05/12/2016

Ted Talks που μπορούν να μας διδάξουν μία πιο ευτυχισμένη ζωή

Εκπαιδευτικά Νέα

Το ότι οι άνθρωποι θέλουν να είναι ευτυχισμένοι αποτελεί ένα γεγονός παγκοσμίως αποδεκτό και αναγνωρισμένο. Η ιδανική προσέγγιση, ωστόσο, αποτελεί κάτι περισσότερο από μυστήριο.

Από την αρχή του χρόνου, φιλόσοφοι και ερευνητές έχουν μελετήσει το πώς οι άνθρωποι μπορούν να επιτύχουν την υπέρτατη χαρά και ευτυχώς, ορισμένοι από αυτούς έχουν εμφανιστεί στη σκηνή του TED και έχουν μοιραστεί τα ευρήματά τους.

Μερικές από τις τακτικές τους είναι εκπληκτικές, ενώ άλλες είναι εκπληκτικά απλές, αλλά ανεξάρτητα από αυτό, κάθε μία από αυτές τις ομιλίες θα σας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στο να κατανοήσετε την ευτυχία και να την επιτύχετε.

Dan Gilbert "Η εκπληκτική επιστήμη της ευτυχίας"
Ο ψυχολόγος του Harvard εξηγεί την πλάνη πίσω από τη λογική ότι για να ευτυχήσει κανείς πρέπει να κάνει αυτό που θέλει. Χρησιμοποιεί την ψυχολογία και τη νευροεπιστήμη για να εξηγήσει πως ότι νομίζουμε πολλές φορές ότι μας κάνει ευτυχισμένους είναι εντελώς λάθος.

"Η φυσική ευτυχία είναι αυτή που παίρνουμε, όταν παίρνουμε αυτό που θέλουμε, ενώ η συνθετική ευτυχία είναι αυτή που φτιάχνουμε, όταν δεν παίρνουμε αυτό που θέλουμε", λέει ο ίδιος. "Στην κοινωνία μας, έχουμε μια ισχυρή πεποίθηση ότι η συνθετική ευτυχία είναι κατώτερη. "

Graham Hill "Λιγότερα πράγματα, περισσότερη ευτυχία"
Σε λιγότερο από 5 λεπτά, ο δημοσιογράφος Hill φτιάχνει την υπόθεση κατά την οποία έχουμε λιγότερα πράγματα σε ένα μικρότερο χώρο και καθορίζει τρεις απλούς κανόνες για την επεξεργασία ζωή σας.

"Με όλα τα μέσα, πρέπει να αγοράζουμε και να κατέχουμε μερικά φανταστικά πράγματα. Αλλά θέλουμε πράγματα που σκοπεύουμε να αγαπάμε για χρόνια, όχι απλώς και μόνο πράγματα."

Ώρα για λίγη επεξεργασία της ζωής! 

Andy Puddicombe "Αυτό που χρειάζεται είναι 10 λεπτά επίγνωσης"
Ο Puddicombe, ειδικός της ενσυναίσθησης, πρώην Βουδιστής μοναχός και συνιδρυτής της εφαρμογής διαλογισμού Headspace, περιγράφει τη μεταμορφωτική δύναμη του να μην κάνεις τίποτα για 10 λεπτά, ανενόχλητος, κάθε μέρα.

"Το λυπηρό της υπόθεσης είναι ότι η προσοχή μας έχει τόσο αποσπαστεί, που πια δεν είμαστε παρόντες στον κόσμο που ζούμε". "Χάνουμε πράγματα πολύ σημαντικά για εμάς και το πιο τρελό είναι ότι όλοι υποθέτουν απλώς ότι έτσι είναι η ζωή, οπότε, πρέπει να συνεχίσουμε κατ' αυτόν τον τρόπο. Δεν πρέπει να λειτουργεί έτσι. "

Ron Gutman "Η δύναμη που κρύβεται στο χαμόγελο"
Όταν πρόκειται για την ευτυχία, μπορεί στην πραγματικότητα να υπάρχει τρόπος να πετύχετε το "fake it until you make it", κοινώς προσποιηθείτε ώσπου να σας βγαίνει μετά στ' αλήθεια.

Ο Gutman, CEO της HealthTap, μοιράζεται μία φοβερή έρευνα, η οποία προτείνει ότι ένα απλό χαμόγελο έχει μετρήσιμα αποτελέσματα στη συνολική καλή μας κατάσταση και εικόνα και βοηθά να ζήσουμε μεγαλύτερη, υγιέστερη, και ευτυχέστερη ζωή. 

Matthieu Ricard "Οι συνήθειες της ευτυχίας"
Η ευτυχία, όπως την ορίζει, ο βιοχημικός που έγινε Βουδιστής καλόγερος, είναι μία βαθιά αίσθηση γαλήνης και ολοκλήρωσης, μία κατάσταση ύπαρξης, που κρύβει όλες τις συναισθηματικές μας καταστάσεις, καθώς και μία συνειδητή επιλογή.

Στην ομιλία του, εξηγεί πώς μπορούμε να εκπαιδεύσουμε το μυαλό μας στις συνήθειες του well-being ως αντίδοτο σε καταστροφικά συναισθήματα.

 

Πηγή: Business Insider

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας