25/11/2016

'Εχει εξετάσει χιλιάδες βιογραφικά και αυτά είναι τα 5 πιο ενοχλητικά λάθη που βλέπει

Καριέρα

Η Tina Nicolai εργάστηκε πολλά χρόνια ως Recruiter σε πολύ μεγάλες εταιρείες ώσπου ίδρυσε το 2010 την εταιρεία Résumé Writers' Ink.

"Διαπίστωσα πως οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν πώς να πουλήσουν τον εαυτό τους ή τα επιτεύγματά τους."

Όπως αναφέρει η ίδια "από τότε που λάνσαρα την εταιρεία, έχω διαβάσει πάνω από 40,000 βιογραφικά" και υπάρχουν κάποια λάθη που εκτός από συχνά είναι και πολύ ενοχλητικά.

1. Ακαταστασία ή καλύτερα "τσαπατσουλιά"
"Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν όσοι αναζητούν δουλειά: Βαριούνται και δεν δίνουν βάρος στη λεπτομέρεια." Η Nicolai λέει πως έχει δει πάρα πολλά βιογραφικά με τυπογραφικά λάθη, αντιεπαγγελματική γραμματοσειρά, ξεπερασμένες ή/και άσχετες πληροφορίες.

2. Πολύ μεγάλες περιλήψεις
Οι περιλήψεις είναι ενοχλητικές όταν είναι γραμμένες σε πολύ επίσημο τόνο και περιλαμβάνουν πάρα πολλά επίθετα. Είναι πολύ καλύτερο να φτιάχνετε μία λίστα των επιτευγμάτων σας χρησιμοποιώντας μερικά bullets.

3. Χρήση πολλών τσιτάτων
Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε τσιτάτα και κλισέ εκφράσεις για να αποδείξετε ότι είστε καλοί σε κάτι. Όπως αναφέρει η Nicolai, ένα άτομο που μπορεί και δίνει λύσεις για παράδειγμα μπορεί να βρει σίγουρο ένα δημιουργικό τρόπο να το αποτυπώσει αυτό με λέξεις στο βιογραφικό του.

4. Ξεκινώντας ένα bullet με τη φράση "Υπεύθυνος/η για..."
Αυτό είναι ένα ακόμη σημάδι βαρεμάρας. "Οι υποψήφιοι χρειάζεται να καταλάβουν ότι όταν ξεκινά κανείς μία φράση με αυτόν τον τρόπο, λέει απλώς στον αναγνώστη ποιες υποτίθεται πως ήταν οι αρμοδιότητες της θέσης, αλλά δεν δηλώνεται με αυτό τον τρόπο αν ο/η υποψήφιος-α στην πραγματικότητα αντεπεξήλθε στο ρόλο. Δεν δηλώνεται πως ανταποκρίθηκε επιτυχώς σε αυτές τις αρμοδιότητες. Εξηγήστε τι καταφέρατε και όχι τι έπρεπε να καταφέρετε."

5. Είναι πολύ επίσημο
Τέλος, η Nicolai επισημαίνει πως αρκετές φορές βρίσκει τον πολύ επίσημο λόγο στα βιογραφικά ενοχλητικό, καθώς δεν επιτρέπουν στον αναγνώστη να καταλάβει τίποτα για την προσωπικότητα του/της υποψηφίου-ας.

Πηγή: Business Insider

Προτεινόμενες σχολές

Πιστοποιημένα εκπαιδευτικά
προγράμματα από την RTI

Σεμινάρια Α' Βοηθειών
σε Ελλάδα και Κύπρο
Σεμινάρια Λογιστικής - Φοροτεχνικών στην πράξη
Εκπαιδευτικό Κέντρο - Αθήνα
Το μέλλον της Λογιστικής
ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Πειραιώς
E-learning Χρημ/κη
Διοικητική & Διοίκηση Έργων
The Future is Yours.
Αναγνωρισμένα Bachelor's
και Master's
Σεμινάρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Ηράκλειο και Κύπρο

Έχουμε εκπαιδεύσει πάνω από
30.000 ανώτερα στελέχη!
Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης
Επαγγελματική κατάρτιση
με εμπειρία 37 χρόνων
2500 σεμινάρια με περισσότερους από 30.000 συμμετέχοντες
Επεκτείνουμε τη Γνώση
Συμβάλλουμε στην επιτυχία