06/04/2017

Πρόσκληση για την Υποβολή Αιτήσεων για τον 7ο Κύκλο του προγράμματος Venture Garden

Καριέρα

Την ευκαιρία σε ανθρώπους που επιθυμούν να αναπτυχθούν επιχειρηματικά, προσφέρει για μια ακόμη φορά το πρόγραμμα Venture Garden, το οποιο υλοποιείται από το ALBA Graduate Business School at the American College of Greece στην Αθήνα και το Anatolia School of Business του American College of Thessaloniki (ACT) στη Θεσσαλονίκη, με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative - THI).

Οι υποβολές για τον έβδομο κύκλο του εντατικού προγράμματος μαθημάτων έχουν ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτησή τους στο www.venturegarden.gr. Η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων θα ολοκληρωθεί στις 24 Απριλίου 2017 στις 5:00μμ. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα ακολουθήσει διαδικασία αξιολόγησης για την επιλογή των υποψηφίων. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στα τέλη Απριλίου 2017 στη Θεσσαλονίκη και στα μέσα Μαϊου στην Αθήνα σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν, αφού προηγηθεί η φάση αξιολόγησης και επιλογής των τελικών συμμετεχόντων.

Το Venture Garden απευθύνεται σε ανθρώπους με όραμα και αφοσίωση οι οποίοι φιλοδοξούν να ενταχθούν στο επιχειρηματικό οικοσύστημα δημιουργώντας τη δική τους επιχείρηση ή κάνοντας την ήδη υπάρχουσα εταιρεία τους πιο ανταγωνιστική. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης κατά το οποίο οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν από επαγγελματίες του χώρου, να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο επιχειρηματικότητας. Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και τα μαθήματα πραγματοποιούνται στα ελληνικά.

Το πρόγραμμα του Venture Garden αποτελείται από τρία στάδια:

1. Το πρώτο στάδιο αποτελείται από μια σειρά εντατικών μαθήματων, σε θεωρητικό αλλά και πρακτικό επίπεδο. Σε πέντε εβδομάδες καλύπτεται ύλη βασισμένη στο Business Model Canvas και το Product-Market Fit, δίνοντάς τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αναπτύξουν την ιδέα τους αλλά και να μειώσουν το ρίσκο της.

2. Στο δεύτερο στάδιο διάρκειας 6 μηνών, οι συμμετέχοντες που θα επιλεγούν να προχωρήσουν στη διαδικασία του mentoring θα μπορέσουν να αναπτύξουν τη στρατηγική τους για την πραγματοποίηση των στόχων τους με τη βοήθεια του μέντορα.

3. Μόλις ολοκληρωθεί το δεύτερο στάδιο, οι επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τα επόμενα βήματα και να περάσουν στο τρίτο στάδιο. Με βάση την πραγματοποίηση των στόχων που είχαν θέσει, το Venture Garden θα λειτουργήσει σαν αρωγός για τους συμμετέχοντες, ώστε να κάνουν τα σωστά βήματα για την ενίσχυση της ανάπτυξης τους και να προχωρήσουν στην επιλογή του κατάλληλου υποστηρικτικού προγράμματος (incubator, accelerator, διαγωνισμό, επενδυτή) ή να συνεχίσουν με τη διαδικασία του mentoring για άλλους 6 μήνες.

Ήδη από την έναρξη του προγράμματος τον Φεβρουάριο του 2014, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 1595 αιτήσεις συμμετοχής, εκ των οποίων οι 545 επελέγησαν για να παρακολουθήσουν τους πέντε κύκλους του προγράμματος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια των πέντε κύκλων, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν συνολικά 486 ώρες μαθημάτων, ενώ 184 καθηγητές και mentors προσέφεραν στους συμμετέχοντες συμβουλευτική και ουσιαστική υποστήριξη, παρέχοντας τους τη δυνατότητα να μετατρέψουν την επιχειρηματική τους δημιουργικότητα σε απτά αποτελέσματα. Μέχρι και σήμερα, περισσότερες από 774 ώρες συμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης έχουν προσφερθεί στους συμμετέχοντες του Venture Garden.

Για περισσότερες πληροφορίες και την συμπλήρωση της αίτησης επισκεφτείτε το www.venturegarden.gr.

Προτεινόμενες σχολές

Πιστοποιημένα εκπαιδευτικά
προγράμματα από την RTI

Σεμινάρια Α' Βοηθειών
σε Ελλάδα και Κύπρο
ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Πειραιώς
E-learning Χρημ/κη
Διοικητική & Διοίκηση Έργων
Σεμινάρια & Diplomas
Αθήνα & E-Learning

Κορυφαία επιλογή εκπαίδευσης
επιχειρήσεων και ιδιωτών
Σεμινάρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Ηράκλειο και Κύπρο

Έχουμε εκπαιδεύσει πάνω από
30.000 ανώτερα στελέχη!
The Future is Yours.
Αναγνωρισμένα Bachelor's
και Master's
Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης
Επαγγελματική κατάρτιση
με εμπειρία 37 χρόνων
2500 σεμινάρια με περισσότερους από 30.000 συμμετέχοντες
Επεκτείνουμε τη Γνώση
Συμβάλλουμε στην επιτυχία
Σεμινάρια Λογιστικής - Φοροτεχνικών στην πράξη
Εκπαιδευτικό Κέντρο - Αθήνα
Το μέλλον της Λογιστικής