02/06/2017

Περισσότεροι από 30.000 τίτλοι βιβλίων στο 36ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Εκπαιδευτικά Νέα

Για 36η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται στην ιστορική παραλία της Θεσσαλονίκης το Φεστιβάλ Βιβλίου που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας.

Στο πλαίσιο του ΚΖ΄ Πνευματικού Μαΐου «η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης που είναι αφιερωμένος στα «100 χρόνια, 1917-2017 Πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης», φέτος θα πραγματοποιηθεί από 2 έως 18 Ιουνίου στην παραλία του Λευκού Πύργου – Βασιλικό Θέατρο-άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου-στάση Στρατηγείου και είναι αφιερωμένο στο «Έτος Καζαντζάκη, 60 χρόνια από το θάνατό του »

Συμμετέχουν στα 100 εκθετήρια 180 εκδοτικοί οίκοι της χώρας και παρουσιάζουν πάνω από 30.000 τίτλους βιβλίων από την ελληνική και ξένη βιβλιοπαραγωγή.

Οι ώρες λειτουργίας, είναι καθημερινά από τις 6,30 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ και τις Κυριακές και το πρωί 11.00 έως 13.30 και το απόγευμα 18.30 – 23.00.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Βιβλίου θα πραγματοποιούνται καθημερινά λογοτεχνικές, θεατρικές και μουσικές -χορευτικές βραδιές και άλλες εκδηλώσεις στο χώρο ενώ στα περίπτερα των εκθετών καθημερινά θα βρίσκονται συγγραφείς υπογράφοντας τα βιβλία τους αλλά και για να συζητήσουν μαζί τους για τον υπέροχο κόσμο της γραφής και του βιβλίου.

Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 3 Ιουνίου 2017 στις 8.30 το βράδυ στο χώρο των εκδηλώσεων (εξέδρα- άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου).

Για τη φετινή 36η διοργάνωση ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης, αναφέρει: «Το Φεστιβάλ Βιβλίου είναι η πιο μαζική εκδήλωση πολιτισμού στη Βόρεια Ελλάδα. Η συνεχής επιτυχία του επί 36 έτη αποδεικνύει ότι το βιβλίο, παραμένει ο αναντικατάστατος φίλος του ανθρώπου. Είμαστε σίγουροι ότι ως φωτεινή αχτίδα της γνώσης θα μας συνοδεύει και στο μέλλον»

Το βιβλίο είναι παντός καιρού…

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με το σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών τμ. Θεσσαλονίκης ενώ συμμετέχουν όλοι οι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης με πολλαπλές εκδηλώσεις.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

FacebookΦεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Προτεινόμενες σχολές

Σεμινάρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Ηράκλειο και Κύπρο

Έχουμε εκπαιδεύσει πάνω από
30.000 ανώτερα στελέχη!
2500 σεμινάρια με περισσότερους από 30.000 συμμετέχοντες
Επεκτείνουμε τη Γνώση
Συμβάλλουμε στην επιτυχία
The Future is Yours.
Αναγνωρισμένα Bachelor's
και Master's
Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης
Επαγγελματική κατάρτιση
με εμπειρία 37 χρόνων
ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Πειραιώς
E-learning Χρημ/κη
Διοικητική & Διοίκηση Έργων
Σεμινάρια Λογιστικής - Φοροτεχνικών στην πράξη
Εκπαιδευτικό Κέντρο - Αθήνα
Το μέλλον της Λογιστικής
Πιστοποιημένα εκπαιδευτικά
προγράμματα από την RTI

Σεμινάρια Α' Βοηθειών
σε Ελλάδα και Κύπρο
Διαβάστε επίσης
Εκπαιδευτικά Νέα