11/04/2017

Η επίδραση των νέων τεχνολογιών και των δημογραφικών στον τρόπο που δουλεύουμε

Καριέρα

Η επίδραση των νέων τεχνολογιών και των δημογραφικών στην ολοκληρωτική εργασιακή αλλαγή της εποχής μας.

Ο τρόπος με τον οποίο εργαζόμαστε σήμερα είναι εντελώς διαφορετικός από τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμασταν πριν από 50, 25, 10, ή ακόμα και 5 χρόνια. Καθώς ο ρυθμός της τεχνολογικής προόδου συνεχίζει να επιταχύνεται, αλλάζουν όχι μόνο οι διαθέσιμες δουλειές αλλά και τα εργαλεία, τα συστήματα και οι απολαβές που αναμένουν οι εργαζόμενοι από τους εργοδότες τους.

Δέκα CEOs εταιρειών που εμφανίζονται στη λίστα του Fortune με τις 100 Καλύτερες Εταιρείες για να Εργάζεσαι περιγράφουν τη δική τους απάντηση στις κοινωνικές μεταβολές που έχουν επέλθει από τις νέες τεχνολογίες και τις δημογραφικές αλλαγές.

ΜΠΡΑΝΤ ΣΜΙΘ
Διευθύνων σύμβουλος, Intuit

«Ο ρυθμός της αλλαγής σήμερα είναι άνευ προηγουμένου. Η τεχνολογία αναπτύσσεται ταχύτατα και οι εργαζόμενοί μας πρέπει να διατηρήσουν επαφή με τις νέες τάσεις και τη στρατηγική. Για να το πετύχουμε αυτό, αυξήσαμε τη διαφάνεια ώστε να μπορούμε να κινούμαστε ταχύτερα – διαμοιράζοντας πληροφορίες που κάποτε κατέληγαν μόνο στο διευθυντικό προσωπικό. Η εμπιστοσύνη και η φήμη είναι σημαντικότερες από ποτέ στον σημερινό διασυνδεδεμένο κόσμο. Επιδιώκουμε να οικοδομήσουμε τη φήμη μας βασισμένοι στην εμπιστοσύνη και τον σεβασμό, για να προσελκύουμε και να διατηρούμε τα κορυφαία ταλέντα».

ΚΑΘΙ ΕΝΓΚΕΛΜΠΕΡΤ
Διευθύνουσα σύμβουλος, Deloitte

«Όταν ξεκίνησα στη Deloitte πριν από 30 χρόνια, δεν είχα ηλεκτρονικό υπολογιστή, ούτε φαξ, ούτε τηλεφωνητή, ούτε φυσικά email. Χρησιμοποιούσαμε μολύβια και χαρτιά. Σήμερα, η τεχνολογία προχωράει πιο γρήγορα παρά ποτέ. Άρα, μια κρίσιμη πτυχή για να δημιουργήσεις έναν θαυμάσιο χώρο εργασίας είναι το πώς θα αντιμετωπίσεις την ταχύτητα. Ένας εξαιρετικός εργασιακός χώρος βοηθάει τους εργαζομένους να αναπτυχθούν με αυτούς τους ρυθμούς μεταβολής σε σχέση με τις ανάγκες των πελατών, την τεχνολογία, τα εργαλεία και τις προσδοκίες».

ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΦΕΡΜΠΑΝΚ
Διευθύνων σύμβουλος, Capital One

«Πριν από πάνω από δύο δεκαετίες, χρηματοδοτήσαμε την Capital One θεωρώντας ότι η τεχνολογία και η πληροφορία θα ριζοσπαστικοποιούσαν την τραπεζική, ξεκινώντας με τις πιστωτικές κάρτες. Αυτή η πεποίθηση ανταποκρίνεται ακόμα περισσότερο στην πραγματικότητα σήμερα. Η τεχνολογία αλλάζει τα πάντα – τον τρόπο εργασίας, ζωής και επικοινωνίας. Ολόκληροι κλάδοι αποδιοργανώνονται και νέοι κλάδοι δημιουργούνται ταχύτατα. Ο ρυθμός της μεταβολής επιταχύνεται, και κόβει την ανάσα. Οι νικητές στον τραπεζικό κλάδο θα έχουν το ταλέντο, τις δεξιότητες και τις ικανότητες μιας ηγετικής εταιρείας τεχνολογίας».

ΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ ΣΑΛΤΖΜΑΝ
Διευθύνων σύμβουλος, Acuity Insurance

«Όταν οι εταιρικοί ηγέτες εκφράζουν τον εκνευρισμό τους ως προς την αδυναμία πρόσληψης και διατήρησης των millennials, τους λέω ότι οι millennials είναι η καλύτερη γενιά που υπήρξε ποτέ. Και τότε οι εταιρικοί ηγέτες νευριάζουν. Τους ρωτάω πώς είναι δυνατόν να ελπίζουν ότι θα προσλάβουν και θα διατηρήσουν ανθρώπους τους οποίους μισούν. Είτε σας αρέσει είτε όχι, η γενιά των millennials θα αναλάβει κοινωνικές ευθύνες κι εμείς θα καταλήξουμε να εξαρτιόμαστε απ’ αυτούς».

ΚΑΤΛΕΡ ΝΤΟΣΟΝ
Διευθύνων σύμβουλος, Navy Federal Credit Union

«Η δημιουργία ενός θαυμάσιου χώρου εργασίας σήμερα δεν διαφέρει σε σχέση με το παρελθόν. Φροντίστε τους ανθρώπους σας, εξασφαλίστε ότι είναι υπερήφανοι για τη δουλειά που κάνουν, και θα έχετε έναν θαυμάσιο εργασιακό χώρο. Οι παροχές και τα προγράμματα ευεξίας βοηθούν επίσης!».

ΚΕΒΙΝ ΛΟΜΠΟ
Διευθύνων σύμβουλος, Stryker

«Για να διατηρήσουμε επαφή με τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των εργαζομένων μας, επιδιώκουμε να λαμβάνουμε τακτικά την ανατρόφοδότησή τους. Και χάρη σ’ αυτήν, έχουμε προβεί σε αλλαγές στον χώρο εργασίας, συμπεριλαμβανομένης και της μεγαλύτερης εστίασης στην ισορροπία επαγγελματικής / προσωπικής ζωής. Παράλληλα εισάγαμε ελαστικές διευθετήσεις απασχόλησης, περισσότερη πρόσβαση σε ανώτερα στελέχη, και αλλαγές στο dress code και στα γραφεία. Αυτές οι αλλαγές λαμβάνουν χώρα με φυσικότητα και συμβάλλουν στην εστιασμένη στην ανάπτυξη κουλτούρα μας».

ΤΟΝΤ ΤΖΟΟΥΝΣ
Διευθύνων σύμβουλος, Publix Super Markets

«Αν και πάντα υπάρχουν μεταβολές που επιδρούν στην επιχειρηματική μας δραστηριότητα, η δέσμευσή μας έναντι των βοηθών μας παραμένει σταθερή. Το εργατικό μας δυναμικό αποτελείτο πάντα από ανθρώπους πολλών γενεών, από τους Παραδοσιακούς μέχρι τους Millennials. Με τον ίδιο τρόπο, οι βοηθοί μας υπηρετούν πελάτες διαφορετικών γενεών. Αν και πρέπει να κατανοούμε τις ανάγκες ενός ποικιλόμορφου εργατικού δυναμικού, πρέπει επίσης να παραμένουμε εστιασμένοι στη θεμελιώδη φιλοσοφία μας για να συνεχίσουμε την εξαιρετική κουλτούρα μας».

ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΑΣΕΤΑ
Διευθύνων σύμβουλος, Hilton

«Ο κόσμος γίνεται ολοένα και πιο διασυνδεδεμένος κάθε μέρα, και αυτό καθιστά δυσκολότερη την εξισορρόπηση της προσωπικής με την επαγγελματική ζωή. Συνεπώς, δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να βοηθάμε τα μέλη των ομάδων να ικανοποιούνται σε όλες τις πτυχές της ζωής τους – από την καριέρα μέχρι την οικογένεια και τις εμπειρίες που όλοι έχουμε».

ΜΠΙΛ ΑΝΤΕΡΣΟΝ
Διευθύνων σύμβουλος, Genentech

«Δεν είμαι σίγουρος ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ σε σχέση με το παρελθόν. Απλώς, κάποιες μεγάλες εταιρείες έχουν καταλάβει τη σημασία του να αφιερώνουν την αποστολή τους σε κάτι που θα προσφέρει στην κοινωνία και να εστιάζουν σε κάθε εργαζόμενο, δίνοντάς του προτεραιότητα έναντι των χρηματοοικονομικών στόχων. Αυτό που λέμε στους ανθρώπους μας είναι το εξής: ‘Αν νοιώσετε οποιαδήποτε φορά ότι, για να καλύψετε τους στόχους σας, πρέπει να κάνετε κάτι που δεν υπηρετεί απόλυτα το συμφέρον των πελατών ή που δεν είναι ευθυγραμμισμένο με τα επιστημονικά στοιχεία, θα θέλαμε να μην πετύχετε τον στόχο».

ΑΡΝΕ ΣΟΡΕΝΣΟΝ
Διευθύνων σύμβουλος, Marriott International

«Η δημιουργία ενός θαυμάσιο χώρου για να εργάζεται κάποιος πρέπει να βασίζεται στο να καλωσορίζεις τους πάντες – συνάδελφους ή μέλη των κοινοτήτων μας. Αυτό βρίσκεται στην καρδιά της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας εδώ και 90 χρόνια και ισχύει ακόμα περισσότερο σήμερα. Η εταιρεία μας είναι μια παγκόσμια δύναμη επειδή οι συνεργάτες μας μάς αντιπροσωπεύουν με υπερηφάνεια σε κάθε γωνιά του κόσμου».

ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ ΜΠΑΣΤΙΑΝ
Διευθύνων σύμβουλος, Delta Air Lines

«Η Delta θέλει να είναι ο εργοδότης που θα επιλέγει η νέα γενιά. Οι millennials είναι υπερ-δικτυωμένοι και παίζουν στα δάχτυλα την τεχνολογία· και μέχρι το 2030 θα αποτελούν το 75% του εργατικού δυναμικού. Η Delta εργάζεται σκληρά για να συνεχίσει να προσφέρει ευκαιρίες καριέρας που να είναι συναρπαστικές και να ταιριάζουν σε αυτή την επόμενη γενιά, διατηρώντας παράλληλα μια κουλτούρα που υποστηρίζει τις βασικές αξίες μας».

Πηγή: Fortune Greece

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας