14/06/2017

4 τρόποι να κάνετε μια βαρετή μέρα στη δουλειά πολύ πιο ενδιαφέρουσα!

Καριέρα

Έχει τύχει σε όλους. Ακόμα και σε αυτούς που κάνουν τη δουλειά που πάντα ονειρεύονταν. Κάποια στιγμή έρχεται η ρουτίνα και δημιουργεί ένα αίσθημα πλήξης κατά τη διάρκεια της εργασίας. Δεν είστε μόνοι σε αυτό. Για την ακρίβεια, επειδή συμβαίνει συχνά και σε πολλούς, η Eloise Best αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας κάποια tips που θα ελαφρύνουν λίγο την κατάσταση.

Αρκεί να θυμάστε ότι όταν πειραματίζεστε με κάτι καινούριο εκκρίνονται οπιοειδή, χημικές ουσίες που μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα. Την επόμενη φορά, όμως, που θα κάνετε το ίδιο, ο εγκέφαλος θα μεταχειριστεί τελείως διαφορετικά. Κρατήστε το αυτό για παρακάτω!

Η δουλειά σας θα γίνει πολύ πιο ενδιαφέρουσα εφαρμόζοντας αυτά τα tips.

Κάντε εργασίες ρουτίνας να φαίνονται πιο ενδιαφέρουσες προσθέτοντας κάτι καινούριο.

Αν σας κουράζει η διαδρομή για να πάτε στη δουλειά, φανταστείτε πόσο αυτό θα άλλαζε αν την Κυριακή ετοιμάζατε μια ιδιαίτερη μουσική λίστα για το αυτοκίνητο. Θα σας έδινε μια νέα εμπειρία και θα σας έβγαζε για πολύ λίγο από τη ρουτίνα της βαρετής διαδρομής.
Ορισμένες φορές, ένα νέο στοιχείο είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται για κάνει το βαρετό να φαίνεται λίγο πιο ενδιαφέρον μέσα στη μέρα σας.
Άλλες ιδέες είναι να βάλετε χρονοδιακόπτη προσπαθώντας να καταρρίψετε το ρεκόρ σας σε συγκεκριμένες δραστηριότητες που κάνετε καθημερινά στη δουλειά. Ακόμη, αν σας το επιτρέπει η εργασία σας, μπορείτε να μεταφερθείτε σε ένα νέο μέρος όταν πρέπει να εκτελέσετε μια διαδικασία που κάνετε κάθε μέρα. Επίσης, μπορείτε να βρίσκετε νέες τεχνικές για να κάνετε το ίδιο πράγμα ανανεώνοντας λίγο τη δουλειά σας.

Συνδυάστε επαναληπτικές εργασίες για να τις ολοκληρώσετε πιο εύκολα

Κάποιες εργασίες είναι δύσκολο να γίνουν πιο ενδιαφέρουσες όσο και αν προσπαθήσετε.
Προσπαθήστε, λοιπόν, να τις ομαδοποιήσετε και να τις εκτελέσετε ταυτόχρονα εναλλάσσοντας τες.

Σπάστε μεγάλες εργασίες σε μικρότερες κάνοντας παράλληλα μικρά διαλείμματα

Ίσως η πιο αποτελεσματική συμβουλή. Αν πρέπει να γράψετε ένα μεγάλο report 10.000 λέξεων, σπάστε το σε κομμάτια των 1000 λέξεων και ανταμείψτε τον εαυτό σας με ένα μικρό και ευχάριστο διάλειμμα. Θα κερδίσετε έτσι 10 μικρές δόσεις ενέργειας. Μπορείτε να το εφαρμόσετε σε καθετί που έχετε να κάνετε. Θα μειωθεί η αίσθηση της βαρεμάρας και θα είστε και πιο συγκεντρωμένοι.

Επιβραβεύστε συχνά τον εαυτό σας με πράγματα που σας κάνουν να αισθάνεστε όμορφα

Ακόμα και αν αυτό που κάνετε είναι κάτι πολύ μικρό μπορείτε και πάλι να επιβραβεύσετε τον εαυτό σας. Καλά ως εδώ, αλλά τι θα μπορούσαμε να ορίσουμε ως επιβράβευση; Το να φάτε το αγαπημένο σας σνακ, να κάνετε μια βόλτα σε μια περιοχή με πράσινο, να απασχοληθείτε online για λίγο με κάτι που σας ενδιαφέρει, αγοράζοντας κάτι μικρό για τον εαυτό σας, αλλά και πιο γενικά και μακροπρόθεσμα όπως το να επισκεφτείτε μια νέα τοποθεσία και να αφιερώσετε λίγο περισσότερο χρόνο στα χόμπι σας. Έτσι, ο εγκέφαλος σας θα συνδυάσει τις διασκεδαστικές επιβραβεύσεις με τη δουλειά και σύντομα η βαρεμάρα θα μειωθεί στη δουλειά σας. Η πλήξη δεν πρέπει να γίνει τρόπος ζωής.

Βρείτε, λοιπόν, τρόπους στο καθετί να φαίνεται πιο ενδιαφέρον.

πηγή: lifehack.org

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας