08/12/2016

Ρήματα που πρέπει να χρησιμοποιείτε απαραιτήτως στο βιογραφικό σας

Καριέρα

Ο γραπτός μας λόγος είναι προφανώς μείζονος σημασίας κατά τη σύνταξη του βιογραφικού μας, αλλά πρέπει να δίνουμε μεγάλη προσοχή στα ρήματα που χρησιμοποιούμε. Τα ρήματα περιγράφουν τις πράξεις μας, οπότε είναι λέξεις καταλυτικής σημασίας κατά την περιγραφή των ρόλων μας στις προηγούμενες θέσεις μας. Τα ρήματα εξηγούν το τι έχουμε κάνει, οπότε η επιλογή τους θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στο βιογραφικό. Οπότε ρίξτε μια ματιά σε ορισμένα ρήματα που πρέπει να συμπεριλαμβάνονται σε ένα CV.

1. Διαχειρίστηκα
Οι δεξιότητες του management/διαχείρισης θεωρούνται πολύ σημαντικές για ένα μεγάλο εύρος επαγγελμάτων και πεδίων και δεν περιορίζονται μόνο στους ανθρώπους που το management αποτελεό το βασικό τους αντικείμενο. Διαχείριση χρόνου, προμηθειών, διδικασιών έχουν μεγάλη αξία στα μάτια των υπεύθυνων προσλήψεων. Οπότε συμπεριλάβετε όλα τα στοιχεία διαχείρισης που είχατε υπό τον έλεγχό σας στις προηγούμενες θέσεις σας.

2. Απέφερα
Οι εργοδότες πάντα προτιμούν να προσλαμβάνουν προσωπικό που αποφέρει καρπούς, αποτελέσματα. Οπότε διασφαλίστε ότι στο βιογραφικό αναφέρετε τα αποτελέσματα που έχετε αποφέρει στους κατά καιρούς επαγγελματικούς σας ρόλους.

3. Βελτίωσα
Οι επιχειρήσεις αναζητούν συνεχώς τρόπους για να βελτιώνουν όσα προσφέρουν, οπότε αν είστε υποψήφιος-α που μπορεί να προσφέρει βελτιώσεις σε έναν οργανισμό, κάντε το σαφές μέσα από το βιογραφικό σας.

4. Σχεδίασα
Με το ρήμα αυτό δείχνετε στους υπεύθυνους προσλήψεων πως έχετε την ικανότητα να σχεδιάζετε αποτελεσματικά μέσα στον εργασιακό χώρο και εν συνεχεία βλέπετε και τα αποτελέσματα του σχεδιασμού σας.

5. Υποστήριξα
Σε κάθε επάγγελμα, οι εργαζόμενοι χρειάζεται να υποστηρίζουνται και να στηρίζονται μεταξύ τους και επίσης να παρέχουν υποστήριξη και σε άτομα που βρίσκονται έξω από τον οργανισμό - προμηθευτές, πελάτες κ.α. Δείξτε μέσω του βιογραφικού σας πως μπορούν να βασίζονται σε εσάς.

6. Επίλυσα
Οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα σε καθημερινή βάση, οπότε χρειάζονται απαραιτήτως άτομα που μπορούν να τα επιλύουν.

7. Παρουσίασα
Από την παρουσίαση ευρημάτων μιας έρευνας μέχρι την παρουσίαση ενός προϊόντος σε ένα ακροατήριο πελατών, η ικανότητα αυτή του παρουσιάζειν είναι πολύ σημαντική για τις περισσότερες επιχειρήσεις. Αν έχετε εμπειρία συμπεριλάβετέ την στο βιογραφικό σας οπωσδήποτε.

Πηγή: undercoverrecruiter


Προτεινόμενες σχολές

Προγράμματα Εξειδίκευσης Πανεπιστημίου Μακεδονίας
σε όλους τους τομείς
Δια ζώσης και εξ αποστάσεως
Mediterranean College
Education is about trust

Αναγνωρισμένα Bachelor's
και Master's
Σεμινάρια Λογιστικής - Φοροτεχνικών στην πράξη
Εκπαιδευτικό Κέντρο - Αθήνα
Το μέλλον της Λογιστικής
Σεμινάρια & Diplomas
Αθήνα & E-Learning

Social Media, Web Design
Management, Λογιστική
Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης
Επαγγελματική κατάρτιση
με εμπειρία 37 χρόνων
E-Learning Προγράμματα
Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Τμήματος Χρηματοοικονομικής
και Τραπεζικής Διοικητικής
Σεμινάρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Ηράκλειο και Κύπρο

Έχουμε εκπαιδεύσει πάνω από
12.500 ανώτερα στελέχη!
1000 Σεμινάρια... Περισσότεροι από 15.000 συμμετέχοντες
Εξειδικευμένη γνώση και
ανταγωνιστικό πλεονέκτημα
Σεμινάρια Λογιστικής
28 χρόνια εμπειρίας

40 προγράμματα στην Αθήνα
Τώρα και με E-Learning!