάνουμε μια... σπουδαία περιπέτεια. Εκτιμήστε τα εξαιρετικά πράγματα που αποτυγχάνετε να συνειδητοποιήσετε, αλλά είναι ήδη μέρος της ζωής σας. Είναι ένα ζήτημα νοοτροπίας, που μπορεί να μετατρέψει τη συνηθισμένη σας ζωή σε μια εξαιρετική.

Πώς συμβαίνει το ‘’εξαιρετικό’’;

Αν νομίζετε ότι κάτι που κάνετε είναι εξαιρετικό, τότε ζείτε σίγουρα μια εκπληκτική ζωή. Το εξαιρετικό ξεκινά από εσένα - πρέπει να σπάσετε τις αλυσίδες του φόβου που σας κρατούν κλειδωμένο στο σύστημα. Μέρα με τη μέρα πρέπει να συνεχίσετε να κάνετε επιπλέον πράγματα για να είστε αυτό το κάτι επιπλέον.
“Θέλετε να γίνετε ηγέτες που κάνουν πράγματα; Αρχίστε να χρησιμοποιείτε λογισμικό διαχείρισης έργων”.

Το εξαιρετικό είναι παντού και μπορείτε να ζήσετε μια εξαιρετική ζωή γίνοντας μια εξαίρετη προσωπικότητα, κάνοντας αυτά τα πράγματα που κάνουν οι εξαίρετοι άνθρωποι:

1. Αφήστε την ασφάλεια, σταματήστε να ακολουθείτε τη μάζα
“Το άτομο που ακολουθεί το πλήθος συνήθως δεν πηγαίνει πέρα από το πλήθος. Το άτομο που περπατά μόνο του είναι πιθανό να βρεθεί σε μέρη που κανείς δεν έχει δει ποτέ πριν.”
― Albert Einstein

Οι άνθρωποι που ζουν μια εκπληκτική ζωή δεν δίνουν σημασία στο τι θα πουν οι άλλοι γι 'αυτούς. Δεν φοβούνται να εξελίσσονται και πάντα προσπαθούν να είναι μια εξαιρετική εκδοχή του εαυτού τους. Αν θέλετε να γίνετε εξαίρετοι, δεν μπορεί να συμβεί σε ένα άνετο περιβάλλον που πολλοί από εμάς προτιμούν να ζήσουν. Αν θέλετε να αποφύγετε τον πόνο και την ταλαιπωρία, ποτέ δεν θα βγείτε από το πλήθος των πλειοψηφιών. Έτσι, για να συνεχίσετε να ζείτε τα όνειρά σας και για να ζήσετε μια εξαιρετική ζωή, θα πρέπει να είστε πρόθυμοι να πληρώσετε το τίμημα. Σταματήστε να ζείτε στο μεγάλο, ασφαλές πλήθος και αφήστε την άνεση. Αν θέλετε να φτάσετε στην κορυφή του βουνού, θα πρέπει να φύγετε από την πόλη.

2. Συνεργαστείτε
Η συνεργασία είναι η λέξη-κλειδί. Χρησιμοποιείται για άτομα που εργάζονται για έναν κοινό στόχο. Το να ζείτε μια εξαιρετική ζωή στη σημερινή εποχή δεν είναι μόνο δική σας επιθυμία. Υπάρχουν άνθρωποι που κυνηγούν το ίδιο πράγμα και άνθρωποι που ζουν ήδη μια εκπληκτική ζωή. Συνεργαστείτε με αυτούς τους ανθρώπους. Περάστε λίγο χρόνο μαζί τους, δείτε πώς ενεργούν, πώς μιλάνε και τι κάνουν. Το όνειρο είναι εξαιρετικά αναζωογονητικό  καθώς σας ωθεί να βγείτε από τη συνηθισμένη ζωή σας. Έτσι, αναζητήστε να συνεργαστείτε στα κοινωνικά μέσα με ανθρώπους που ζουν εξαίρετες ζωές. Ακολουθήστε μερικούς πραγματικά εμπνευσμένους ανθρώπους και ανοίξτε το μυαλό σας σε νέους τρόπους σκέψης. Εφαρμόστε σκέψεις που σας έχουν μοιραστεί, δημιουργήστε ισχυρές ιδέες, εφαρμόστε τη συνεργασία και προχωρήστε προς μια νέα κατεύθυνση. Ευτυχώς, τα πράγματα θα αλλάξουν.

3. “Δεν μπορώ” και “δεν θέλω” δεν σημαίνει το ίδιο
Πόσες φορές κολλήσατε μεταξύ των δύο: δεν μπορώ και δεν θέλω να το κάνω. Δεν μπορώ να οδηγήσω το αυτοκίνητό μου. Δεν μπορώ να σας πω γι 'αυτό. Δεν μπορώ να σταματήσω να κλαίω. Δεν μπορώ να το καταφέρω. Η αλήθεια είναι ότι εσείς είστε εκείνος που ανταλλάσσει τις δύο λέξεις και κατά συνέπεια δημιουργεί το μυαλό σας. Υπάρχουν μερικά πράγματα που νιώθουμε ντροπή να παραδεχτούμε ότι δεν θέλουμε να κάνουμε και ως εκ τούτου λέμε ότι δεν μπορεί να γίνει. Και αυτό δεν είναι χαρακτηριστικό ενός εξαιρετικού ανθρώπου. Έτσι, την επόμενη φορά προσπαθήστε απλά να αντικαταστήσετε το ‘’δεν μπορώ’’ με το ‘’δεν θέλω’’ και δείτε τη διαφορά που κάνει στις σκέψεις και τις ενέργειές σας.

4. Μη μετανιώνετε για τις αξίες και την ηθική σας
Εκτός από τις αξίες και την ηθική με τα οποία προσπάθησα να ζήσω, η κληρονομιά που θα ήθελα να αφήσω πίσω είναι πολύ απλή - ότι πάντα υποστήριζα αυτό που θεωρούσα σωστό και προσπάθησα να είμαι τόσο δίκαιη και έντιμη όσο μπορούσα να είμαι. "  Ratan Tata
Ζώντας μια ζωή χωρίς μετάνοια είναι δυνατή όταν αποτύχετε να ζήσετε αρμονικά με τον αυθεντικό εαυτό σας. Η ζωή σας είναι οι καθορισμένες αρχές σας και όταν οι αρχές και η αξία σας είναι σαφείς, οι αποφάσεις σας θα είναι ευκολότερες. Οι εξαίρετοι άνθρωποι δεν ζουν στο περιβάλλον της πλειοψηφίας και ως εκ τούτου δεν είναι δύσκολο να τηρήσουν τις αξίες τους. Για να είστε εξαιρετικοί, πρέπει να είστε αφοσιωμένοι στις αξίες σας χωρίς να το μετανιώνετε. Εκείνοι που δεν τους αρέσει ο τρόπος που ζείτε, είναι δικό τους πρόβλημα. Ζήστε με τις αξίες σας και χωρίς τη συγκατάθεση όλων, αφήνοντας πίσω τον απλό τρόπο ζωής.

5. Φροντίζετε πάντα τον εαυτό σας
Πόσο συχνά συμπεριφέρεστε στον εαυτό σας με καλοσύνη και συμπόνια; Ένα από τα καλύτερα πράγματα που οι άνθρωποι που ζουν μια εκπληκτική ζωή κάνουν για τον εαυτό τους είναι να συνειδητοποιήσουν την αξία τους και να κάνουν ένα διάλειμμα για την προσωπική τους φροντίδα. Στην πραγματικότητα δεν θα συνειδητοποιήσετε τη σημασία αν δεν το κάνετε. Ο εσωτερικός σας εαυτός πάντα θα σας πιέζει για τα πολλά πράγματα που πρέπει να κάνετε και θα σας ωθήσει προς την ανάγκη άλλων και όχι τη δική σας. Δίνοντας στον εαυτό σας κάποιο χρόνο,  θα αναδείξει τον καλύτερο εαυτό σας και θα σας επιτρέψει να προχωρήσετε μπροστά από τη συνηθισμένη ζωή.

Τελικά, το να ζήσετε μια εξαιρετική ζωή είναι ένα ταξίδι και τα παραπάνω σημεία θα σας βοηθήσουν να δείτε κάτι το εξαιρετικό. Είστε υπεύθυνοι για τη μετατροπή από τα συνηθισμένα στα εξαίρετα, καθώς πρέπει να προσπεράσετε τα δίχτυα ασφαλείας σας για να επιτύχετε κάτι περισσότερο.

Προτεινόμενες σχολές

2500 σεμινάρια με περισσότερους από 30.000 συμμετέχοντες
Επεκτείνουμε τη Γνώση
Συμβάλλουμε στην επιτυχία
The Future is Yours.
Αναγνωρισμένα Bachelor's
και Master's
Σεμινάρια Λογιστικής - Φοροτεχνικών στην πράξη
Εκπαιδευτικό Κέντρο - Αθήνα
Το μέλλον της Λογιστικής
Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης
Επαγγελματική κατάρτιση
με εμπειρία 37 χρόνων
Σεμινάρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Ηράκλειο και Κύπρο

Έχουμε εκπαιδεύσει πάνω από
30.000 ανώτερα στελέχη!
Πιστοποιημένα εκπαιδευτικά
προγράμματα από την RTI

Σεμινάρια Α' Βοηθειών
σε Ελλάδα και Κύπρο
ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Πειραιώς
E-learning Χρημ/κη
Διοικητική & Διοίκηση Έργων