20/2/2018

8 Λόγοι για να ξεκινήσεις μια καριέρα στον Προγραμματισμό

Καριέρα

Περνούσες πάντα το χρόνο σου με υπολογιστές ή αγαπούσες την τεχνολογία και τον τρόπο που δουλεύουν τα πράγματα; Αν ναι, ίσως ο προγραμματισμός να είναι η κατάλληλη καριέρα για σένα. Σου ακούγεται διασκεδαστικό; Διάβασε τους 8 λόγους για τους οποίους πρέπει να επιλέξεις μια καριέρα στον προγραμματισμό.

1. Έχεις πολλές πιθανότητες να πετύχεις
Ένας καλός λόγος για να γίνεις προγραμματιστής είναι η αφθονία των θέσεων εργασίας εκεί έξω. Κι επειδή η κοινωνία των προγραμματιστών εξαρτάται άμεσα από την τεχνολογία, είναι προφανές ότι θα υπάρχουν θέσεις εργασίας για πάρα πολύ καιρό. Ο προγραμματισμός, σε αντίθεση με άλλες βιομηχανίες, δεν παρακμάζει ποτέ.

2. Με τις δεξιότητες που αποκτάς μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα
Η δημιουργικότητα είναι το μοναδικό σου όριο. Είτε θέλεις να φτιάξεις ένα πρόγραμμα για να τακτοποιήσεις με γρήγορο τρόπο τις φωτογραφίες σου είτε ένα πρόγραμμα που θα οργανώνει τα οικονομικά σου, μπορείς να το κάνεις! Εξάλλου, ο προγραμματισμός είναι ο καλύτερος φίλος του επιχειρηματία. Φαντάσου να φτιάχνεις ένα website ή μια εφαρμογή μέσα από τα οποία θα μπορείς να κάνεις πράξη τα επιχειρηματικά σου όνειρα.

3. Θα ενδυναμώσει την καριέρα σου
Με την ικανότητά σου στον προγραμματισμό, μπορείς να ανεβάσεις το επίπεδο στη δουλειά που κάνεις ή να ακολουθήσεις το πάθος σου. Είτε είσαι λογιστής, είτε συγγραφέας, είναι σίγουρο πως θα σε βοηθήσει σημαντικά.

4. Μόλις γίνεις πολύ καλός, μπορείς να επιλέγεις τη δουλειά σου
Με σκληρή δουλειά, μπορείς να φτιάξεις μια καλή φήμη, να δουλέψεις σαν freelancer και να είσαι κύριος του εαυτού σου. Φαντάσου να επιλέγεις τις δουλειές που θες να κάνεις! Κάνοντας εξαιρετική δουλειά στον προγραμματισμό και  καλές σχέσεις με τους πελάτες, θα οδηγήσει τις εταιρίες να ψάχνουν εσένα και όχι το αντίθετο!

5. Δουλεύεις από όπου θες
Σαν freelancer προγραμματιστής μπορείς να δουλεύεις παντού: στο σπίτι με τις πιτζάμες σου, σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου κάπου στον κόσμο, στο αγαπημένο σου καφέ ή στο αυτοκίνητό σου. Έχεις την απόλυτη ελευθερία!

6. Γίνεσαι «μέλος» του “club” των Προγραμματιστών
Μπορεί να έχεις μια σχετική επαφή με την τεχνολογία, αλλά φαντάσου πόσο ωραίο θα ήταν να μιλάς την ίδια «γλώσσα» με τους Προγραμματιστές. Είναι σα να ανήκεις σε μια κοινότητα, όπου μιλάτε την ίδια γλώσσα, μοιράζεστε τις ίδιες εμπειρίες και συνεργάζεστε σε διάφορα θέματα.

7. Απολαμβάνεις τη δύναμη που σου δίνει αυτή η δεξιότητα
Όταν κατακτάς ένα πρόγραμμα, μπορείς να λύσεις μόνος σου τα διάφορα προβλήματα. Αποκτάς μια δεδομένη ισχύ από όλο αυτό. Το να φτιάχνεις προγράμματα που λειτουργούν σε κάνει ανεξάρτητο. Το αίσθημα της ικανοποίησης ότι ο κώδικάς σου λειτουργεί είναι αξεπέραστο!

8. Οι φίλοι σου θα σε ζηλεύουν
Θα είσαι αυτός τον οποίο ρωτούν όλοι για θέματα τεχνολογίας. Ενδόμυχα ίσως και να σε ζηλεύουν για τον τρόπο που «κινείσαι» στο χώρο της τεχνολογίας και ξεπερνάς τις όποιες δυσκολίες παρουσιάζονται.

Αν πιστεύεις ότι έχεις μια λαμπρή καριέρα στον Προγραμματισμό, ρίξε μια ματιά στη σελίδα της AFDEmp και στο Coding Bootcamp 4.

Πηγήafdemp.org

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας