12/09/2017

Αυτή είναι η βασική ικανότητα που αγνοούν όσοι ψάχνουν για εργασία

Καριέρα

Ψάχνετε για κάποια συμβουλή που δουλεύει πραγματικά για εσάς; Υπάρχει μια ικανότητα που το 90% όσων ψάχνουν για εργασία την αγνοούν. Ποια είναι αυτή η παρεξηγημένη ικανότητα; Η Γραφή!

“Εάν πρέπει να αποφασίσετε ανάμεσα σε λίγους ανθρώπους για να καλύψουν τη θέση εργασίας σας, προσλάβετε αυτόν που γράφει καλύτερα. Το καθαρό γράψιμο είναι σημάδι καθαρής σκέψης. Όσοι γράφουν καλά πιστεύεται ότι επικοινωνούν και καλά. Κάνουν τα πράγματα εύκολα να τα καταλάβεις. Βάζουν τον εαυτό τους στη θέση του άλλου. Ξέρουν τι να παραλείψουν. Και αυτές είναι ιδιότητες που χρειάζεσαι να τις δεις από κάθε υποψήφιο" σημειώνει ο Jason Fried, συγγραφέας του βιβλίου Rework.

Καθαρό γράψιμο σημαίνει καθαρή σκέψη
Με απλά λόγια, οι εργοδότες αναζητούν ισχυρούς "συγγραφείς". Σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Κολλεγίων και Εργοδοτών, το 73,4% των εργοδοτών αναζητούν υποψηφίους με ισχυρές ικανότητες γραφής.

Ο Kyle Wiens στο άρθρο του I Won’t Hire People Who Use Poor Grammar. Here’s Why, τονίζει:
"Η καλή γραμματική κάνει καλή επιχειρηματική αίσθηση - και όχι μόνο όταν πρόκειται για την πρόσληψη κανονικών συγγραφέων. Η γραμματική υποδηλώνει κάτι περισσότερο από την ικανότητα του ατόμου να θυμάται όσα έμαθε στο λύκειο. Έχω διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι που κάνουν λιγότερα λάθη σε μια εξέταση γραμματικής κάνουν επίσης λιγότερα λάθη όταν κάνουν κάτι άσχετο με το γράψιμο - όπως τα ράφια αποθεμάτων και στις ετικέτες των προϊόντων.

Ο Wiens στην πραγματικότητα χρησιμοποιεί τη γραμματική σαν τεστ. Κάλεσε τους υπαλλήλους του να αποδείξουν εάν θυμόντουσαν γραμματικά φαινόμενα με λεπτομέρεια.

Οι άνθρωποι, συνήθως, δεν γράφουν καλά και αυτό επηρεάζει τη σταδιοδρομία τους. Αν δεν διαθέτετε τις απαραίτητες δεξιότητες για να γράφετε καλά, γιατί ένας μελλοντικός εργοδότης να έχει εμπιστοσύνη και πίστη στην ικανότητά σας να είστε αποτελεσματικός και επικοινωνιακός;

Πολλοί εργοδότες παραπονούνται ότι δεν μπορούν να βρουν εξειδικευμένους υποψήφιους εξαιτίας αυτού.

Το γράψιμο είναι το θεμέλιο μιας καλής ιδέας
Τι μπορείτε να κάνετε; Απλά ψάξτε για βοήθεια. Υπάρχουν αρκετά site για να μεταβείτε για βοήθεια σχετικά με τη βελτίωση των δεξιοτήτων γραφής και είναι σημαντικό να βρείτε το σωστό.
Οι ιστότοποι που εστιάζουν στα παρακάτω μπορούν να σας δώσουν ένα προβάδισμα:
• Έλεγχος λογοκλοπής
• Δομή έκθεσης-δοκίμιου
• Μορφοποίηση
• Μορφές χαρτιού (AP, MLA, Harvard, Chicago / Turabian)
• Δομή βιβλιογραφίας

Δείξτε τη γραφή σας
Ο συγγραφέας Austin Kleon γράφει στο Steal Like An Artist,
“Κάνε καλή δουλειά, βάλ'την εκεί που μπορεί να τη δει ο κόσμος".
Αυτή είναι μια καλή συμβουλή. Είναι, όμως και λίγο τρομακτική.
Όσο περισσότερο γράφει κανείς, τόσο πιο άνετος γίνεται με τη γραφή του. Όσο περισσότερο μοιράζεται αυτή τη γραφή τόσο πιο άνετος νιώθει.

Και τώρα μερικά πρακτικά tips:
Γίνετε πραγματικά καλοί στην οργάνωση του κειμένου. Ένα καλό σχεδιάγραμμα θα σας κερδίσει χρόνο και ενέργεια. Επίσης, θα σας δώσει τη δυνατότητα να παράξετε πιο προσεγμένο λόγο.
Μεταφέρετε τις σκέψεις σας στο χαρτί. Αφήστε τις σκέψεις που περνούν μέσα στη μέρα από το μυαλό σας να αποτυπωθούν σε χαρτί. Σε αυτό το στάδιο πρέπει να δώσετε έμφαση στην ταχύτητα και όχι τόσο στην ορθογραφία και τη γραμματική
Κρατήστε ημερολόγιο. Κι όμως είναι πρωταρχικό για να αρχίσει κανείς να γράφει καλά και να έχει κριτική σκέψη. Πρέπει να αποτελεί μια λεπτομερή καταγραφή της ημέρας που πέρασε.
Είναι σημαντικό η ικανότητα μας στη σωστή γραφή να είναι όσο το δυνατόν πιο άριστη. Όσο και αν σας ακούγεται περίεργο, το ίδιο το βιογραφικό σας μπορεί να το προδώσει αυτό.

πηγή: lifehack.org

Προτεινόμενες σχολές

Πιστοποιημένα εκπαιδευτικά
προγράμματα από την RTI

Σεμινάρια Α' Βοηθειών
σε Ελλάδα και Κύπρο
Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης
Επαγγελματική κατάρτιση
με εμπειρία 37 χρόνων
Σεμινάρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Ηράκλειο και Κύπρο

Έχουμε εκπαιδεύσει πάνω από
30.000 ανώτερα στελέχη!
2500 σεμινάρια με περισσότερους από 30.000 συμμετέχοντες
Επεκτείνουμε τη Γνώση
Συμβάλλουμε στην επιτυχία
Σεμινάρια Λογιστικής - Φοροτεχνικών στην πράξη
Εκπαιδευτικό Κέντρο - Αθήνα
Το μέλλον της Λογιστικής
The Future is Yours.
Αναγνωρισμένα Bachelor's
και Master's
ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Πειραιώς
E-learning Χρημ/κη
Διοικητική & Διοίκηση Έργων
Σεμινάρια & Diplomas
Αθήνα & E-Learning

Κορυφαία επιλογή εκπαίδευσης
επιχειρήσεων και ιδιωτών